Κύπελλο Ελλάδος: Θα βγάλει η 5η θέση ομάδα στην Ευρώπη;

Αντώνης Σαούλης
Κύπελλο Ελλάδος: Θα βγάλει η 5η θέση ομάδα στην Ευρώπη;

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει τι άλλαξε μετά τις προκρίσεις του Αστέρα και της Λαμίας στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο και πως επηρεάζει την 5η θέση στο πρωτάθλημα.

Τελικά το Κύπελλο μπορεί να γίνει ο θεσμός των εκπλήξεων. Η Λαμία απέκλεισε τον Ολυμπιακός νικώντας τον μέσα στο «Καραϊσκάκης». Και θα μπορούσαμε να είχαμε και δεύτερη τεράστια έκπληξη μιας και ο Πανιώνιος κρατούσε την πρόκριση μέσα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ μέχρι και το 119'!

Στην ημιτελική φάση λοιπόν βρίσκεται η ΑΕΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, η Λαμία και ο ΠΑΟΚ. Η ΕΠΟ θα συνεδριάσει την Παρασκευή για το πότε θα γίνει η κλήρωση για να μάθουμε τα δύο ζευγάρια αλλά και πότε θα διεξαχθούν οι τέσσερις αγώνες.

Με την πρόκριση της Λαμίας όμως αυξάνονται οι πιθανότητες (στο 50%) να έχουμε αλλαγές όσον αφορά τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση η 5η θέση της Super League να μην δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο! Ακόμα και αν ο Αρης ή ο Παναθηναϊκός τερματίσουν στην πέμπτη θέση να μην αρκεί για να βγουν στην Ευρώπη (ο Παναθηναϊκός για να σβήσει την τιμωρία του).

Πως θ' αλλάξουν τα δεδομένα;
Εάν ο Αστέρας Τρίπολης ή η Λαμία κατακτήσουν το Κύπελλο τότε πολύ απλά η ομάδα που θα κατακτήσει την 5η θέση στο πρωτάθλημα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη και η ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση δεν θα έχει το... αβαντάζ να γλιτώσει έναν προκριματικό γύρο το καλοκαίρι.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδος αυτόματα παίρνει το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League (μπαίνει δηλαδή στον τρίτο προκριματικό γύρο) και τ' άλλα τέσσερα εισιτήρια προκύπτουν από την Super League. Πρωταθλητής και δεύτερος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, τρίτος και τέταρτος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Εάν η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ κατακτήσουν το Κύπελλο τότε δεν αλλάζει τίποτα σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα. Δηλαδή η ομάδα που θα τερματίσει 5η στο πρωτάθλημα θα βγει κανονικά στην Ευρώπη.

Ωστόσο εδώ που έχουν φτάσει ο Αστέρας Τρίπολης και η Λαμία μπορούν κάλλιστα να ονειρεύονται. Ο μεν Αστέρας Τρίπολης είναι μια ομάδα που έχει φτάσει ξανά στον τελικό (έχασε από τον Ολυμπιακό), η δε Λαμία απέκλεισε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σε διπλά παιχνίδια!

Εάν μάλιστα στην κλήρωση που θα διεξαχθεί οι δύο ομάδες κληρωθούν μεταξύ τους τότε δεδομένα θα υπάρχει μία ομάδα στον τελικό που θα έχεις τις όποιες ελπίδες της για να... σαμποτάρει την 5η θέση στο πρωτάθλημα για μια θέση στην Ευρώπη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα