ΑΕΚ: Η κιτρινόμαυρη άμυνα από ατού σε... πονοκέφαλο

ΑΕΚ: Η κιτρινόμαυρη άμυνα από ατού σε... πονοκέφαλο

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η κιτρινόμαυρη άμυνα από ατού σε... πονοκέφαλο

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για την άμυνα της ΑΕΚ, η οποία από «δυνατό όπλο» έχει εξελιχθεί σε «μαύρη τρύπα» των κιτρινόμαυρων στα τελευταία παιχνίδια.

Για την ήττα της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Άρη και την κάκιστη εικόνα χωρίς πάθος, ψυχή και ενέργεια ευθύνονται όλοι συνολικά. Ο Παντελίδης εξουδετέρωσε την ΑΕΚ του Χιμένεθ στο κομμάτι της ανάπτυξης, οι Λιβάια και Πόνσε απομονώθηκαν, και η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε μια τελική στην αντίπαλη εστία! Φυσικά σε ίδια και χειρότερη κακή ημέρα βρέθηκε η άμυνα, οι αντιδράσεις της οποίας «πλήγωσαν» σε ακόμα ένα ματς την Ένωση, όπως συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια.

Επτά γκολ παθητικό με Οικονόμου - Τσόσιτς στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές

Η αλήθεια είναι πως η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ αποτελούσε το ατού της, με την Ένωση να νικάει χωρίς να δέχεται γκολ και φάσεις γενικότερα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα 20 πρώτα παιχνίδια της σεζόν η εστία της είχε παραβιαστεί μόλις οκτώ φορές στη Super League. Κάπου εκεί ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μένει εκτός λόγω τραυματισμού και δεδομένων των προβλημάτων οι Οικονόμου και Τσόσιτς αναλαμβάνουν το κέντρο της άμυνας. Η ΑΕΚ δέχεται επτά γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια από Ολυμπιακό, Απόλλωνα Σμύρνης και Άρη, δηλαδή σχεδόν όσα είχε δεχθεί από την έναρξη του πρωταθλήματος! Είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο δίδυμο δεν έχει καμία χημεία, έχοντας μάλιστα αγωνιστεί νωρίτερα μέσα στη σεζόν μόλις μια φορά στην ευρεία νίκη επί του Άρη τον Οκτώβριο στο ΟΑΚΑ!

Η απουσία του Τσιγκρίνσκι κόστισε

Σε προηγούμενο θέμα στο gazzetta.gr είχε γίνει αναφορά στην ξεχωριστή παρουσία του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στην άμυνα της ΑΕΚ και το γεγονός ότι όταν βρίσκεται στην ενδεκάδα της, τότε δέχεται με μεγάλη δυσκολία γκολ, «τρέχοντας» αήττητο σερί. Ο τραυματισμός που ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα τον «Τσίγκρι» αποτελεί τη μεγάλη «πληγή» στα μετόπισθεν καθώς με τον Ουκρανό στόπερ σε 13 ματς τη φετινή σεζόν η Ένωση είχε κρατήσει την εστία της ανέπαφη σε 11 παιχνίδια, δεχόμενη μόλις δύο γκολ! Τα στατιστικά και οι αριθμοί με τον Τσιγκρίνσκι στην ενδεκάδα είναι εντελώς διαφορετικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο έμπειρος αμυντικός βελτιώνει συνολικά το παιχνίδι των συμπαικτών του με τον τρόπο που ηγείται στην άμυνα.

Και ο Λαμπρόπουλος που παραμένει εκτός ομάδας...

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος όπως είναι γνωστό από τον περασμένο Νοέμβριο έχει τεθεί στο περιθώριο λόγω του θέματος με το συμβόλαιό του. Ο ίδιος θέλει να προσφέρει μέχρι το τέλος της σεζόν, ωστόσο η απόφαση της διοίκησης μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως μια πιθανή παρουσία του Έλληνα στόπερ όλο το προηγούμενο διάστημα θα είχε βοηθήσει στην εικόνα της αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ, ωστόσο δεδομένα θα αποτελούσε μια ακόμα λύση. Άλλωστε μην ξεχνάμε το γεγονός ότι ο Λαμπρόπουλος με τον Οικονόμου ήταν το αμυντικό δίδυμο που έβαλε την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League, κάτι που σημαίνει ότι θα παρουσίαζαν ίσως καλύτερη «χημεία» σε σύγκριση με τη χρησιμοποίηση του Τσόσιτς πλάι στον Οικονόμου.

Οι τραυματισμοί και η ενίσχυση που απαιτείται

Σίγουρα το γεγονός ότι η ΑΕΚ έμεινε χωρίς αριστερό μπακ με τους τραυματισμούς των Λόπες και Χουλτ επηρέασε την αμυντική γραμμή της, συνυπολογίζοντας πάντα και τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι. Οι επιλογές ήταν ελάχιστες, με τον Μπακάκη να αναγκάζεται να παίξει σε διαφορετικές θέσεις για να καλύψει αναγκαστικά τα κενά που είχαν δημιουργηθεί. Κι αυτός, φορτωμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αποχώρησε με πρόβλημα στους κοιλιακούς στο ημίχρονο με τον Άρη... Γενικότερα η ΑΕΚ θέλει μια σημαντική ενίσχυση στην άμυνα, όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιους χρειάζεται και ποιους όχι, και στη συνέχεια στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο να προχωρήσει στην απόκτηση ίσως και δύο κεντρικών αμυντικών ενόψει της επόμενης σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα