Στην Ξάνθη, ο Άρης θα ψάξει την ηρεμία του

Βασίλης Βλαχόπουλος
Στην Ξάνθη, ο Άρης θα ψάξει την ηρεμία του

bet365

Μετά από πολύ έντονο 24ώρο και ισχυρή δοκιμασία σχέσεων, θα φανεί αν ο αυριανός (31/1, 19:00) αγώνας στην Ξάνθη θα βγάλει τον Άρη από το καθεστώς έντονης κρίσης…

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Αρκετές εβδομάδες, ο Άρης λειτουργεί υπό έντονη πίεση και με τις ιαχές των αποδοκιμασιών να διατηρούνται στο μυαλό όλων. Λόγω των διαδοχικών αρνητικών αποτελεσμάτων και κυρίως της αγωνιστικής εικόνας. Μετά την ήττα στη Λιβαδειά, δοκιμάστηκαν πολλές σχέσεις στο εσωτερικό της ομάδας με κυριότερη αυτή του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Σάββα Παντελίδη. Ο τελευταίος ένιωθε και συνεχίζει να νιώθει το βάρος της ευθύνης και όπως σημείωσε χθες (29/1) το gazzetta.gr, σκέφτηκε πολύ έντονα το ενδεχόμενο της παραίτησης διαισθανόμενος ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά απ’ ότι περίμενε.

Πριν την επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών, προηγήθηκε συνάντηση του κ. Καρυπίδη με τον αθλητικό διευθυντή της ΠΑΕ, Ντίνο Διαμαντόπουλο. Αυτή κράτησε για τουλάχιστον μία ώρα και συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί με πράξεις το αγωνιστικό τμήμα. Ακολούθησε η συζήτηση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ με τον 53χρονο προπονητή. Στη διάρκεια αυτής, διαλύθηκαν πολλές από τις σκέψεις που υπήρχαν εκατέρωθεν και αποφασίστηκε να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους με την ελπίδα ότι αρχής γενομένης της αναμέτρησης με την Ξάνθη θα αλλάξει το κλίμα και κυρίως, η αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Η ανατροπή του κλίματος και η επιστροφή του Άρη σε συνθήκες κανονικότητας δεν είναι αποκλειστικά ζήτημα διοίκησης και προπονητή. Καιρό τώρα, οι δύο συγκεκριμένες πλευρές λειτουργούν προστατευτικά του αγωνιστικού τμήματος, απορροφούν και αναλαμβάνουν το βάρος της ευθύνης, σαφέστατα όμως περιμένουν αντίδραση από τους ίδιους τους παίκτες. Ένιωθαν την πεποίθηση ότι αυτή θα ερχόταν στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Δεν έγινε. Πλέον τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και θα πρέπει να ανταποδώσουν τη στήριξη που εισπράττουν εδώ και πολλούς μήνες.

Στις χθεσινές συζητήσεις τέθηκαν και μεταγραφικά ζητήματα. Αν και έχει αποδειχθεί ότι ο Άρης συνηθίζει τις εκπλήξεις, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα περαιτέρω ενίσχυσης. Κι αν η απόφαση λαμβάνεται με οικονομικά κριτήρια και με γνώμονα την ασφάλεια της εταιρίας, αυτή είναι σωστή. Για παράδειγμα, το κόστος της μεταγραφής του Ντάνιελ Σούντγκρεν ήταν περίπου στις 500.000 ευρώ. Το αντίστοιχο του Κάλε Χόλμπεργκ ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αν σκεφθεί κανείς ότι μόνη η ρήτρα ήταν στα 580.000 ευρώ. Από αγωνιστικής άποψης, εκτιμήθηκε ότι υλικό που έχει σήμερα ο Άρης μπορεί να οδηγήσει στην υλοποίηση του στόχου, αρκεί να πλησιάσει τα αγωνιστικά στάνταρ του. Οικονομικά, ο Άρης στη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου ήδη ξόδεψε ένα ποσό που υπερβαίνει τις 400 χιλιάδες ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό υπολογίζεται μέσα και από αυτά που γλίτωσε από τις αποδεσμεύσεις.

Μοναδική περίπτωση να αλλάξει κάτι στις… καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου είναι να ανοίξει ο δρόμος για μια περίπτωση μεσοεπιθετικού. Επί του παρόντος, αυτός είναι κλειστός.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα