Μήπως είναι ακραία η τόση... γκρίνια για τον Μπουχαλάκη (part 2); (vids, poll & pic)

Δημήτρης Τομαράς
Μήπως είναι ακραία η τόση... γκρίνια για τον Μπουχαλάκη (part 2); (vids, poll & pic)

bet365

Δεν θα γίνει ποτέ ο απόλυτος σταρ ή ο πολύ μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ωστόσο συνεχίζει να δείχνει πως είναι ο αντίστοιχος... Τάσος Πάντος της σημερινής εποχής του Ολυμπιακού.
Ανέκαθεν η Κρήτη ήταν... ποδοσφαιρομάνα. Είτε έχει βγάλει παίκτες είτε έχει αναδείξει παίκτες και ο Εργοτέλης της παλιάς εποχής που είχε φυτώρια και καλές Ακαδημίες το έκανε αυτό επί σειρά ετών.
Ένα από τα αρκετά παιδιά που έχει βγάλει ο Εργοτέλης είναι ο νυν μέσος του Ολυμπιακού και της Εθνικής, Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ένα παιδί που ανήκει - όπως έχουμε γράψει ξανά - στις περιπτώσεις παικτών που έχουν ακούσει... πολλά ή έχουν εισπράξει αρνητικές κριτικές, σχόλια ή γκρίνια ενδεχομένως πολύ περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε και από μία σημαντική μερίδα του κόσμου. Σε μία σεζόν όπου οι Πειραιώτες δεν παίρνουν τίτλο υπάρχουν ποδοσφαιριστές που πληρώνουν περισσότερο το... τίμημα της κριτικής από άλλους και ειδικά οι Έλληνες.
Ας ξεκινήσουμε όμως με το... πριν για να φτάσουμε στο σήμερα. Το 2010 ο Εργοτέλης προωθεί στην πρώτη ομάδα τον τότε 17χρονο Ανδρέα Μπουχαλάκη, ένα ταλαντούχο νεαρό μέσο από τις Ακαδημίες του. Ο «Μπούχα» κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα στις 11 Δεκεμβρίου 2011 μπαίνοντας αλλαγή στο τέλος του αγώνα Εργοτέλη – Δόξας Δράμας. Ο τότε τεχνικός του Εργοτέλη και νυν του Λεβαδειακό, Νίκος Καραγεωργίου, τον βάζει βασικό στις 28 Ιανουαρίου 2012 στο Καραϊσκάκη εναντίον του Ολυμπιακού. Σαν να ήταν ένα παιχνίδι της μοίρας. Εκεί μετά από μισή ώρα αγώνα αποβάλλεται αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες, αφού είχε αποβληθεί λίγο πριν και ο Χίμπλινγκερ!
Ο Μπουχαλάκης μένει στην ομάδα και με προπονητή τον παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού, Σίνισα Γκόγκιτς, διαπρέπει μετά στην Football League. Έχασε μόνο ένα από τα 40 ματς στο πρωτάθλημα και είχε έξι γκολ και δύο ασίστ. Το 2013 ο Ολυμπιακός - που τον είχε βρει στον... δρόμο του ως αντίπαλος αλλά συνεργάστηκε και με ανθρώπους που θήτευσαν στο Λιμάνι, όπως τον Γκόγκιτς - τον αποκτά και καλείται στις Ελπίδες, κάνοντας επτά συμμετοχές. Υπάρχει και μία εξαιρετική ιστορία με την Ελπίδων και ένα γκολ του.
Στις 5 Μαρτίου 2014 η Εθνική υποδεχόταν την Τουρκία στην Κατερίνη. Βρέθηκε να χάνει 1-0 από το 11′ και από το 25′ παίζει με δύο αποβολές!!! Ωστόσο ισοφαρίζει με τον Καρέλη και με τον Μπουχαλάκη παίρνει τη νίκη στο 89′!!! Ο «Μπούχα» ή «Μπούχαλος» (σ.σ. όπως τον έγραψε πρόσφατα στα social media o Νικολάου) θα έμενε στον Εργοτέλη, βοηθώντας τον να βγει έβδομος. Το 2014 θα περάσει την πόρτα στον Ρέντη και έκτοτε αρχίζει η ιστορία του στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι του 2017, έχοντας ήδη τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο ο Μπουχαλάκης αρπάζει την δυνατότητα να παίξει στο εξωτερικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου έβαλε και δύο εξαιρετικά γκολ.
Ένα σημαντικό μείον του Μπουχαλάκη στην ποδοσφαιρική του πορεία ήταν οι τραυματισμοί του και οι ατυχίες που είχε. Χαρακτηριστικό ήταν πως μόνο σε μία χρονιά είχε πάθει πέντε θλάσεις.
Τραυματισμοί που τον άφησαν πίσω και τον επηρέασαν κυρίως σχετικά με την ταχύτητά του. Ωστόσο να που φέτος ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έχει καταγράψει 28 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ. Είναι ο παίκτης εκείνος που έκρινε υπέρ του Ολυμπιακού το ματς με τον Ατρόμητο με το γκολ του στο 2-1. Γεννημένος στις 5 Απριλίου του 1993 έχοντας εκτιμηθεί σχεδόν από όλους τους προπονητές που δούλεψε στον Ολυμπιακό για την προσπάθειά του και το πείσμα του. Σαφώς όπως έχουμε σημειώσει ξανά δεν θα γίνει ποτέ ο πολύ μεγάλος πρωταγωνιστής ή ο απόλυτος σταρ. Ο Κρητικός χαφ όμως εξακολουθεί να πιστοποιεί με κάθε τρόπο και παρά την ενδεχομένως και ακραία κριτική που έχει ακούσει, ότι είναι ο... Τάσος Πάντος της σημερινής εποχής των Πειραιωτών (σ.σ. υπό την έννοια της διάθεσης και της συνεχούς προσπάθειας). Να θυμίσουμε δε ότι μαζί με τον Γιώργο Μασούρα ο Μπουχαλάκης είναι στους παίκτες που έχει εμπιστευθεί και έχει δώσει ματς στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής ο Άγγελος Αναστασιάδης.
- Δείτε ακριβώς από κάτω τα stats του από το Soccerbase:
- Δείτε ξανά εδώ τα γκολ στο 2-1 του Ολυμπιακός - Ατρόμητος και στην Gallery βίντεο από τέρματα του διεθνούς μέσου. Ψηφίστε πιο κάτω στο poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα