Η ανάλυση του Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (pics)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (pics)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout τον αγώνα του ΟΑΚΑ, όπου ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή και κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 3-1.
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης , αναλύει τις αναμετρήσεις της Souper League. Ο πιστοποιημένος αναλυτής- σπουδαστής του Ινστιτούτου, σε συνεργασία με το InstatScout, Κωνσταντίνος Ζιούρδος, αναλύει την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ όπου ο ΟΦΗ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-1.
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε κλικ επάνω τους.
ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ
* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 3-4-3 και σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν άλλαξε σχηματισμό. Από το γράφημα γίνεται αντιληπτό πως οι παίκτες του «κράτησαν» τις θέσεις τους.
* Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε και τελείωσε με 4-2-3-1, αλλά υπήρξαν ορισμένες εσωτερικές αλλαγές. Παρατηρούμε πως στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντίνας που μπήκε στη θέση του Κουτσιανικούλη πήγε στη δεξιά πλευρά και ο Φελίπε Σόουζα μετακινήθηκε στην αριστερή.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
* Ο ΟΦΗ είχε σχεδόν διπλάσιες τελικές από τον Παναθηναϊκό (11 εναντίον 6). Μάλιστα οι 10 από τις 11 των φιλοξενουμένων έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι έβγαλαν μόλις 2 (στο πρώτο 45λεπτο είχαν 4).
* Οι «πράσινοι» είχαν μεγαλύτερο ποσοστό κατοχή μπάλας (55% έναντι 45%), με αποκορύφωμα το 15λεπτο 30'-45' που έφτασε στα επίπεδα του 66%. Τότε μάλιστα κέρδισαν το πέναλτι με το οποίο άνοιξαν το σκορ. Ο ΟΦΗ είχε καλύτερο ποσοστό στην κατοχή στα πρώτα 30 λεπτά.
* Ο Παναθηναϊκός επιτέθηκε κυρίως από την δεξιά του πλευρά, όπου και πραγματοποίησε 42 επιθέσεις, αλλά το ποσοστό επιτυχίας του ήταν μόλις 7% (3/42). Αντίθετα από τη μεσαία και αριστερή του πλευρά είχε μόνο 20 και 21 επιθέσεις αντίστοιχα. Αντίθετα ο ΟΦΗ προσπάθησε να επιτεθεί και από τις δύο πτέρυγές του (44 αριστερά/35 δεξιά).
MVP. ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ
Αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά και μεταξύ άλλων είχε 74% ακρίβεια στις σωστές μεταβιβάσεις (39/53), 82% επιτυχία στις ανασταλτικές του «μονομαχίες» (14/17), 73% σωστά τάκλιν (8/11), ενώ παρατηρούμε πως στο δεύτερο ημίχρονο πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο και παρότι μπακ, έπαιζε αρκετά πάνω από τη σέντρα.
Μάλιστα είχε συμμετοχή στα 2 από τα 3 γκολ της ομάδας του.
ΤΑ ΓΚΟΛ
1-0.
Ο Στάικος ετοιμάζονταν να εκτελέσει το κόρνερ και οι Οικονόμου, Παντελάκης ξεκίνησαν κίνηση προς την καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ.
Ο Παντελάκης έκανε την κεφαλιά-πάσα προς τον Μακέντα.
Ο Ιταλός φορ έκανε κίνηση προς την μπάλα, υπήρξε τράβηγμα από τον Ποτουρίδη και καταλογίστηκε πέναλτι.
Ο Μακέντα ευστόχησε από την άσπρη βούλα.
1-1.
Σε κόρνερ του ΟΦΗ ο Βάζ είναι μόνος του έξω από την αντίπαλη περιοχή, σε πλάγια θέση.
Ο Πορτογάλος έγινε κάτοχος της μπάλας.
Εδωσε στον Μπράουν, που επιχείρησε γέμισμα από τα περίπου 40 μέτρα, για τον Σασί που έκανε κίνηση.
Ο Διούδης έκανε άστοχη έξοδο και ο Σάσι πήρε την κεφαλιά.
Ο Μακέντα στην προσπάθεία του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
1-2
Ο Κοροβέσης επιχείρησε μπαλιά προς τον Φερέιρα.
Ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ βγήκε στην πλάτη του Παντελάκη.
Μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά απέκρουσε ο Διούδης.
Ο Σάσι έκανε κίνηση μεταξύ των δύο στόπερ του Παναθηναϊκού (Κολοβέτσιου, Οικονόμου) και πλάσαρε σε κενή εστία.
1-3
Ο Κοροβέσης έγινε κάτοχος της μπάλας από τον Κάτσε.
Επιχείρησε μακρινή μπαλιά για τον Γιακουμάκη.
Ο φορ του ΟΦΗ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού.
Στην εξέλιξη της φάσης απέφυγε τους Οικονόμου, Παντελάκη και σκόραρε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα