Ζιοβάνι: Ο «Μάγος» έχει γενέθλια και θυμόμαστε 10 ελληνικές στιγμές του! (vids & pics)

Ζιοβάνι: Ο «Μάγος» έχει γενέθλια και θυμόμαστε 10 ελληνικές στιγμές του! (vids & pics)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ζιοβάνι: Ο «Μάγος» έχει γενέθλια και θυμόμαστε 10 ελληνικές στιγμές του! (vids & pics)

bet365

Ο Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα γίνεται σήμερα 47 ετών και το gazzetta.gr τού σβήνει κεράκια ακολουθώντας την καριέρα του στον Ολυμπιακό μέσα από... 10 βήματα.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «Eye of Hathor» έφτασε στη Vistabet.gr!

Η ζωή; Η μοίρα; Ο Θεός, όπως πιστεύει ο ίδιος; Όπως θέλετε πάρτε το, το καλοκαίρι του 1999 ήρθε στην Ελλάδα ο Ζιοβάνι. Ο Βραζιλιάνος, αφήνει την Μπαρτσελόνα και πιάνει Λιμάνι για να κατακτήσει την καρδιά όχι μόνο των φίλων του Ολυμπιακού αλλά όλης της Ελλάδας

Μία μετεγγραφή που κόστισε πολλά δις δραχμές και... έβγαλε τα λεφτά της μέχρι και την τελευταία δεκάρα.

Σήμερα, ο μάγος Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα γίνεται 44 ετών και το gazzetta.gr ακολουθεί την καριέρα του με την ερυθρόλευκη καριέρα μέσα από 10 βήματα.

1. Η άφιξη, ο πανζουρλισμός!

Ο Ζιοβάνι έρχεται στην Ελλάδα στις 16/7 του 1999, σχεδόν μία εβδομάδα απ' όταν έγινε γνωστό ότι... έπιασε Λιμάνι από την Μπαρτσελόνα. Το αεροδρόμιο στο Ελληνικό κατακλύζεται από εκατοντάδες φίλους του Ολυμπιακού που υποδέχονται τόσο τον Βραζιλιάνο με μια σημαία της χώρας του πάνω στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

2. Τα πρώτα... τεμάχια κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης

15/9/1999: Τα πρώτα του γκολ με τον Ολυμπιακό στο Champions League στο 3-3 με την Ρεάλ Μαδρίτης, στο ΟΑΚΑ. Η «βασίλισσα» τον ήξερε καλά από τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα. Δεν είχε... καταλάβει όμως και τόσο καλά με ποιον είχε να κάνει.

3. Το γκολ επί του Απόλλωνα, το πρώτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα

Στο 35' στην Ριζούπολη το μοναδικό γκολ της αναμέτρηση!

«Θέλω να είμαι αυτός που φέρνει τον κόσμο στα γήπεδα και όχι αυτός που τον διώχνει», μία δήλωση που είχε κάνει και είχε φροντίσει με το... καλημέρα να αποδείξει.

4. Το... κρακ από τον Σέμο

Ο Ολυμπιακός νικά 4-3 τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά, ο Ζιοβάνι σκοράρει. Μέχρι τότε είχε σημειώσει. Σε 15 συμμετοχές είχε 10 γκολ. Η.. τρελή πορεία του κάνει... κρακ από το μαρκάρισμα του Σέμου. Ετσι βγαίνει στο 70' υποβασταζόμενος έχοντας υποστεί ρήξη χιαστών. Ο Σέμος πηγαίνει στο νοσοκομείο για να ζητήσει συγγνώμη. Ο Ζίο του κάνει δώρο την Αγία Γραφή.

5. Το πρώτο του πρωτάθλημα

6. Τον θυμάται ακόμη ο Μοδραγόν

Ο Ολυμπιακός... σκορπά την Γαλατασαράι στην Ριζούπολη κι ο Ζιοβάνι σημειώνει ένα από τα ομορφότερα γκολ της καριέρας του.

7. Η μπουνιά από τον Κυργιάκο κι η αποβολή

Στο περίφημο ντέρμπι του Δούρου, το ματς έρχεται 2-2. Το ντέρμπι έχει στιγματιστεί από την μπουνιά του Κυργιάκου στον Βραζιλιάνο και την κλοτσιά του στη συνέχεια στον αμυντικό του Παναθηναϊκού. Κόκκινη είδε μόνο ο Ζιοβάνι.

8. Η τελευταία του φιέστα

Το 2005 μπαίνουν τίτλοι τέλους στην ερυθρόλευκη καριέρα του. Όχι όμως και στην αγάπη που είχε αναπτυχθεί μεταξύ του ίδιου και του κόσμου. Πανηγυρίζει με τον Καστίγιο, που είχε σαν παιδί του και τον πολύ καλό του φίλο Ριβάλντο.

9. Το κλάμα

Σε συνέντευξη που δίνει στον ΣΠΟΡ FM 94.6 συγκινείται όταν τον ευχαριστεί ένας φίλαθλος της ΑΕΚ για τη... μαγεία που πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια στα ελληνικά γήπεδα.

10. Κλείνουμε με τη δήλωσή του για τον ερχομό του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό:

«Ο Θεός με έφερε εδώ. Εκείνο το καλοκαίρι όλοι οι οιωνοί μου έλεγαν να έρθω στην Ελλάδα. Είχαν απόλυτο δίκιο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα