Αλμπάνης: «Μαζί στις ήττες και στις νίκες για να αναστρέψουμε την κατάσταση» (pic)

Αλμπάνης: «Μαζί στις ήττες και στις νίκες για να αναστρέψουμε την κατάσταση» (pic)

Gazzetta team
Αλμπάνης: «Μαζί στις ήττες και στις νίκες για να αναστρέψουμε την κατάσταση» (pic)

bet365

Ο Χρήστος Αλμπάνης μιλάει στο match programme του αγώνα της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης για το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, την πρώτη του σεζόν στην Ένωση και το ματς απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Αλμπάνης στη συνέντευξή του στο match programme της ΑΕΚ:

-Αλήθεια και πέρα απ’ όλα τ’ άλλα που αφορούν στο αποψινό ματς με τον Απόλλωνα πόσο παράξενη μπορεί να είναι η δική σου αίσθηση, αν κληθείς να παίξεις για πρώτη φορά κόντρα στην παλιά σου ομάδα; Είναι κάτι που το φέρνεις στο μυαλό σου;

-«Είναι παράξενο, όντως, όσο κι αν είμαστε επαγγελματίες. Πέρασα πολύ όμορφα χρόνια στον Απόλλωνα, τα οποία δεν τα ξεχνάω, είναι μια ομάδα που πάντα θα λέει πράγματα για μένα. Ακόμα και στον σοβαρό τραυματισμό, που είχα, στον πρώτο χρόνο στην ομάδα με είχαν στηρίξει και δεν το ξεχνάω. Την αγαπάω αυτή την ομάδα, γιατί με έχει βοηθήσει, αλλά και εγώ πιστεύω ότι πρόσφερα όσα περισσότερα μπορούσα».

-Και πλέον έχεις μπροστά σου ένα νέο κεφάλαιο…

-«Ασφαλώς! Είμαι ευγνώμων στον Απόλλωνα, αλλά έχει ανοίξει μπροστά μου πλέον ένα καινούργιο κεφάλαιο. Κάθε φορά που συναντάω την παλιά μου ομάδα, θα μου έρχονται όμορφες μνήμες, αλλά τώρα ανήκω στην ΑΕΚ, βρίσκομαι εδώ και η δουλειά μου είναι εδώ. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο για τον οποιονδήποτε επαγγελματία».

-Χρήστο, πόσο δύσκολο είναι για την ΑΕΚ και για όλους εσάς που καθημερινά βρίσκεστε στα Σπάτα να αφήσετε πίσω σας το ματς με τον Ολυμπιακό, το βαρύ σκορ με το οποίο ηττηθήκατε και να συνέλθετε αυτόματα προκειμένου να συγκεντρωθείτε στο ματς με τον Απόλλωνα;

-«Εύκολο δεν είναι… Για το ματς με τον Ολυμπιακό δεν έχει πολλά να πει κανείς. Και εγώ ό,τι και να πω θα φανεί περιττό… Λογικό είναι! Θα ακουστεί σαν δικαιολογία και δικαιολογίες δεν υπάρχουν για κανέναν από εμάς»!

-Υπάρχει μόνο η συνέχεια;

-«Υπάρχει μόνο η δουλειά. Οφείλουμε όλοι μας να κοιτάξουμε μπροστά. Μαζί είμαστε όλοι και στις ήττες και στις νίκες. Οφείλουμε να δούμε από εδώ και πέρα τι γίνεται και να αφοσιωθούμε. Εχουμε δει αναλυτικά με τον προπονητή μας το τι έφταιξε, το τι δεν κάναμε καλά, όλοι έχουμε αναλογιστεί τις ευθύνες μας και αυτό που ελπίζω είναι ότι θα μπορέσουμε να αναστρέψουμε την κατάσταση και να το αφήσουμε πίσω μας. Τώρα για εμάς υπάρχει μόνο ο Απόλλων μπροστά μας».

-Και το υπόλοιπο μιας σεζόν στην οποία καλείστε να διεκδικήσετε όσα περισσότερα μπορείτε, υποθέτω. Σε μερικές ημέρες υπάρχει και η ρεβάνς με τον Απόλλωνα. Υπάρχουν πράγματα που ακόμα βρίσκονται μπροστά σας…

-«Φυσικά, φυσικά… Οι στόχοι πάντα υπάρχουν, όσο κι αν έχουν στραβώσει τα πράγματα, όσο κι αν έχουμε μείνει πίσω στο πρωτάθλημα. Στόχος πρώτος είναι το Κύπελλο, θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος, θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο και πρέπει να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα βεβαίως δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν αγώνα στο πρωτάθλημα».

-Τις τελευταίες εβδομάδες δείχνεις ότι κερδίζεις έδαφος και μέσα στην ομάδα, ότι παίρνεις ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, έκανες ένα πολύ καλό ματς με τον ΟΦΗ. Ένα δύσκολο διάστημα για εσένα μέχρι τώρα, αλλά και νέα δεδομένα πλέον…

-«Το έχω ξαναπεί και είναι το λογικό. Η μετάβαση από μια μικρότερη σε μία μεγάλη ομάδα δεν είναι κάτι που γίνεται αυτόματα, είναι δύσκολη διαδικασία. Και σε εμένα χρειάστηκε ένα μικρό χρονικό διάστημα για να το συνειδητοποιήσω, για να προσαρμοστώ, να δω τα δεδομένα, ήταν και ο τραυματισμός που με πήγε πίσω… Με βοήθησαν, όμως, και τα παιδιά σε αυτό, έχουν βοηθήσει όλοι από την πλευρά τους, είδα ότι όλοι ήταν δίπλα μου. Δυστυχώς στην αρχή της χρονιάς υπήρξε ο τραυματισμός μου, εντάξει αυτά είναι τα απρόοπτα του ποδοσφαίρου, δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε. Αυτό που πιστεύω πάντως ακράδαντα είναι ότι στο επίπεδο που βρισκόμαστε και με τις απαιτήσεις που υπάρχουν κάθε παίκτης στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι σημαντικός και όταν του ζητηθεί να παίξει και να βοηθήσει θεωρώ ότι πρέπει να το κάνει. Μου ζητήθηκε να βοηθήσω και έπρεπε να είμαι εκεί!»…

-Αισθάνθηκες σε όλο αυτό το διάστημα κάποια ανασφάλεια, ένιωσες έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό σου;

-«Στο πίσω μέρος του μυαλού του κάθε ποδοσφαιριστή περνάνε και αυτές οι σκέψεις, είναι αναπόφευκτο. Δεν γίνεται να σου είναι τελείως αδιάφορο, να είσαι εντελώς ψύχραιμος… Ωστόσο ο καθένας μας είναι επαγγελματίας, πρέπει να συνεχίζει τη δουλειά του, πρέπει να είναι έτοιμος, πρέπει να περιμένει την ευκαιρία και όταν του ζητηθεί να είναι σε θέση να ανταποκριθεί άμεσα».

-Αλήθεια πώς βίωσες το ματς με τον ΟΦΗ; Καλή απόδοση, καθοριστική ασίστ, MVP του ματς στο πρώτο στην ουσία που είχες ικανό χρόνο συμμετοχής μετά τον προημιτελικό με τον Ατρόμητο…

-«Ηταν σίγουρα από τις ωραίες στιγμές στην καριέρα μου, θα τη θυμάμαι, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και η νίκη της ομάδας σου. Αυτό είναι στο τέλος που σου μένει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα