Στον ΠΑΣ Γιάννινα έγιναν σοφότεροι

Θοδωρής Βασίλης
Στον ΠΑΣ Γιάννινα έγιναν σοφότεροι

bet365

Μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα ο ΠΑΣ Γιάννινα έπεσε στην τριάδα του υποβιβασμού και τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τα σφυρίγματα και την καθυστέρηση των δικαστικών αποφάσεων έχουν βάλει σε σκέψεις τους ανθρώπους του συλλόγου για το αν έχει στοχοποιηθεί η ομάδα.

100% Επιστροφή* χρημάτων Αταλάντα - Έμπολι! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Τροντ Σόλιντ μετά από ένα ματς του Ολυμπιακού στην Λιβαδειά και τα όσα είχε δει στον αγωνιστικό χώρο είχε δηλώσει πως έγινε σοφότερος. Γενικότερα κάθε μέρα γινόμαστε σοφότεροι με τις ιστορίες που λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στα Γιάννενα όπως τόνιζαν και οι ίδιοι. Ιστορίες που πάνω από όλα δεν αφήνουν καμία σκιά και αναδεικνύουν την καθαρότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αλλά εντάξει τα έχει αυτά η χώρα μας και αν γίνει κάτι μάλλον τυχαίο θα είναι. Τώρα το αν η διαιτησία έχει στοχεύσει μια συγκεκριμένη ομάδα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και την περνάει... πριονοκορδέλα τυχαίο θα είναι, το αν στο πιο κρίσιμο ματς του πρωταθλήματος που κρίνει την κατηγορία ακυρώνεται κανονικό γκολ με τον βοηθό στην ίδια ευθεία και αυτό τυχαίο θα είναι. Τώρα το αν σε άλλα ματς ομάδες δίνουν δικαιώματα με τις εμφανίσεις τους στον κάθε κακεντρεχή να σκέφτεται με πονηρό τρόπο και αυτό μάλλον τυχαίο είναι.

Εν κατακλείδι, φαίνεται πως ο ΠΑΣ Γιάννινα πάει όπως οι χριστιανοί στις αρένες της αρχαίας Ρώμης. Οι χριστιανοί μάρτυρες αποτέλεσαν το καλύτερο θέαμα σε μια βιομηχανία θανάτου για την ικανοποίηση των αρρωστημένων ενστίκτων των Ρωμαίων. Έτσι, και οι Ηπειρώτες μετά και τις χθεσινές ομορφιές στα ελληνικά γήπεδα θα πρέπει να αρχίσουν σιγά να συμβιβαστούν με την ιδέα του μονομάχου, τον θάνατο. Γιατί όσους θριάμβους να πετύχουν στα δύο τελευταία ματς, φαίνεται πως η μοίρα τους είναι προκαθορισμένη και όχι από τους ίδιους, όπως φάνηκε ξεκάθαρα χθες. Βέβαια, επειδή θα πρέπει να είμαστε και δίκαιοι οι διαδοχικές αποτυχίες δεν μπορούν και δεν γίνεται να αποδοθούν αποκλειστικά και μόνο στην δύναμη των αντιπάλων, αλλά τα για όποια εσωτερικά λάθη και αν υπήρξαν το σωστό είναι να γίνει κουβέντα στο τέλος της σεζόν.

Για το αγωνιστικό κομμάτι στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης τι ανάλυση να κάνεις όταν έχει συμβεί η φάση που αλλοιώνει ένα ματς και ουσιαστικά κι ένα πρωτάθλημα. Στο πρώτο ημίχρονο ελέω και της κρισιμότητας της αναμέτρησης η μία ομάδα φοβόταν την άλλη με τους Αρκάδες πάντως να έχουν την μεγάλη ευκαιρία με τον Μανιά. Στην επανάληψη ο Γιάννης Πετράκης ρίσκαρε, ο ΠΑΣ έπαιξε ψηλά πίεσε και κυνήγησε το γκολ αλλά έπεσε πάνω στον Αθανασιάδη ο οποίος ήταν ανίκητος. Όσο ο χρόνος περνούσε και με τον ΠΑΣ να πιέζει για το γκολ της νίκης, αφού μετά και την ανατροπή του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ ο βαθμός δεν του έδινε τίποτα, ο Αστέρας βρήκε κενούς χώρους και θα μπορούσε ειδικά στην φάση του Ιγκλέσιας να πάρει ακόμα και το τρίποντο.

Με αυτά και με αυτά το 0-0 δεν άλλαξε και πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα έπεσε στην τριάδα των ομάδων που υποβιβάζονται απευθείας στην Football League. Απομένουν δύο αγώνες με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στα Γιάννενα. Αν κάνει το απόλυτο μπορεί και να σωθεί, αλλά θα του είναι αρκετό; Ελλάδα είναι και όλα τα έχουμε δει.

ΥΓ. Η καθυστέρηση του απόφασης της έφεσης του ΟΦΗ (είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική) είναι λογικό να έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και δικαίως. Φτάσαμε δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ακόμα οι ομάδες της παραμονής περιμένουν μια απόφαση που θα έπρεπε από την προηγούμενη εβδομάδα να έχει βγει. Μια απόφαση που θα καθορίσει και το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν. Πάντως, για τις ίδιες κατηγορίες το 2011 τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα είχαν βρεθεί ένοχες αρχικά με υποβιβασμό από τα αρμόδια όργανα της Super League και στη συνέχεια με αφαίρεση βαθμών από το νέο πρωτάθλημα πριν έρθει η απόφαση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό τους λόγω μετοχικής σύνθεσης..

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα