Ο Μακέντα, ο Φορτούνης και τα γκολ που θα κρίνουν το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός! (infographic & polls)

Gazzetta team
Ο Μακέντα, ο Φορτούνης και τα γκολ που θα κρίνουν το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός! (infographic & polls)

bet365

Η ώρα για το ελληνικό clasico μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έφτασε και τόσο ο Ιταλός φορ των «πράσινων», όσο και ο αρχηγός των Πειραιωτών θέλουν να κρίνουν τη νίκη για την ομάδα τους, σε ένα ντέρμπι που ποτέ δεν χάνει την αξία του.

Δεν είναι ντέρμπι τίτλου, ούτε θα διεξαχθεί με τα νεύρα τεντωμένα, σε μια «καυτή» έδρα, που θα περιμένει σαν ρωμαϊκή αρένα για να δοξάσει τον νικητή και να ρίξει στα ψυχολογικά τάρταρα τον ηττημένο, που βίωσε τη ντροπή της ήττας. Δεν κρίνει καν κάτι ουσιαστικό για την επόμενη σεζόν, αφού το «τριφύλλι» δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη, ακόμα κι αν κερδίσει ένα «εισιτήριο» για το Europa League, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να διαπράξουν ποδοσφαιρικά εγκλήματα, ώστε να απολέσουν τη δεύτερη θέση.

Άρα; Δεν χρειάζεται καν να το παρακολουθήσουμε; Πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αφού σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού! Το μεγαλύτερο παιχνίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται προ των πυλών και θα κεντρίσει αναπόφευκτα το ενδιαφέρον, ως αγώνας αλλά και για τους παίκτες που θα βρεθούν στο τερέν του ΟΑΚΑ.

Δυο απ’ αυτούς θα πάρουν θέση στις γραμμές κρούσης των ομάδων τους και θα επιχειρήσουν να «σημαδέψουν» την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο Κίκο Μακέντα θα υποδεχθεί ως γηπεδούχος τον Κώστα Φορτούνη και όσα θα καταφέρουν εκείνοι ενδεχομένως κρίνει και τον τελικό νικητή, αν υπάρξει τέτοιος.

Ξεκινώντας από τον γηπεδούχο Ιταλό φορ, η φετινή σεζόν αποτελεί «restart» στην καριέρα του, που ξεκίνησε δυναμικά και γνωρίζει μια ελαφριά κάμψη εσχάτως. Ο Μακέντα μετράει συνολικά 7 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, 6 μόνο στη Super League και μαζί και 3 ασίστ που τον καθιστούν ως τουλάχιστον χρήσιμο στα πλάνα του Γιώργου Δώνη, οι οποίος στο πρόσωπό του έχει βρει τον βασικό σέντερ φορ. Είναι αλήθεια πως ως τώρα δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε ένα μεγάλο παιχνίδι, όμως ένα γκολ σε παιχνίδι με τον «αιώνιο» αντίπαλο ισοδυναμεί με αρκετά παραπάνω στις καρδιές των οπαδών.

Ο 27χρονος παραμένει σε αφλογιστία από τις 27 Ιανουαρίου, όταν σκόραρε εις βάρος τη ΑΕΛ και σίγουρα η ευκαιρία που του παρουσιάζεται για να τερματίσει το αρνητικό σερί είναι ιδανική. Την Κυριακή (17/03) θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης και θα προσπαθεί να μιμηθεί τους άλλους ξένους επιθετικούς της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού, όπως τον Σισέ και τον Μπεργκ, που καταξιώθηκαν - μεταξύ άλλων - με τα πράσινα επειδή πανηγύρισαν απέναντι στον Ολυμπιακό! Αλλωστε, το ενδεχόμενο να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή ο Μακέντα προσφέρεται στο 5,00 στο pamestoixima.gr!

Από την πλευρά του ο Κώστας Φορτούνης έχει ήδη αγωνιστεί σε επτά ντέρμπι «αιωνίων» στην καριέρα του και γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις. Η φετινή σεζόν εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό των Πειραιωτών, που με 15 γκολ και 12 ασίστ σε 37 παιχνίδια αποτελεί βαρόμετρο για όσα καταφέρνει η ομάδα του. Όντας σε τέτοια κατάσταση φέτος, σίγουρα θα θέλει να βελτιώσει τους αριθμούς του απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει στο ΟΑΚΑ ή στη Λεωφόρο ως φιλοξενούμενος.

Τα αντίστοιχα ντέρμπι με την ΑΕΚ αποτελούν «οδηγό» για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, που με τη σειρά του θα ήθελε να κρίνει άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι για την ομάδα του φέτος, λίγο πριν το φινάλε της σεζόν. Φέτος μετράει ήδη ένα γκολ στο ΟΑΚΑ, στην ισοπαλία με την Ένωση και πολύ θα ήθελε να το ζευγαρώσει στην τελευταία του ευκαιρία για φέτος! Εξάλλου, το ενδεχόμενο να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή ο Φορτούνης προσφέρεται στο 3,75 στο pamestoixima.gr!

Μένει να φανεί αν το παιχνίδι θα εξελιχθεί σε επιθετική μονομαχία των δυο πιο αξιόπιστων λύσεων εκατέρωθεν στο σκοράρισμα για φέτος ή αν οι άμυνες θα καταφέρουν να τους περιορίσουν. Το σίγουρο είναι πως η δόξα του γκολ σε ένα τέτοιο ντέρμπι αποτελεί το μέγα δέλεαρ για τους ποδοσφαιριστές κι αυτοί θα το καταλάβουν με την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο το απόγευμα της Κυριακής (17/03, 19:00), αν δεν το έχουν καταλάβει ήδη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα