Σαν του ΠΑΟΚ την ομάδα δεν υπάρχει στην Ελλάδα! Αποδείχθηκε γι' άλλη μία φορά...

Σαν του ΠΑΟΚ την ομάδα δεν υπάρχει στην Ελλάδα! Αποδείχθηκε γι' άλλη μία φορά...

Σαν του ΠΑΟΚ την ομάδα δεν υπάρχει στην Ελλάδα! Αποδείχθηκε γι' άλλη μία φορά...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει γι’ αυτό το κάτι διαφορετικό που είχε χθες ο ΠΑΟΚ σε σχέση με άλλες νίκες του, ένα ακόμη στοιχείο που τον οδηγεί σε μια ιστορική κατάκτηση πρωταθλήματος.

Γι’ αυτό πανηγυρίστηκε τόσο έξαλλα από τους ΠΑΟΚτσήδες η χθεσινή επικράτηση στο Αγρίνιο… Γι’ αυτό το συγκεκριμένο ματς θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια! Γιατί αυτή η νίκη ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη (από χθες το σημειώσαμε και στην πορεία όλοι το κατάλαβαν) γιατί αυτός ο θρίαμβος ήταν και από τους καθοριστικούς ώστε η ομαδάρα του Λουτσέσκου να πανηγυρίσει το πιο μάγκικο και καθαρό πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, το ματς θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια και λόγω της τιτανομέγιστης γκολάρας του πολύ μεγάλου Αντρέ Βιεϊρίνια! Τι έβαλε ο… Θεός της μπάλας; Πώς και από… πού το ζύγισε και με την ψυχή του το σούταρε, για να στείλει την μπάλα εκεί που δεν πίστευαν ούτε οι συμπαίκτες του…

Ο Βιεϊρίνια αυτό το σουτ δεν το έπιασε με το πόδι… Θέλω να το εξηγήσω όλο αυτό, γιατί είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα και της ανατροπής.

Εκείνη τη στιγμή ο μεγάλος Πορτογάλος, ήταν σε… άλλη διάσταση. Τον λες… «σεληνιασμένο»; Ήταν τόσο πωρωμένος; Ήταν κάτι σαν λυσσασμένος; Σε κάθε περίπτωση από το 1-0 και μετά είχε θολώσει! Και αυτό το πέρασε σε ΟΛΗ την ομάδα που μετά το άδικο 1-0, αποφάσισε να καταπιεί κάθε αντίπαλο υπήρχε στο γήπεδο, όποιο χρώμα και αν φορούσε.

Στο 50΄ του κλειστού –μέχρι τότε- αγώνα, ο Άκπομ ξεπερνάει τον αντίπαλο του και ετοιμάζεται να σκοράρει. Ο Πειραιώτης Τσαμούρης με τρόμο και με πολύ μεγάλο άγχος, σφυρίζει για κάτι που δεν ζήτησε ούτε ο κ. Κωστούλας. Για κάτι που δεν θα έδινε αν έπαιζε διαιτητής ο Μαρινάκης, με βοηθό τον κυρ Σάββα…

Δύο λεπτά μετά, ο διαιτητής αυτός που από χθες αναλύσαμε γιατί δεν έπρεπε να οριστεί, παρασύρθηκε και έδωσε πέναλτι την εύκολη πτώση του Ντίας. Ο συνδυασμός των δύο φάσεων και το 1-0 του Παναιτωλικού, δημιούργησε όλες τις παραπάνω ψυχικές καταστάσεις στον Βιεϊρίνια και τους συμπαίκτες του. ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

Αυτό το οποίο ακολούθησε από το 55΄ έως το 67’ δεν το έχουμε ξαναζήσει! Η ομάδα του ΠΑΟΚ που δυσκολεύονταν να φθάσει σε φάση, άρχισε να «πατάει» σαν οδοστρωτήρας κάθε τι που έβρισκε μπροστά της. Θόλωσε το μάτι τους! Πήραν όλες τις μονομαχίες, εκτελούσαν σε χρόνο dt πλάγια, φάουλ και έβγαιναν μπροστά κατά… κύματα. Πετούσαν φλόγες και όταν όλη η άλλη ομάδα είδε την αποφασιστικότητα με την οποία σούταρε και σκόραρε ο αρχηγός, τότε και το 1-2 ήταν θέμα χρόνου.

Αυτό το εξωπραγματικό διάστημα της ΠΑΟΚτσήδικης αντίδρασης αποτελεί και την τελευταία απόδειξη για το πώς και πόσο πολύ θέλουν αυτό το πρωτάθλημα οι ασπρόμαυροι με τον Δικέφαλο στο στήθος. Έχουν αποστομώσει τους πάντες με: Την ποιότητά τους, την αποτελεσματικότητά τους, με το πάθος τους, τη συνοχή τους, την τακτική τους προσήλωση, την ευστοχία τους, την καταπληκτική αμυντική λειτουργία τους. Χθες στο Αγρίνιο έπεισαν και με τη λύσσα τους να πάρουν αυτό που φέτος ΔΕΝ μπορεί να τους κλέψει κανείς.

Όσο και αν θέλουν, όσο και αν το προσπαθούν στο τέλος οι ΠΑΟΚτσήδες θα είναι στο Λευκό Πύργο και οι άλλοι απλά θα μείνουν με τα λευκά Polo...

Οι 22 νίκες στα 25 ματς, αυτό το ανεπανάληπτο και ιστορικό κατόρθωμα της ομαδάρας του Λουτσέσκου δείχνει ότι…

Τίποτα-τίποτα δεν τους σταματά και… σε πέντε-έξι εβδομάδα ΘΑ ΕΙΝΑΙ πρωταθλητές, γιατί αυτό-αυτό είναι σωστό, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ στο Πύργο το Λευκό!

Εξάλλου και για να μην ξεχνιόμαστε… «Σαν του ΠΑΟΚ την ομάδα, δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ΟΜΑΔΑΡΑ δοξασμένη και με δάφνες στολισμένη…»

Είναι αλήθεια! Και το ξέρουν όλοι…

«ΠΑΟΚ-ΠΑΟΚ τρέμουν το όνομά σου και στο πέρασμά σου τρέμει όλη η γη…»

Τα άλλα τα ξέρετε και όλοι εσείς οι ΠΑΟΚτσήδες σε όλο τον κόσμο μπορείτε να τα φωνάζετε όλο και πιο δυνατά: «Είσαι η δόξα του Βορρά μας, το καμάρι και η χαρά μας…»

Γιατί ΦΥΣΙΚΑ… «τέτοια ενδεκάδα δεν υπάρχει σε άλλη ομάδα…».

Και τέλος πάντων… ΟΛΑ δείχνουν (και πάνω από όλα η βαθμολογία) ότι πράγματι και αυτή η πρόταση στον ΠΑΟΚτσήδικο ύμνο, θα αποτυπώνει την απόλυτη πραγματικότητα:

«ΠΑΟΚ-ΠΑΟΚ, άλλη τέτοια ομάδα, σε όλη την Ελλάδα ΔΕΝ θα ξαναβγεί…».

Ετοιμαστείτε…

Ο Λευκός Πύργος περιμένει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.