ΠΑΟΚ: Το «στοίχημα Ζαμπά» και η ρήτρα των 20 εκατ. ευρώ!

ΠΑΟΚ: Το «στοίχημα Ζαμπά» και η ρήτρα των 20 εκατ. ευρώ!

ΠΑΟΚ: Το «στοίχημα Ζαμπά» και η ρήτρα των 20 εκατ. ευρώ!

bet365

Το όνομα του Λέο Ζαμπά θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα, όμως στον ΠΑΟΚ έχουν φροντίσει να «δέσουν» τον νεαρό ταλαντούχο επιθετικό από τη Βραζιλία με μια εξωπραγματική ρήτρα!

Το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ εντόπισε τον Λέο Ζαμπά στην Αχμάτ Γκρόζνι και αποφάσισε να επενδύσει στον 20χρονο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, τον οποίο και έπεισε για τις προοπτικές που θα είχε η παρουσία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αμφότερες οι πλευρές νιώθουν δικαιωμένες για το «deal» που πέτυχαν τον περασμένο Ιούλιο.

Ούτε δέκα μήνες, μετά την άφιξη του στην Ελλάδα, o Λέο ύστερα από 32 παιχνίδια με την «ασπρόμαυρη» φανέλα έχει αποδείξει ότι άξιζε η καλοκαιρινή υπέρβαση για την απόκτησή του.

Οι αριθμοί για ένα παιδί 20 ετών είναι άκρως εντυπωσιακοί: 7 γκολ και 9 ασίστ έχει καταγράψει το… ταμπλό, μαζί με τις δύο αποβολές στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που είναι ένα δείγμα της απειρίας του. Για όσους νιώθουν από ποδόσφαιρο οι εννιά ασίστ είναι ο αριθμός που τους προκαλεί ενθουσιασμό, όταν μιλάμε για έναν παιδί που έμαθε να παίζει μπάλα στις γειτονιές του Σάο Πάολο.

Από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα ο οργανισμός του ΠΑΟΚ έχει δουλέψει πάνω στο «πρότζεκτ Ζαμπά». Η σωματοδομή του είναι άκρως εντυπωσιακή και τα περιθώρια εξέλιξης του τεράστια κάτι που το γνωρίζουν καλά στη Μικράς Ασίας. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να τον πίεσε και να τον έριξε απευθείας στα βαθιά, όμως ο μικρός από το Σάο Πάολο ανταποκρίθηκε και το κυριότερο άρχισε να δουλεύει πάνω σε κομμάτια τακτικής και προσαρμογής στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Δικαιολογημένα το όνομα «παίζει» αρκετά στα διάφορα μανατζερικά γραφεία και βρίσκεται ψηλά σε πολλές λίστες ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο ΠΑΟΚ δεν θα αρνηθεί, αν και είναι πολύ νωρίς, να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για τον Βραζιλιάνο.

Μια από τις ομάδες που έχει τσεκάρει τον Ζαμπά είναι η Νιουκάστλ. Άνθρωπος της αγγλικής ομάδας, όπως αναφέρεται στο βρετανικό Τύπο, βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στις κερκίδες του ΟΑΚΑ και παρακολούθησε την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ με τα μάτια στραμμένα πάνω του. Μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωπος της ομάδας από τη βόρεια Αγγλία τον είδε από κοντά, καθώς «ο Ζαμπά εντυπωσίασε και στα δύο παιχνίδια με την Τσέλσι», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν εκπρόσωποι δεκαπέντε ομάδων οπότε είναι λογικό ο νεαρός Βραζιλιάνος μέχρι την αποβολή του και παίζοντας με μια ουσιαστικά προπόνηση, λόγω τραυματισμού, να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και της Στουτγάρδης και κάποιων άλλων συλλόγων.

Πάντως, στην Τούμπα δεν ανησυχούν και ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο θέμα, είναι ανοικτοί σε κάθε συζήτηση και το ζητούμενο γι’ αυτούς είναι να πείσουν τον Ζαμπά να παραμείνει στον σύλλογο εάν και εφόσον φτάσει κάποια πρόταση που θα καλύπτει ή θα πλησιάζει στη ρήτρα των 20.000.000 ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, από την στιγμή που αποκτήθηκε από την Αχμάτ Γκρόζνι.

Άλλωστε μια ρήτρα των 20 εκατ. ευρώ μπορεί να μοιάζει υπερβολικά μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά είναι μια πολύ καλή «ασφάλεια» για τους «ασπρόμαυρους»…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα