Ας... συζητήσουμε (ξανά) για την αναδιάρθρωση

Γιώργος Ντυμένος
Ας... συζητήσουμε (ξανά) για την αναδιάρθρωση

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει τι έγινε στο αποψινό Δ.Σ. της Super League και το συμπέρασμα είναι πως εξακολουθούμε να πορευόμαστε με το «3+1», ενόψει της επόμενης σεζόν

Για ακόμη μία φορά η λέξη «αναδιάρθρωση» μπήκε στην καθημερινότητά μας και σε μεγάλο βαθμό ο κόσμος είναι λογικό να... ζαλίζεται. Τη μία ακούει 16 ομάδες, μετά πως θα γίνουν 14, ύστερα ματά ξανά τα ίδια, ενώ παραμένει και «ρευστό» πόσες θα υποβιβαστούν. Το gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ και σας παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις, που συγκλίνουν σε ένα συμπέρασμα. Οτι αυτή τη στιγμή που μιλάμε πορευόμαστε με το «3+1» και σήμερα δεν συνέβη κάτι που να αναιρεί ότι θα υποβιβαστούν 3 και ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Football League.

Ας τα δούμε.

1) Εδώ και καιρό σας έχουμε τονίσει πως από την πλευρά του Γιώργου Βασιλειάδη δεν προκύπτει ότι συζητά το ενδεχόμενο να μην ισχύσει η καλοκαιρινή απόφαση, τόσο της Super League όσο και του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, όπου είχε προσφύγει η Football League. Οτι δηλαδή την αγωνιστική περίοδο 2020/21 θα έχουμε τρεις κατηγορίες, τη Super League 1, τη Super League 2 και τη Football League. Η σημερινή θέση του Υπουργείου να μην συζητήσει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης με τον Συνεταιρισμό, αφού θεωρεί πως οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, το επιβεβαιώνει.

2) Την ίδια στιγμή όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπάρχουν και αρκετές εκκρεμότητες για τον τρόπο λειτουργίας των νέων κατηγοριών – πάντα με γνώμονα ότι προχωράνε – όπως εκείνες που σας μεταφέραμε πρόσφατα. Π.χ. το που θα ανήκει η Super League 2. Ως πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να κάνει μία λίγκα με τη Football Leageue, αφού στο καταστατικό της υπάρχει σχετική δυνατότητα (ήταν παλιά Ενωση Β'-Γ' Εθνικής). Η πρόθεση της Super League να συναντήσει τον Υφυπουργό έγκειται και στην κατεύθυνση ότι «διαπιστώθηκε πως υπάρχουν ακόμα αρκετά ανοιχτά θέματα».

3) Συνεχίζουμε. Ολες μα όλες οι ομάδες παραμένουν σταθερές στην εξής διαπίστωση, που αναφέρει ότι για να υπάρξει οποιαδήποτε κουβέντα μη αναδιάρθρωσης, θα πρέπει νωρίτερα να μην θιχτούν οι συμφωνίες των επτά ΠΑΕ με την ΕΡΤ. Αυτό είναι ξεκάθαρο και για να αλλάξει μόνο δύο τινά μπορούν να συμβούν. Α) Να διαφοροποιηθεί η στάση της πολιτείας-δημοσίου-όπως θέλετε πείτε το και παραμείνουν σε ισχύ τα συμβόλαια ακόμη και με 16 ή Β) Να εμφανιστεί τηλεοπτικός πάροχος που είτε να αναλάβει την κατηγορία ως κεντρική διαχείριση ή θα πάρει τις ΠΑΕ που είναι στην ΕΡΤ. Το Α μετά και την αποψινή θέση του Υπουργείου ουσιαστικά «καίγεται», για το Β υπάρχουν μόνο σενάρια και με τέτοια, δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση.

4) Πολύ κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ώρες για το κατά πόσο τέθηκε ουσιαστικά σήμερα το θέμα της αναδιάρθρωσης. Η απάντηση είναι «λίγο», καθώς με το που «άνοιξε» από ορισμένους αμέσως «έκλεισε», αφού επικρατεί η διαπίστωση που σας μεταφέραμε παραπάνω. Δεν υπήρξαν πιέσεις, αντιπαραθέσεις, διαβουλεύσεις. Τίποτα. Ηταν μάλιστα χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Γιώργου Σπανού. «Εχουμε υπογράψει συμβόλαια. Αν ο Υφυπουργός για τους δικούς λόγους αποφασίσει να μην γίνει η αναδιάρθρωση και δεσμευθεί πως θα πάρουμε κανονικά τα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει, τότε δεν έχουμε πρόβλημα».

5) Βέβαια θα αναρωτηθεί κάποιος πως υπάρχει μία ανακοίνωση που κάνει λόγο για επικείμενη συνάντηση της Super League με την πλευρά Βασιλειάδη. Εύλογη απορία. Στο 2) που σας παραθέσαμε υπάρχει το ζήτημα λειτουργίας των νέων κατηγοριών, που σαν Συνεταιρισμός πρέπει να τον θέσει, και σωστά, προς διαβούλευση. Σε ό,τι αφορά όμως την αναδιάρθρωση, το πλάνο είναι ότι όποιος (ή και όποιοι) από την κατηγορίας θεωρεί πως πρέπει να καταθέσει στον Βασιλειάδη τις απόψεις τους, μπορεί να το πράξει και ανάλογα να πορευτεί. Σε απλά ελληνικά δεν τέθηκε ζήτημα η Super League να θεσπίσει αποκλειστικά επιτροπή ώστε να συζητήσει – διαπραγματευτεί – διαβουλευθεί την αναδιάρθρωση.

6) Βέβαια εκκρεμεί ακόμη το ζήτημα κατάθεσης της τροπολογίας, από την πλευρά του Υφυπουργού. Οσο δεν το πράττει, τόσο θα εγείρονται ερωτήματα. Η πλευρά του αναφέρει ότι το θέμα είναι τυπικό και απλά θα «σφραγίσει» μία ειλημμένη απόφαση (σ.σ. την αναδιάρθρωση). Απλά περιμένει να του αποσταλούν από την ΕΠΟ τα απαραίτητα έγγραφα, που θα διασφαλίζουν ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του αυτοδιοίκητου.

Το συμπέρασμα όλων των παραπάνω: Μετά και την αποψινή ημέρα συνεχίζουμε να πορευόμαστε με το 3+1 και αν δεν αλλάξει το «3)», φαίνεται πως δύσκολα θα διαφοροποιηθούν τα δεδομένα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα