Ας... συζητήσουμε για την αναδιάρθρωση

Ας... συζητήσουμε για την αναδιάρθρωση

bet365

Εσχάτως ξεκίνησε κουβέντα για το αν θα αλλάξει το 3+1 σε 2+2 και το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα
Πολύ μελάνι έχει χυθεί τελευταία γύρω από το αριθμητικό μέλλον της κατηγορίας και πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν μετά τη λήξη της χρονιάς και αυτόματα, με πόσες θα διεξαχθεί η Super League της επόμενης σεζόν. Ας δούμε λίγο τα δεδομένα που υπάρχουν... Οσο φυσικά κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αφού η ιστορία μας έχει... διδάξει ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να θεωρούμε ποτέ κάτι «σίγουρο». Ούτε ότι ο ήλιος θα βγει από την ανατολή.
*Αν για τον οποιοδήποτε λόγο σταμάταγε τώρα το πρωτάθλημα, στις 8 που γράφονται αυτές οι αράδες. και η Super League καλούνταν τις επόμενες ώρες να επικυρώσει τη βαθμολογία, θα έπεφταν τρεις και ο 13ος θα έπαιζε μπαράζ (μάλλον διπλό) με τον 2ο της Footbal League. Τα τωρινά δεδομένα απορρέουν από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018. Η τελευταία επίσημη απόφαση είναι συγκεκριμένη (είχε προσφύγει η Football League).
* Η παραπάνω υπερισχύει της προκήρυξης (ψηφίστηκε στις 9/8 και έκανε λόγο για υποβιβασμό 3, χωρίς μπαράζ), ενώ κακά τα ψέμματα ακόμη και αν δεν υπήρχε προκήρυξη, θα μπορούσε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί τη σεζόν 2013/14, όπου λίγο πριν το τέλος πάρθηκε η απόφαση για μπαράζ (έπαιξαν τότε Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου στη Θεσσαλονίκη).
*Η πλευρά του Γιώργου Βασιλειάδη δεν... συζητά το ενδεχόμενο να μην γίνει αναδιάρθρωση. Βέβαια δεν μπορεί να την επιβάλει, αλλά αυτόματα – όπως ουσιαστικά τονίζεται – σε περίπτωση που ματαιωθεί δεν θα ισχύει η συμφωνία της ΕΡΤ με τις ομάδες που έχει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα. Να το πούμε σε... ελεύθερη μετάφραση: No «14»-Kaputen ΕΡΤ.
*Παρένθεση. Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα. Συνεχίζουμε.
*Η πιάτσα βοά ότι υπάρχουν πιθανότητες για 2+2 (τόσες να πέσουν και ισάριθμες να προβιβαστούν από τη Football League). Σωστότατο.
*Μάλιστα Ελλάδα είμαστε, ήδη πολιτικοί περιφερειών ομάδων που κινδυνεύουν, έχουν μπει στη διαδικασία να βολιδοσκοπήσουν τι και πώς. Ελέω και εκλογών.
*Ομως είναι ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε αλλαγή (εάν και εφόσον υπάρξει) θα είναι συνδεδεμένη με τα τηλεοπτικά. Ουδείς παραγνωρίζει το γεγονός πως υπάρχει «θέμα» αν δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση. Και οι ομάδες της Super League ψήφισαν το καλοκαίρι για να συμβεί, δηλαδή τη σεζόν 2019/20 να μείνουν 14.
*Το ένα είναι άρρηκτα «δεδομένο» με το άλλο, άρα δύο τινά θα πρέπει να συμβούν. Ή ο Υφυπουργός (γενικότερα η πολιτεία-δημόσιο-κράτος όπως θέλετε πείτε το) να αλλάξει ρότα ή να παρουσιαστεί κάποιο κανάλι για τους «6», «5» όσους τελικά απομείνουν στην κατηγορία και έχουν συμφωνία με την ΕΡΤ («7» δεν θα είναι, καθώς ο Απόλλων έχει ουσιαστικά υποβιβαστεί, άρα πάμε για «6» το μάξιμουμ).
*Το δεύτερο... ψιθυρίζεται εσχάτως, αλλά δεν είναι επί του παρόντος συζητήσιμο. Με σενάρια-εκτιμήσεις δεν γίνεται δουλειά. Εμείς πάμε με τα «χειροπιαστά».
*Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στο τελευταίο Δ.Σ. όπου συζητήθηκε το ζήτημα, ακόμη και από τις ομάδες που βρίσκονται εκτός ΕΡΤ ξεκαθαρίστηκε πως για να γίνει οποιαδήποτε «κανονική κουβέντα» για να μείνουν«16», θα πρέπει όσες έχουν βρίσκονται στην ΕΡΤ να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τη συμφωνία που έχουν. Αλλιώς τα πάντα είναι εκ του ουκ άνευ.
*Ο μόνος αντίλογος στα παραπάνω, «χειροπιαστός», είναι πως η τηλεθέαση της ΕΡΤ «εκτοξεύτηκε» με τους αγώνες της Super League και η πλευρά της δημόσιας τηλεόρασης θα ήθελε να διατηρήσει δικαιώματα της κατηγορίας, με κάθε κόστος. Δηλαδή... ας μείνουν 16, αρκεί να δείχνουμε ματς. Αλλά αυτό ίσως ξεκαθαρίσει εάν και εφόσον υπάρξει «επίσημα»... ανταγωνιστής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα