ΠΑΟΚ είσαι ο ένας, αήττητο πρωτάθλημα με μείον δύο δεν πήρε άλλος κανένας!

ΠΑΟΚ είσαι ο ένας, αήττητο πρωτάθλημα με μείον δύο δεν πήρε άλλος κανένας!

ΠΑΟΚ είσαι ο ένας, αήττητο πρωτάθλημα με μείον δύο δεν πήρε άλλος κανένας!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta και αρχίζει έναν ιδιαίτερο απολογισμό για το πιο ξεχωριστό πρωτάθλημα που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ μετά από 34 χρόνια.

Μίλαν - Μπολόνια με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ακόμη και αυτός ο βαθμολογικός πίνακας που συνήθως αποτυπώνει την ποδοσφαιρική πραγματικότητα σε ένα πρωτάθλημα, ακόμη και αυτός στη δική μας superleague, δεν είναι εύκολο να καταδείξει αυτό που πέτυχε ο ΠΑΟΚ.

Αυτό το 80-75-57-52 κτλ, δεν λέει όλη την αλήθεια της φετινής πορείας των πρωταθλητών Ελλάδας. Το 80 είναι 82 μέσα στο γήπεδο για την ομάδα του Λουτσέσκου και το 75 καλύτερα να μην το αναλύσουμε με όσα έγιναν από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά…

Μετά και την χθεσινή κατάληξη της χρονιάς όσον αφορά στο πρωτάθλημα, οι ΠΑΟΚτσήδες σε όλο τον κόσμο μπορούν να είναι πολύ-πολύ περήφανοι για την ομάδα τους, που απάντησε 100% ποδοσφαιρικά σε όσα έγιναν πέρυσι. Σε αυτά που κέρδισε αλλά της στέρησαν εξωγενείς παράγοντες. Μπήκε στο γήπεδο και σάρωσε τα ΠΑΝΤΑ με τέτοιο τρόπο που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να αμφισβητήσει το παραμικρό.

«ΠΑΟΚ σε αγαπώ, ΠΑΟΚ είσαι ο ένας, αήττητο πρωτάθλημα με μείον δύο πήρε άλλος κανένας» θα μπορούσε να λέει το σύνθημα, αλλά ΔΕΝ είναι μόνο αυτό που χαρακτηρίζει το φετινό ιστορικό πρωτάθλημα Ελλάδας.

Για να θυμηθούμε…

- Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα, ξεπερνώντας με το 26-4-0 και το ρεκόρ του Παναθηναϊκού που υπήρχε από τότε που… μεσουρανούσαν οι Beatles και στην Ελλάδα κέρδιζε τις εκλογές η Ένωση Κέντρου…

- Η ομαδάρα που έφτιαξε ο Ιβάν Σαββίδης, πήρε τον τίτλο παρά το ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με αφαίρεση δύο βαθμών. Και αυτός ο συνδυασμός, αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για τα χρονικά του ποδοσφαίρου.

- Το σύνολο του Λουτσέσκου κέρδισε μέσα-έξω όλα τα ντέρμπι με τους ανταγωνιστές, εκτός από ένα που έπαιξε (χωρίς λόγο) για καμιά ώρα με παίκτη λιγότερο.

- Ο Δικέφαλος του Βορρά που είναι ο μόνος σε ΟΛΗ την Ευρώπη (και όπου αλλού παίζουν ομάδες που ποδοσφαιρικά ανήκουν στην UEFA) ο οποίος πήρε πρωτάθλημα χωρίς να χάσει από κανέναν! Η μόνη αήττητη ομάδα σε 54 πρωταθλήματα!

- Αυτή η ομαδάρα που πήρε αήττητο πρωτάθλημα έχοντας τον MVP Βιεϊρίνια , τον καλύτερο μπακ-χαφ-εξτρεμ-δεκάρι-φορ Μάτος, τον κορυφαίο τερματοφύλακα Πασχαλάκη, το καλύτερο φορ Πρίγιοβιτς, το ασυναγώνιστο δίδυμο στόπερ Κρέσπο-Βαρέλα, τον καλύτερο χαφ Μαουρίσιο, τον ποιοτικότερο παίκτη Μπίσεσβαρ, ο πρωταθλητής με τους κορυφαίους νεαρούς Έλληνες.

- Ο ΠΑΟΚ στον οποίο ανήκει και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο φορ Ευθύμης Κουλούρης που τα κατάφερε αγωνιζόμενος στον Ατρόμητο!

- Ο ΠΑΟΚ με τα άπειρα ταλέντα των ακαδημιών που επίσης σαρώνουν σε αποτελέσματα και τίτλους.

- Η ομάδα που έδωσε 30 αγώνες, έπαιξε 2700 λεπτά και έμεινε πίσω στο σκορ μόνο για 70 λεπτά σε όλη τη χρονιά!

- Ο Δικέφαλος του Βορρά με εκπληκτική αμυντική επίδοση 14 τερμάτων, που συνδυάζεται με καλή επιθετική παραγωγή.

- Ο ΠΑΟΚ που κερδίζει το πρωτάθλημα μέσα στα γήπεδα και όλοι τον συγχαίρουν χωρίς να περιμένουν δικαστικές αποφάσεις που θα κρίνουν αποτελέσματα και τίτλους.

- Ο μόνος αήττητος στην Ευρώπη, ο οποίος πήρε τίτλο έχοντας σε βάρος του πάνω από 20 μεγάλα σφυρίγματα, τόσα που άλλοι έχουν σε 10 χρόνια.

- Ο ΠΑΟΚ που είχε να αντιμετωπίσει εκτός άλλων και τα λευκά polo, ενώ στο τέλος προέκυψαν και άλλοι εγκληματίες που χτύπησαν διαιτητή ο οποίος έκανε λάθος υπέρ του.

- Ο ΠΑΟΚ που δεν παίρνει πρωτάθλημα χωρίς οι αντίπαλοί του να κερδίσουν πέναλτι επί… 2,5 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ που δεν παίρνει πρωτάθλημα χωρίς παίκτης του να αποβληθεί για δύο χρόνια.

-Αυτά τα παραπάνω σε «παλιά» πρωταθλήματα. Παναθηναϊκοί, Αρειανοί, Πανιώνιοι, ΑΕΚτσήδες, Ατρόμητοι και άλλοι, μπορούν να επιβεβαιώσουν πόσο διαφορετικά παίχθηκε το φετινό, από εκείνα τα χρόνια (2010-2015 κυρίως) που διαιτητές με 20-30-40 μικρά και στοχευμένα σφυρίγματα δεν άφηναν τις στοχοποιημένες ομάδες κάθε αγωνιστικής να περάσουν το κέντρο! Ούτε αυτά είχαμε φέτος όπου έγιναν λάθη σε βάρος όλων.

- Ο ΠΑΟΚ που δεν παίρνει πρωτάθλημα με ανθρώπους του να κατηγορούνται για αλλεπάλληλα ποδοσφαιρικά σκάνδαλα.

Τα «ξαναλέμε» σύντομα με πολλές περισσότερες αποδείξεις για το ΠΙΟ, ποδοσφαιρικό, αντρίκειο και αναμφισβήτητο πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σήμερα έγινε μόνο η αρχή…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.