Πέντε μήνες χωρίς πέναλτι ο Ολυμπιακός! Κι έχει και…χειρότερο!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πέντε μήνες χωρίς πέναλτι ο Ολυμπιακός! Κι έχει και…χειρότερο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα…μαγικά του φετινού πρωταθλήματος με τα πέναλτι, για τον Ολυμπιακό κι όχι μόνο.

Η ΑΕΚ έχει πάρει δύο πέναλτι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Το ίδιο και η Ξάνθη-με το ένα ισοφάρισε στο 95’ τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ και με το άλλο κέρδισε τον Ατρόμητο στα Πηγάδια. Ο δε πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έχει τρία υπέρ του πέναλτι σε απολύτως καθοριστικές στιγμές κρίσιμων αγώνων του (στο 0-0 με τον Αστέρα, στο 0-1 από τον Άρη και στο 0-0 με τη Λάρισα).

Ο Ολυμπιακός σε δέκα ημέρες συμπληρώνει πέντε μήνες από τότε που κέρδισε ένα πέναλτι σε αγώνα πρωταθλήματος η, Κυπέλλου. Ήταν στις 2 του περασμένου Σεπτέμβρη και δη στο 5-0 επί του ΠΑΣ…Βέβαια, υπάρχει και χειρότερο, με τον Ολυμπιακό βεβαίως πάντα στο επίκεντρο. Στην πρώτη σεζόν της «εξυγίανσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε μείνει εφτά μήνες χωρίς πέναλτι…Από τις 18.9.2016 (Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2) ξαναπήρε πέναλτι στις 23.4.2017 (Ολυμπιακός-ΠΑΣ 5-0). Και το πήρε το πέναλτι με το σκορ 4-0 υπέρ του…Αναμένουμε λοιπόν να δούμε αν σπάσει φέτος το δικό του ρεκόρ, των εφτά μηνών…

Το ωραίο είναι ότι δεν κερδίζει πέναλτι η σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Λίγκας μακράν πρώτη ομάδα σε τελικές στο πρωτάθλημα (σε όλες τις κατηγορίες-σουτ εντός κι εκτός, αλλά και κεφαλιές). Κι αυτή με τις περισσότερες χαμένες ευκαιρίες. Κι αυτή με τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα. Κι αυτή με τον μακράν καλύτερο παίκτη (Φορτούνη) του πρωταθλήματος και στις δύο κατηγορίες αξιολόγησης…

Ο Ολυμπιακός που σύμφωνα με την μεγάλη βάση δεδομένων CIES βρίσκεται μέσα στις 20 πρώτες ομάδες απ΄ όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην κατηγορία «πάσες στο ένα τρίτο του αντίπαλου», δηλαδή στις ομάδες που πατάνε περισσότερο την αντίπαλη περιοχή και τα πέριξ αυτής. Στις έξι πρώτες θέσεις είναι οι Σαχτάρ, Μάντσεστερ Σίτι, Άγιαξ, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, ενώ στην σχετική κατηγορία η δεύτερη ελληνική ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ, στην 80η θέση.

Πάντα κατά την ίδια πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων, ο Ολυμπιακός είναι 11ος απ΄ όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην κατηγορία «κατοχή μπάλας» με 61,3%. Στις εφτά πρώτες θέσεις είναι οι Σαχτάρ, Σέλτικ, Σίτι, Σάλτσμπουργκ, Μπάγερ, Άγιαξ, Μπαρτσελόνα, ενώ δεύτερη ελληνική ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ, στην 34η θέση.

Κι όμως, αυτός ο Ολυμπιακός, με ένα…μαγικό τρόπο δεν...μπορεί να κερδίσει πέναλτι εδώ και πέντε μήνες στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας... Αντίθετα, μπορεί και κερδίζει με μεγάλη ευκολία πέναλτι η Ξάνθη, πρώτη στην σχετική κατηγορία, με έξι παρακαλώ, χωρίς δε να έχει καταλογιστεί ούτε ένα εις βάρος της. Υπάρχει κι ένα σχετικό βιντεάκι, που είδα χθες στο twitter (https://twitter.com/footgrec/status/1087301089978920962).

Ένας Ολυμπιακός που δεν παίρνει πέναλτι φέτος ούτε όταν παίζει με τον Αστέρα. Και γιατί το θέτω έτσι; Μα από τις εφτά πρώτες στη βαθμολογία ομάδες του φετινού πρωταθλήματος κέρδισαν πέναλτι όταν έπαιξαν με την ομάδα της Τρίπολης οι έξι: ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ (και στα δύο ματς!), ο Ατρόμητος, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης και η Ξάνθη.

Όλες δηλαδή πλην του Ολυμπιακού…

Άσχετο: Ενδιαφέρουσα ταινία το American Made στις 22.00 στην cosmote Cinema 2.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.