Τώρα πρέπει να κερδίσει και τους… πανηγυρισμούς!

Τώρα πρέπει να κερδίσει και τους… πανηγυρισμούς!

Τώρα πρέπει να κερδίσει και τους… πανηγυρισμούς!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου δικαιολογεί το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί γύρω από τον ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο και σημειώνει ότι η ομάδα του Λουτσέσκου πρέπει να το ξεπεράσει όπως και τόσα άλλα μέσα σε αυτή τη χρονιά.

Κέρδισε τους πάντες και τα πάντα, ακόμη όμως δεν πήρε το πρωτάθλημα!

Έχει κερδίσει δύο φορές τον Ολυμπιακό!

Άλλες τόσες τον Παναθηναϊκό!

Τα κατάφερε 11 εναντίον 11 στο ένα ματς με την ΑΕΚ, γιατί στο άλλο έπρεπε να παίζει από νωρίς με δέκα…

Κέρδισε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος από δύο φορές, εκτός Άρη (ισοφαρίστηκε με γκολ οφσάιντ) και Ατρομήτου.

Ξεπέρασε (για πλάκα) και το αρχικό -2 στη βαθμολογία, όπως ξεπέρασε και το μεγάλο σοκ-αδικία, από την περσινή απώλεια του τίτλου στα δικαστήρια.

Έχει κερδίσει 24 από τα 27 παιχνίδια του αλλά ακόμη δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο!

Είναι η ομάδα με τις περισσότερες μεγάλες και λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις εναντίον της και όποιος θέλει μπορούμε να τις καταγράψουμε και να συγκρίνουμε…

Αυτός ο φοβερός ΠΑΟΚ της τελευταίας διετίας που φέτος πλέον… δεν παίζεται και είναι κοντά στον στόχο του, έχει ξεπεράσει μέχρι και τα φαινόμενα των… λευκών pollo! Ούτε αυτά τον σταμάτησαν!

Τα έχει καταφέρει απέναντι σε Θεούς και δαίμονες, κάνει την καλύτερη πορεία της ιστορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τώρα όμως ετοιμάζεται να δώσει τον 28ο αγώνα του στο πρωτάθλημα, με στόχο επιτέλους να… πανηγυρίσει.

Για να πανηγυρίσει όμως ο ΠΑΟΚ την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πρέπει πρώτα να κερδίσει αυτούς τους ίδιους τους πανηγυρισμούς που ετοιμάζονται και όλο αυτά το κλίμα που δημιουργούν πριν την αναμέτρηση στη Λάρισα.

Δεν κατηγορώ κανέναν για το κλίμα που επικρατεί. Είναι ανθρώπινο, είναι… ΠΑΟΚτσήδικο. «Σήκωσέ το, δεν μπορώ να περιμένω». Αυτοί το τραγούδησαν πρώτη φορά το 2003 και τώρα δικαιούνται να το φωνάζουν πιο δυνατά, μετά τα 34 χρόνια αναμονής. Και… πώς να αντέξουν δηλαδή, πώς να κάνουν υπομονή;

Ίσα-ίσα, όλη αυτή η πολύ καλή ιδέα για την υποδοχή-παρουσία της ομάδας και του κόσμου στα Τέμπη και στο μνημείο για τους έξι αδικοχαμένους οπαδούς, ήταν πέρα από ιστορική και αναγκαία, ήταν και έξυπνη, μια και προέκυψε για να στείλει μήνυμα σε όλους ότι: «Δεν πάμε στη Λάρισα και στο γήπεδο, αλλά περιμένουμε την ομάδα μας στα Τέμπη».

Όλος ο ΠΑΟΚ λοιπόν περιμένει να πανηγυρίσει. Αυτό δεν αλλάζει. Από εκεί και πέρα, κάπως έτσι το… «πρέπει να κερδίσετε» περνάει και στην ομάδα του Λουτσέσκου!

Εδώ επάνω πρέπει να θυμίσουμε ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο και αυτονόητο. Αύριο στη Λάρισα απέναντι στον ΠΑΟΚ θα παίξει μία δυνατή ομάδα που έχει βρει χημεία μετά από πολλές αλλαγές προπονητών, ομάδα που έχει βάλει και ποιότητα στο ρόστερ της, ένα σύνολο που πάνω απ’ όλα «καίγεται» για βαθμούς μια και δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την κατηγορία.

Με αυτά και με αυτά, ο ΠΑΟΚ δίνει αύριο μία ακόμη μεγάλη μάχη, σε ένα μήνα όπου κάθε τρεις-πέντε μέρες χάνει και έναν μεσοεπιθετικό με τραυματισμό. Έχει χάσει Ελ Καντουρί-Πέλκα-Ζαμπά-Λημνιό-Μπίσεσβαρ-Ενρίκε και ξανά Ελ Καντουρί!

Παρολ’ αυτά, ο Λουτσέσκου έχει βρει τρόπο να εκμεταλλεύεται ακόμη και αυτές τι καταστάσεις. Τι λέει: «Ορισμένες φορές καταστάσεις σαν κι αυτές είναι καλές για το σύνολο, παρότι δεν είναι καλές για τα πρόσωπα λόγω των τραυματισμών. Αλλά είναι θετικές επειδή προκαλούν επιπλέον κίνητρα κι αντιδράσεις από τους άλλους, που αισθάνονται απογοητευμένοι και πως δεν μπορούν να προσφέρουν λόγω του ότι δεν ανήκουν στις κύριες επιλογές». Άσε που οι τραυματισμοί δημιουργούν τρομερή εγρήγορση και σε όλους τους άλλους…

Κάπως έτσι πάει ο ΠΑΟΚ στη Λάρισα, να δώσει το ματς που περίμεναν εδώ και 34 χρόνια οι φίλοι του…

Αυτή είναι η πραγματικότητα (πιεστική ή όχι δεν αλλάζει) τις ημέρες που ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα γενέθλιά του, στα χρόνια που ο Δικέφαλος του Βορρά κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ετοιμάζεται γι’ ακόμη μεγαλύτερα πράγματα, με πρώτο και κύριο το νέο του γήπεδο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.