Υπάρχει περίπτωση να μην θέλει ο Σαββίδης;

Υπάρχει περίπτωση να μην θέλει ο Σαββίδης;

Υπάρχει περίπτωση να μην θέλει ο Σαββίδης;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την συνέχιση της συνεργασίας ΠΑΟΚ-Λουτσέσκου, με βάση την ποδοσφαιρική λογική, αλλά και τις τελευταίες δηλώσεις-δεσμεύσεις του Ρουμάνου προπονητή.

Ο Λουτσέσκου που δείχνει ότι μπορεί να γίνει ο πιο επιτυχημένος προπονητής του ΠΑΟΚ (όλες οι λέξεις είναι προσεκτικά γραμμένες) έχει συμβόλαιο με την ομάδα γι’ άλλη μια σεζόν. Παρολ’ αυτά (όπως όλοι βλέπουν) τον προπονητή του ΠΑΟΚ λέγεται ότι θέλουν 2-3-4-5 Τουρκικές ομάδες, στην Μπεσίκτας ήδη κάνουν σχέδια γι’ αυτόν σε συνεργασία με τον πατέρα του, στη Σαχτάρ τον σκέφτονται και έχει ανοίξει αυτό το θέμα, που παρά και τις εγχώριες προσπάθειες-ευχές, ΔΕΝ επηρεάζει στο παραμικρό την πορεία του Δικεφάλου.

Μετά από πολλά και διάφορα σχόλια γι’ αυτό το «θέμα», ήρθαν οι χθεσινές τοποθετήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου στον Ρουμανικό τηλεοπτικό σταθμό «Telekom Sport» που φαίνονται… διαφορετικές από τις άλλες. Είναι σαφώς πιο ξεκάθαρος και ο ίδιος. Είπε: «Υπέγραψα την επέκταση του συμβολαίου μου τον Σεπτέμβριο μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Υπάρχουν πολλά σενάρια, τα οποία με αφήνουν αδιάφορο. Είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου με τον ΠΑΟΚ και έχω πολύ καλή σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη. Υποσχέθηκα στον πρόεδρο ότι πρώτα θα μιλήσω μαζί του για ότι αφορά το μέλλον μου. Αν αποφασίσει να τελειώσει την συνεργασία μας θα φύγω, αν θέλει να συνεχίσω θα μείνω στον ΠΑΟΚ. Μου συμπεριφέρθηκαν άψογα στον ΠΑΟΚ και με στήριξαν στην αρχή όταν δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα. Η οικογένεια Σαββίδη έχει τεράστια συνεισφορά στην πορεία πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ».

Αυτά ήταν πολύ ξεκάθαρα από πλευράς Λουτσέσκου, ενός ανθρώπου που μας έχει μάθει πώς όταν μιλάει δεν κοροϊδεύει, δεν λαϊκίζει, δεν πουλάει παπά. Με αυτή τη βάση θεωρούμε σοβαρή τη δέσμευση του Ρουμάνου προπονητή και το ότι… ακόμη και αν ξένη ομάδα καταβάλει τη ρήτρα των δύο εκατομμυρίων για να του σπάσει το συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, εκείνος δεν πρόκειται να κάνει καμία κίνηση για να φύγει.

Αφού πιστεύουμε ότι αυτό που λέει είναι… νόμος και πάνω απ’ όλα είναι ο λόγος που έχει δώσει στον Ιβάν Σαββίδη, προχωράμε στο επόμενο αυτονόητο ερώτημα: «Υπάρχει περίπτωση αυτό το καλοκαίρι που έρχεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μην επιθυμεί την περεταίρω συνεργασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου;»

Γιατί να μην θέλει; Έχει λόγο να βάλει μπελά στο κεφάλι του; Μετά τα απίστευτα ρεκόρ που έχει πετύχει ο Λουτσέσκου και μετά τους τίτλους που κατέκτησε, αλλά και αυτούς που έρχονται, μετά την αγωνιστική ταυτότητα και αυτή τη νοοτροπία που έχει προσδώσει στο σύνολό του, γιατί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση;

Ακόμη και αν ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να αλλάξει-ανανεώσει την ομάδα, ο ιδανικός να συνδυάσει το σύνολο που έχουν φτιάξει οι 30άρηδες Βιεϊρίνια, Μάτος, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ και άλλοι, με αυτούς που έρχονται όπως οι… Άκπομ, Σφιντέρσκι, Ίνγκασον, Γιαννούλης, φυσικά και ο Λύρατζης με την παρέα του από την κ19 που ανεβαίνουν, αλλά και οι άλλοι που θα αποκτηθούν, ο Λουτσέσκου είναι αυτός που ήδη έχει βάλει βάσεις και ξέρει τον δρόμο για να φτιάξει-ανανεώσει και την επόμενη ομάδα. Αυτός που το καλοκαίρι δεν θα έχει και πολύ χρόνο για να μαζέψει την ομάδα και να διεκδικήσει την παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μία ομάδα που πετάει, γιατί έχει συνέχεια από τα περασμένα χρόνια και μπορεί να πάει ακόμη πιο ψηλά, αν πατήσει στις βάσεις που έχει βάλει ο ιδιοκτήτης σε συνεργασία με τον προπονητή και όλο το άλλο γκρουπ.

Αυτό δεν λέει η ποδοσφαιρική λογική;

* Για τη δήλωση Βασιλειάδη... «ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα με βάση δικαστικές αποφάσεις» τα «λέμε» πολύ σύντομα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.