Οι εννιά στους 16 άλλαξαν προπονητή. Και τι πέτυχαν;…

Οι εννιά στους 16 άλλαξαν προπονητή. Και τι πέτυχαν;…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta τις αλλαγές προπονητών της φετινής σεζόν και βγάζει συμπέρασμα…

100% Επιστροφή* χρημάτων Φιορεντίνα - Σασουόλο! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Οι μισές ομάδες της Α΄ Εθνικής άλλαξαν προπονητή μέσα στη σεζόν! Και τώρα που τελειώνει η χρονιά, ήρθε η ώρα για τον απολογισμό. Άραγε, έπραξαν σωστά;

Εύκολο να το διαπιστώσουμε! Ας τις πάρουμε μία προς μία.

ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ ανέλαβε αντί του Ουζουνίδη μετά την 19η αγωνιστική. Την πήρε τρίτη στη βαθμολογία στους -8 (κανονικά -5, που έγινε -8 λόγω της αφαίρεσης των τριών βαθμών) από τον δεύτερο Ολυμπιακό και στους +4 από τον τέταρτο Ατρόμητο και την πήγε στους -18 από τον Ολυμπιακό και στους +2 από τον Ατρόμητο. Και χρειάζεται διπλό στη Λιβαδειά την τελευταία αγωνιστική για να κρατήσει την τρίτη θέση.

Άρης. Ο Παντελίδης ανέλαβε αντί του Ισπανού Πάκο Ερέρα μετά την 10η αγωνιστική. Τον πήρε έκτο μαζί με τον Παναθηναϊκό, στο -2 από την πέμπτη θέση και τον πήγε πέμπτο.

Πανιώνιος. Ο Μάντζιος ανέλαβε αντί του Γάλλου Ανιγκό μετά την 12η αγωνιστική. Τον πήρε όγδοο στους -2 από την πέμπτη θέση, τον έχει έκτο στους -8 από την πέμπτη θέση.

Αστέρας Τρίπολης. Ο Παράσχος ανέλαβε αντί του Παντελίδη μετά την 10η αγωνιστική. Τον πήρε 15ο, ένα βαθμό κάτω από την θέση που οδηγεί σε μπαράζ και τον πήγε 12ο ένα πόντο πάνω από την θέση που οδηγεί σε μπαράζ.

ΟΦΗ. Ο Βέρα ανέλαβε αντί του Παπαδόπουλου μετά την 18η αγωνιστική. Τον πήρε 14ο ένα βαθμό κάτω από την θέση που οδηγεί σε μπαράζ και τον πήγε 13ο ακριβώς στη θέση που οδηγεί σε μπαράζ.

Λεβαδειακός. Ο Καραγεωργίου ανέλαβε αντί του Ιταλού Σανίνο μετά την 17η αγωνιστική. Τον πήρε 15ο στο -7 από την θέση που οδηγεί σε μπαράζ και τον πήγε στους -8 από την θέση που οδηγεί σε μπαράζ. Ο Σανίνο από την πλευρά του είχε αναλάβει αντί του Μάντζιου την 7η αγωνιστική. Τον είχε πάρει κι αυτός 15ο στους -2 από την θέση που οδηγεί σε μπαράζ και τον άφησε στους -7.

Λάρισα και Λαμία άλλαξαν προπονητή μόλις μετά την 4η αγωνιστική και μετά την 2η αγωνιστική αντίστοιχα (Φέστα αντί Αντωνίου και Χάβος αντί Τεννέ), οπότε δεν μπορεί να γίνουν συγκρίσεις.

Ο δε Απόλλωνας άλλαζε κάθε τρεις και λίγο προπονητές (Ίσμαελ, Μοντεαγούδο, Ματζουράκης, Τεννές, Βελέντζας) και πήγαινε χειρότερα…

Οι εφτά ομάδες που δεν άλλαξαν προπονητή ήταν οι ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου), Ολυμπιακός (Μαρτίνς), Ατρόμητος (Κάναντι), ΠΑΟ (Δώνης), Παναιτωλικός (Δέλλας), Ξάνθη (Ράσταβατς) και ΠΑΣ (Πετράκης). Μάλιστα, οι ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Ξάνθη είχαν και πέρσι τον ίδιο προπονητή, ενώ ο ΠΑΣ εδώ και χρόνια-κι όλες δικαιώθηκαν για την επιλογή τους να μην αλλάξουν προπονητή, με εξαίρεση μέχρι στιγμής τον ΠΑΣ.

Ποια είναι η ουσία; Ότι καμία ομάδα δεν κέρδισε ουσιαστικά τίποτα από την αλλαγή προπονητή! Όλες εκεί που ήταν όταν άλλαξαν προπονητή, εκεί περίπου είναι και τώρα-για να μην πούμε και χειρότερα. Μόνο ο Άρης έκανε κάποια βήματα μπροστά, αλλά κι αυτός όχι θεαματικά. Για την ΑΕΚ θα υπάρξει διαφορά μόνο αν πάρει το Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ. Ούτως η, άλλως στις προκρίσεις με Ατρόμητο και Λαμία φαβορί ήταν.

Απλά, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι οι αλλαγές προπονητών σε πολύ λίγα πράγματα ωφελούν-κυρίως ζημιώνουν τις ομάδες. Όπως συνέβη, άλλωστε, με τον Ολυμπιακό τόσο πέρσι, με την αντικατάσταση του Λεμονή όσο και πρόπερσι με την αντικατάσταση του Μπέντο...

Παρεμπιπτόντως, φέτος δεν δούλεψαν στην Α΄ Εθνική οι Λεμονής (πάνω από τη μισή σεζόν πέρσι στον Ολυμπιακό), Γρηγορίου (τέλειωσε πέρσι τη σεζόν στον Πανιώνιο), Βεργέτης (ξεκίνησε την περασμένη σεζόν στον Αστέρα), Τσιώλης (με σύντομο πέρασμα πέρσι από την Κέρκυρα), ενώ ο Αναστόπουλος έχει πάνω από τέσσερα χρόνια εκτός Α΄ Εθνικής κι οι Ελευθερόπουλος, Χριστόπουλος δύο χρόνια εκτός Α΄ Εθνικής. Είναι δε απορίας άξιον πώς οι ομάδες μας φέρνουν διάφορους προπονητές από το εξωτερικό χωρίς καμία περγαμηνή και δεν εμπιστεύονται τόσους Έλληνες προπονητές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.