Το καπέλο στον Φορτούνη κι όχι για το 12+19+7!!!

Το καπέλο στον Φορτούνη κι όχι για το 12+19+7!!!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το καπέλο στον Φορτούνη κι όχι για το 12+19+7!!!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει πέντε πράγματα στο blog του στο gazzetta για τον Φορτούνη, που έπαιξε τραυματίας την Πέμπτη κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου.

Πολλές φορές έχω γκρινιάξει γιατί παίκτες του Ολυμπιακού δεν υπερέβαλαν εαυτό προερχόμενοι από τραυματισμό κι έτσι στέρησαν την ομάδα από την παρουσία τους σε δύσκολα παιχνίδια.

Έτσι, τώρα θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος να βγάλω το καπέλο στον Φορτούνη, που προχθές έδειξε αρχηγός κι έπαιξε επί 68 λεπτά κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου, παρότι το πόδι του είχε…παραμορφωθεί (χωρίς υπερβολή) από τις κλοτσιές που έφαγε στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή.

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης με αξεπέραστο Live στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Όχι, δεν ήταν η καλύτερη εμφάνιση του. Και μπάλες έχασε και αρκετά λάθη έκανε και, κυρίως, δεν πέρασαν οι περισσότερες πάσες του στον Ποντένσε (τρεις) και στους Χασάν, Ζιλ Ντίας (από μία), σε συνολικά πέντε περιπτώσεις στις οποίες απλά μία καλή συνεργασία σε επίθεση η, αντεπίθεση του Ολυμπιακού θα ήταν αρκετή για να βγάλει πέντε φάσεις! Αλλά η ποιότητα του επίσης ήταν αρκετή για να φέρει το πρώτο γκολ, σε συνδυασμό βέβαια με την εκτελεστική δεινότητα του Χασάν.

Μπορεί κάποιος να προσέξει ότι με το που πήρε την μπάλα στα πόδια του ο Γκιγέρμε, δέκα μέτρα έξω από την περιοχή της Ντινάμο, ο Φορτούνης αρχίζει να κάνει την κίνηση για να τρυπώσει στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και, παράλληλα, ζητάει, σηκώνοντας το χέρι, από τον Βραζιλιάνο την μπάλα. Ο Γκιγέρμε έχει την ικανότητα να την βγάλει την πάσα και στη συνέχεια είδαμε ό,τι είδαμε με το τσίμπημα από τον Έλληνα διεθνή και το άπιαστο σουτ του Αιγύπτιου φορ. Ήταν ένα τέλειο γκολ, από τη συνεργασία Γκιγέρμε-Φορτούνη-Χασάν, όμως τίποτα δεν θα είχε προκύψει εάν ο «ερυθρόλευκος» κάπτεν δεν «έδειχνε» στο 6άρι-πλέϊ μέϊκερ της ομάδας πού ήθελε την πάσα…

Ήταν κρίμα που λίγο μετά δεν έκανε κι ο ίδιος ο Φορτούνης το γκολ, στη δική του χαμένη ευκαιρία. Γιατί με 2-0 στο 18’ (ίδιο λεπτό στο οποίο είχε κάνει ο ΠΑΟΚ το 2-0 επί του Ολυμπιακού…) δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να αντιδράσουν οι Ουκρανοί. Εδώ μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική φάση, με τον Φορτούνη να έχει την ευφυία να «μυριστεί» το λάθος του αντίπαλου αμυντικού. Με το που είδε τον μπακ να έχει διάθεση να γυρίσει στον γκολκίπερ Μπόϊκο, ο Έλληνας διεθνής έφυγε καρφί πάνω στην μπάλα! Δεν νομίζω ότι απλά πήγε να πρεσάρει κι ό,τι γίνει. Νομίζω ότι οσμίστηκε το λάθος! Κι εκεί που παίρνει την μπάλα και περνάει και τον τερματοφύλακα, κάνει το λάθος και πλασάρει χωρίς να βάλει το σωστό φάλτσο.

Η μπάλα για 7η φορά φέτος πάει στο δοκάρι από δική του ενέργεια! Εφτά δοκάρια (ένα στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο και τέσσερα στην Ευρώπη!!!). Θα είχε, δηλαδή, ήδη 19 γκολ, αν υπολογίσουμε ότι έχει σκοράρει ήδη 12 φορές, εκ των οποίων τις τέσσερις με πέναλτι, (εφτά στο πρωτάθλημα και πέντε στο Γιουρόπα Λιγκ), ενώ έχει χάσει κι ένα πέναλτι και η ΟΥΕΦΑ θεωρώ κακώς δεν του μέτρησε και το γκολ που είχε βάλει στο Λουξεμβούργο, χρεώνοντας το αυτογκόλ.

Τα νούμερα του Φορτούνη είναι ήδη εντυπωσιακά. Ειδικά στον αριθμό των γκολ που δημιουργεί: 19 έχει γράψει ήδη το κοντέρ!!! Το να έχει φτιάξει ένας και μόνο παίκτης 18 γκολ δεν είναι καθόλου εύκολο. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος: ο δεύτερος σε δημιουργία στον Ολυμπιακό είναι ο Ομάρ, με πέντε…

Ο Φορτούνης έχει φτιάξει εννιά γκολ στο πρωτάθλημα, με μία ασίστ, τρεις εκτελέσεις φάουλ, τέσσερις σέντρες κι ένα κερδισμένο πέναλτι. Έχει μία ασίστ στο Κύπελλο και έχει και στο Γιουρόπα Λιγκ άλλες τρεις ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι, δυο εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, μία σέντρα και δύο σουτ.

Να επαναλάβω ότι ακόμη κι αυτά τα νούμερα, τα 12 γκολ που έχει βάλει, τα 19 που έχει φτιάξει και τα…εφτά δοκάρια του (άλλo ένα γκολ, μία ασίστ και δύο δοκάρια δύο έχει φέτος στην Εθνική!) αδικούν την φετινή σεζόν του! Καλύτερα έπρεπε να είναι! Βάσει της μεγάλης προσπάθειας του. Τόσο σε επίπεδο γκολ, αφού έχει χάσει πολλές κλασικές ευκαιρίες για ένα κλικ, όσο και σε επίπεδο ακόμη δημιουργίας, αφού εκτελεί πολλές στατικές φάσεις και θα μπορούσε να είχε καλύτερα ποσοστά σε αυτές. Λίγη συγκέντρωση παραπάνω νομίζω χρειάζεται.

Ήδη το κοντέρ έχει καταγράψει 31 συμμετοχές του με τον Ολυμπιακό (κι έξι στην Εθνική), σε μία σεζόν που ακόμη μπορεί να φέρει πολλά καλά πράγματα στο σύλλογο. Αρκεί ο αρχηγός του, σαν μπροστάρης, να συνεχίσει έτσι και να γίνει κι ακόμη πιο αποτελεσματικός, κυνηγώντας την ουσία, το γκολ και την πάσα για γκολ, αφού έχει όλες τις δυνατότητες.

Για τον ίδιο λόγο που βγάζουμε το καπέλο στον Φορτούνη, που έπαιξε τραυματίας με την Ντινάμο, πρέπει να το κάνουμε και στους Ποντένσε και Καμαρά, που είχαν παίξει στον αγώνα πρωταθλήματος στην Ξάνθη επίσης με τραυματισμό.

Άσχετο: Αληθινή ιστορία το ενδιαφέρον Deepwater Horizon (22.30) στην Cosmote Cinema 1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.