Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σταθεί όρθιος στη λαίλαπα της εξυγίανσης

Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σταθεί όρθιος στη λαίλαπα της εξυγίανσης

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta για το τι κατάφερε και τι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός σε αυτή την δύσκολη διετία.

100% Επιστροφή* χρημάτων Αταλάντα - Έμπολι! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Τελειώνει η σεζόν, με τον Ολυμπιακό να έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και γενικά την καλύτερη διαφορά τερμάτων, αλλά να βρίσκεται ουσιαστικά εφτά βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ (-5 και -2 από την αφαίρεση από πέρσι)-κι άμα «ισχύσει» η νίκη του στο ΟΑΚΑ, ειδάλλως το -7 μπορεί να γίνει -9 η, -10!!!...

Κωμωδία κανονική το όλο σκηνικό και μόνο με αυτό το δεδομένο σε επίπεδο κορυφής, την στιγμή που ο Ολυμπιακός κατά κοινή ομολογία αυτή την στιγμή έπρεπε να διεκδικούσε στα ίσα με τον ΠΑΟΚ τον τίτλο και όλα θα έπρεπε να κρίνονταν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές-και βεβαίως μπορούσε και πάλι να το έπαιρνε ο ΠΑΟΚ, όπως θα μπορούσε να το έπαιρνε όμως κι ο Ολυμπιακός.

Τέλος πάντων, άλλο θέλω να γράψω σήμερα. Ότι μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σταθεί όρθιος αυτή τη διετία απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα της δήθεν εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που με τη «νέα τάξη πραγμάτων» τα πρωταθλήματα παίρνουν εναλλάξ η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ και που κάθε χρόνο στον τελικό του Κυπέλλου παίζουν ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ…

Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε φέτος, με τις 14 νίκες του στις 15 τελευταίες αγωνιστικές, να φτάσει έως την προτελευταία αγωνιστική και να μην έχει αφήσει τον (όντως πολύ δυνατό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) ΠΑΟΚ να χαρεί ακόμη την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλά και να περάσει στα Κύπελλα Ευρώπης ολόκληρη Μίλαν (σε ζώνη Τσάμπιονς Λιγκ στο φετινό Καμπιονάτο), την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχανε από την Βίντι και την Μπάτε.

Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε πέρσι σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ να φέρει ένα τέτοιο ιστορικό αποτέλεσμα όπως την ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα, την στιγμή που η ΑΕΚ φέτος σε όμιλο με Μπάγερν, Άγιαξ, Μπενφίκα δεν σταύρωσε πόντο. Κι αν, τον Γενάρη του 2018, δεν γίνονταν το τόσο μεγάλο λάθος της αντικατάστασης του Λεμονή, κι ενώ η ομάδα βρίσκονταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ο Ολυμπιακός δεν ξέρω αν θα το έπαιρνε, αλλά 100% θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ (πράγματι κι αυτή πέρσι δυνατή ομάδα) και τον ΠΑΟΚ.

Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μείνει όρθιος κάτω από αυτές τις συνθήκες με τις οποίες διεξάγονται το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα, ξεκάθαρα χειρότερες από αυτές των προηγούμενων ετών, τότε που οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού (με πρώτο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο βλέπουμε πού είναι τώρα που «άλλαξε η κατάσταση»…) τον κατηγορούσαν ότι βρίσκεται πίσω απ΄ όλα τα κακά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μόνο ο Ολυμπιακός, με τον κόσμο που έχει και που αναγνωρίζει και συμπαραστέκεται.

Μόνο ο Ολυμπιακός με τη διοίκηση που έχει, τον προπονητή που έχει και τους παίκτες που έχει.

Μόνο ο Ολυμπιακός με τη μοναδική δυναμική που βγάζει ως σύλλογος, ακόμη κι όταν τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα πηγαίνουν στους αντιπάλους του. Τέτοια δυναμική που του επιτρέπει να είναι ανταγωνιστικός ακόμη σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα κι η Μίλαν κι η Γιουβέντους (0-1 ήταν το σκορ έως το 80’ στο Τορίνο και έως το 91’ στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να έχει δοκάρι στο 80’).

Κι αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει και βαδίζει με γνώμονα την ποδοσφαιρική λογική, τότε όχι απλά θα στέκεται όρθιος απέναντι στη λαίλαπα της δήθεν εξυγίανσης, αλλά αργά η, γρήγορα θα την κατανικήσει κι αυτήν…

Άσχετο: ο Ολυμπιακός, με σχεδόν 28.000 κόσμο χθες με την Ξάνθη (!), είναι και φέτος πρώτος στα εισιτήρια, με διαφορά περίπου 2.500 μέσο όρο από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (21.000 έναντι 18.500), υπολογίζοντας κατάμεστη την Τούμπα με τον Λεβαδειακό. Έχοντας, ο Ολυμπιακός, αύξηση εισιτηρίων φέτος κατά μέσο όρο σχεδόν 2.000 ανά παιχνίδι σε σχέση με πέρσι (21.000 από 19.100), ενώ η αύξηση του ΠΑΟΚ, που παίρνει πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, ήταν 1.500 μέσο όρο ανά παιχνίδι (18.500 από 17.000)…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.