Έχει να παίξει πολλές πρωτιές με τον ΠΑΟΚ σήμερα ο Ολυμπιακός!

Έχει να παίξει πολλές πρωτιές με τον ΠΑΟΚ σήμερα ο Ολυμπιακός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το σημερινό τελευταίο παιχνίδι του στη Λάρισα.

Στο ποδόσφαιρο πάντοτε υπάρχουν κίνητρα. Ιδίως όταν μιλάμε για ένα σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Πρέπει να υπάρχουν. Ακόμη και για ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι τελευταίας αγωνιστικής, όπως το σημερινό στη Λάρισα.

Με μία νίκη το απόγευμα στη θεσσαλική πόλη ο Ολυμπιακός θα φτάσει ως δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα τους 75 πόντους, επίδοση που μόνο αυτός έχει καταφέρει στο παρελθόν, τότε, το 2004, που είχε χάσει το πρωτάθλημα από μία απόφαση του Δούρου στη Λεωφόρο.

Και θα είναι η 16η νίκη του στις 17 τελευταίες αγωνιστικές!!! Και η 10η συνεχόμενη, κάτι που αυτή τη στιγμή θα αποτελεί το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Ευρώπη μετά της πρωτοπόρου της Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Σίτι!

Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πάντοτε πρέπει να ψάχνει να βρει κίνητρα για ένα παιχνίδι. Ειδάλλως μικραίνει, αντί να μεγαλώνει.

Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα, με +51 γκολ, έναντι +50 του ΠΑΟΚ. Κατά την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει και για να διατηρήσει αυτή τη διαφορά κι ακόμη καλύτερα να την αυξήσει, καθότι μέσα στο γήπεδο είναι +49, καθότι στη βαθμολογία το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 μετράει ως 0-3.

Ο Ολυμπιακός έχει και την καλύτερη επίθεση με τα 68 (η, 66 αν θέλετε) γκολ έναντι 64 του ΠΑΟΚ. Κι αυτό το ρεκόρ πρέπει να υπερασπιστεί. Να κοιτάξει να σκοράρει όσο μπορεί περισσότερο.

Να υπενθυμίσω δε ότι στη φετινή σεζόν και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν πετύχει, σε όλες τις διοργανώσεις, από 101 γκολ (τυπικά ο Ολυμπιακός 103)! Βέβαια, του ΠΑΟΚ το νούμερο έφτασε εκεί από πολλά γκολ σε ματσάκια Κυπέλλου όπως με τον Αήττητο (6-0) και την Παναχαϊκή στην Τούμπα (5-0), ενώ του Ολυμπιακού έφτασε χάρη στο εκπληκτικό νούμερο των 24 γκολ στα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά τέλος πάντων κι οι δύο ξεπέρασαν τα 100 γκολ. Άλλη μία πρωτιά, που έχουν σήμερα να κυνηγήσουν.

Όπως ο ΠΑΟΚ θα παίξει σήμερα στα Γιάννινα με στόχο το αήττητο, έτσι κι ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τα δικά του κίνητρα για να πάει να κερδίσει τη Λάρισα. Πράγματι η ΑΕΛ είναι καλή ομάδα, ιδίως στο γήπεδο της. Εκεί, ξέρουμε ότι στην τριετία της επιστροφής της στην Α΄ Εθνική και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ υποχρεώθηκαν σε ισοπαλίες και φέτος και πέρσι, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί πρόπερσι, ενώ πέρσι νίκησε όταν ήταν στην καλύτερη του φόρμα, κάνοντας εφτά σερί νίκες.

Η δε Λάρισα κι αυτή έχει απουσίες σημαντικές, όπως κι ο Ολυμπιακός (Γκιγέρμε, Ποντένσε) και είναι βαθμολογικά αδιάφορη, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που υποδεχόμενος τον ΠΑΟΚ έχει έστω μαθηματικά πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία.

Κατά την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός θα πρέπει και σήμερα, τελευταία αγωνιστική, να δείξει στη Λάρισα ότι πολύ απλά άξιζε να είναι αυτός πρωταθλητής. Η, αν θέλετε αλλιώς ότι και αυτός άξιζε να είναι φέτος πρωταθλητής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.