Ολυμπιακός: Τα δεδομένα της περίπτωσης του Ματιέ

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα της περίπτωσης του Ματιέ

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τα δεδομένα της περίπτωσης του Ματιέ

bet365

Ο Ζερεμί Ματιέ παραμένει στην μεταγραφική επικαιρότητα και το Gazzetta παραθέτει τα υπάρχοντα δεδομένα για την περίπτωση του Γάλλου άσου. Οι πιθανότητες του Ολυμπιακού και το συμβόλαιό του.
Το Gazzetta είχε σταθεί ξανά στα σημεία - κλειδιά της περίπτωσης του 35χρονου στόπερ. Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι από τον Ολυμπιακό αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη αντίδραση (σ.σ. επιβεβαίωσης ή διάψευσης) για τον Ματιέ. Σε Πορτογαλία και Γαλλία θεωρούν πως είναι υπαρκτό το θέμα για τον Ολυμπιακό και ότι έχουν γίνει επαφές.
Ας σταθούμε λοιπόν σε πέντε βασικές παραμέτρους της υπόθεσης:
1) Η στάση της Σπόρτινγκ. Σε Γαλλία και Πορτογαλία τα ρεπορτάζ θέλουν την Σπόρτινγκ να μην έχει πρόβλημα στο να φύγει ο παίκτης. Η ομάδα της Λισσαβώνας ωστόσο επιθυμεί να τον κρατήσει απλά όχι με τα ισχύοντα οικονομικά δεδομένα και με το συμβόλαιο που παίρνει.
2) Οι αξιώσεις της πλευράς του παίκτη. Ο Ματιέ δεν θα κλείσει πουθενά με λιγότερο από 1,1 εκατ. ευρώ ή 1 εκατ.. Τα συμβόλαια του Γάλλου ήταν πάντα πολύ καλά και δεν θα αλλάξει αυτό τώρα παρά την ηλικία του.
3) Οι προτεραιότητες του στόπερ. Όπως έχουμε σημειώσει ξανά ο Ματιέ θέλει να συνεχίσει στην Σπόρτινγκ. Εάν δεν γίνει αυτό υπάρχει και η προοπτική της Γαλλίας αλλά και το ενδιαφέρον από Ιβηρική. Όλο αυτό δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό αλλά με την Ελλάδα που δεν είναι ποτέ Νο1 προτεραιότητα τέτοιων παικτών. Στο μυαλό του κάθε Ματιέ υπάρχουν τα πιο καλά πρωταθλήματα πρώτα. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν έχει πιθανότητες. Έχει, ωστόσο δεν είναι η βασική επιλογή.
4) Τα κίνητρα. Ο Ματιέ θέλει να κλείσει ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο σε ένα όσο πιο καλό πρωτάθλημα θέλοντας να δείξει πως δεν είναι "τελειωμένος". Άλλωστε έκανε γεμάτη χρονιά στην Λισσαβώνα με την Σπόρτινγκ.
5) Ο ρόλος των Μοντέστο, Καρεμπέ και Ισά. Οι τρεις γαλλόφωνοι με τους Μοντέστο και Καρεμπέ να έχουν κομβικό ρόλο στην ομάδα και τον Ισά να συνεργάζεται ως agent έχουν καλές επαφές με την γαλλική αγορά αλλά και με Γάλλους παίκτες. Εάν κάποιοι μπορούν να πείσουν έναν τέτοιον στόπερ να κλείσει οριστικά και τυπικά στον Ολυμπιακό είναι εκείνοι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα