Ο Χασάν που είδαμε χθες, κάνει τη διαφορά!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Χασάν που είδαμε χθες, κάνει τη διαφορά!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την πιο ευχάριστη «είδηση» του χθεσινού αγώνα Κυπέλλου για τον Ολυμπιακό.

Τσέλσι - Τότεναμ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Θεωρώ σημαντική την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης, για λόγους που έχω ήδη αναλύσει.

Ο Ολυμπιακός πραγματικά έπαιξε όπως έπρεπε και άξιζε να περάσει στα προημιτελικά επί της 5ης στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ αντιμετώπισαν ομάδας του β΄μισού του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ Εθνικής. Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός άξιζε να κάνει σκορ με την Ξάνθη, αφού δημιούργησε δέκα (!) καθαρές ευκαιρίες για γκολ και αξιοποίησε το ένα τρίτο.

Στα δικά μου μάτια, το πιο ευχάριστο για την ομάδα ήταν η εικόνα του Χασάν. Ο Αιγύπτιος σέντερ φορ τουλάχιστον εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. Δύσκολα θυμάμαι τόσο «γεμάτη» εμφάνιση σέντερ φορ φέτος στον Ολυμπιακό!

Κατ΄αρχάς ήταν μέσα σε πέντε φάσεις για γκολ! Το ένα το έβαλε (με ξερό σουτ, κατόπιν υπέροχης συνεργασίας με τον Φορτούνη), το άλλο (το εντυπωσιακό γυριστό) του το έπιασε ο γκολκίπερ, το τρίτο σουτ ήταν άστοχο (από αρκετά δύσκολη θέση πάντως), το τέταρτο του το μπλόκαρε ο αντίπαλος στόπερ και στην άλλη φάση ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ στην προβολή που έκανε για να σκοράρει.

Κατά δεύτερον, έδωσε δύο πάσες για γκολ. Μία στον Τσιμίκα και μία στον Ποντένσε (και δη με έξοχο τακουνάκι). Το ότι οι συμπαίκτες του νικήθηκαν από τον αντίπαλο γκολκίπερ, δεν μειώνει την επιτυχία του φορ να τους δώσει μπαλιές για γκολ. Κι άλλη μία ωραιότατα πάσα του για γκολ στον Λάζαρο, ακυρώθηκε από λανθασμένη υπόδειξη του 2ου επόπτη σαν οφσάϊντ.

Κατά τρίτον, είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας. Δεν ήταν μπάστακας στην περιοχή. Έβγαινε έξω, ζητούσε μπάλα, την κρατούσε, ντρίμπλαρε ωραία, πάσαρε, άλλαξε παιχνίδι με 30άρα πάσα, ξεκίνησε κι άλλες επικίνδυνες επιθέσεις (βλέπε το γκολ που έχασε ο Νάτχο στο 47’) και είχε πολύ καλές κινήσεις.

Και, τέλος, ήταν και πάρα πολύ μαχητικός. Έδωσε πολλές μάχες, και στον αέρα, και στο έδαφος και πίεσε κάποιες στιγμές την αντίπαλη άμυνα.

Συγνώμη, αλλά τι άλλο να ζητήσεις από τον σέντερ φορ. Κι ακόμη και στη φάση του δικού του γκολ, Και νομίζω ότι θα έβαζε και δεύτερο γκολ, αν του έσπαγαν την μπάλα είτε στο α΄ ημίχρονο ο Ποντένσε, είτε εκεί στο τέλος ο Σολδάνο.

Φτού να μην τον ματιάσουμε τον Κόκα! Το παιδί αν συνεχίσει έτσι, θα λύσει σε ένα μεγάλο βαθμό το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού. Είχε φανεί κι από το παιχνίδι στα Γιάννινα, όταν μπήκε αλλαγή, ότι είναι σε καλή κατάσταση. Βγάζει μία μεγάλη φρεσκάδα στο παιχνίδι του.

Η γκίνια που είχε με τα δοκάρια λογικά δεν μπορεί να κρατήσει όλη τη σεζόν. Η μοναδική ίσως αμφιβολία μου έχει να κάνει με την υγεία του. Γιατί στο α΄ μισό της σεζόν έβγαλε τρεις-τέσσερις τραυματισμούς. Υπερβολικό νούμερο, με τον τελευταίο να τον αφήνει εκτός δράσης δύο μήνες.

Αν το παιδί αυτό δεν βγάλει πάλι τραυματισμούς και συνεχίσει έτσι, ο Ολυμπιακός θα πάρει πολύ μεγάλη βοήθεια. Ο Χασάν που είδαμε χθες, κάνει τη διαφορά

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.