Γιούρι Λοντίγκιν: Ο Mister Penalty! (vids, pics & poll)

Γιούρι Λοντίγκιν: Ο Mister Penalty! (vids, pics & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Γιούρι Λοντίγκιν: Ο Mister Penalty! (vids, pics & poll)

bet365

Ο Γιούρι Λοντίγκιν στην καριέρα του έχει δείξει πως είναι μετρ στις επεμβάσεις στα πέναλτι, κάτι που τον αναδεικνύει ως έναν ξεχωριστό πορτιέρο. Ψηφίστε στο σχετικό poll για τον νέο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.
Προφανώς και η στιγμή με την διπλή επέμβαση του Ζοσέ Σα στο πέναλτι του Λεόν στο ματς με την Μπέτις είναι κάτι που μνημονεύεται ακόμα.

Ωστόσο και ο Γιούρι Λοντίγκιν, ο 28χρονος νεοαποκτηθείς γκολκίπερ του Ολυμπιακού, έχει επίσης πολύ καλό background στις αποκρούσεις πέναλτι. Σύμφωνα με το transfermarkt, ο Λοντίγκιν, έχει χρειαστεί στην καριέρα του 13 φορές να υπερασπιστεί την εστία του, έχοντας απέναντι του αντίπαλο που έβαλε την μπάλα στην άσπρη βούλα.

Ο Λοντίγκιν έχει αποκρούσει τα 7 από αυτά τα 13 πέναλτι και ενώ έχει «νικηθεί» 6 φορές. Οι περισσότερες επεμβάσεις από αυτές μάλιστα ήταν πολύ σημαντικές δίνοντας βαθμούς.
Μάλιστα υπάρχει η χαρακτηριστική περίπτωση του Λουίς Καμπαγιέρο της Κρίλια, που θα θυμάται για πολλά χρόνια τον άλλοτε κίπερ της Ξάνθης. Ο Λοντίγκιν είχε αποκρούσει δύο πέναλτι του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, στο ίδιο ματς (!) και «χάρισε» το τρίποντο στην ομάδα του με 2-1.

Έχει βγάλει πέναλτι και σε ένα 5-0 επί της Ταμπόφ. Επίσης κράτησε το 2-2 με την ομάδα του σε ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με το πέναλτι να το έχει χτυπήσει ο Τζαγκόεφ.

Έχει πιάσει πέναλτι και σε ένα 5-0 επί της Νόρτζελαντ στα προκριματικά του Champions League. Ακόμα σε ένα 3-0 επί της PSV Αϊντχόβεν σε ομίλους Europa καθώς και με την Εθνική Ελλάδας των Ελπίδων σε παιχνίδι που ηττήθηκε με 3-2 από την Αυστρία.
- Ψηφίστε πιο κάτω το σχετικό poll και δείτε στην Gallery βίντεο με αποκρούσεις πέναλτι του Λοντίγκιν αλλά και γενικά τον 28χρονο σε δράση αλλά και τα πέναλτι που απέκρουσε και αυτά που έχει δεχθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα