Ο Ολυμπιακός ήταν πέρσι 1ος με ένα βαθμό λιγότερο (!) και είναι φέτος -8 από τα δύο αυτογκόλ του!...

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Ολυμπιακός ήταν πέρσι 1ος με ένα βαθμό λιγότερο (!) και είναι φέτος -8 από τα δύο αυτογκόλ του!...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα για τον φετινό Ολυμπιακό και το πώς αδικεί τόσο τον ίδιο τον εαυτό του…

Επιστροφή χρημάτων* στο Έιμπαρ - Εσπανιόλ και σούπερ αποδόσεις στην La Liga από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μετά από 16 αγωνιστικές πρωταθλήματος, μπορεί να γίνει μία σύγκριση (και) για τον φετινό Ολυμπιακό, σε σχέση με τον περσινό. Βαθμολογικά εννοώ.

Κατ΄ αρχάς, σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά παιχνίδια ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή είναι στο +4. Έχει συγκομιδή τεσσάρων παραπάνω βαθμών διότι: πέρσι είχε φέρει 1-1 εντός με τον Αστέρα, ενώ φέτος τον κέρδισε 2-1. Πέρσι είχε χάσει 2-3 εκτός από την ΑΕΚ, ενώ φέτος έφερε ισοπαλία 1-1. Πέρσι είχε φέρει 2-2 εκτός με τον Ατρόμητο, ενώ φέτος τον κέρδισε 2-1. Πέρσι είχε φέρει 1-1 εκτός με τον Λεβαδειακό, ενώ φέτος τον κέρδισε 2-0. Πέρσι είχε χάσει 0-3 εκτός από τα Γιάννινα, ενώ φέτος τον κέρδισε 2-1. Κι από την άλλη, πέρσι είχε νικήσει 1-0 εντός τον ΠΑΟΚ, ενώ φέτος έχασε 0-1 εκτός έδρας από τον ΟΦΗ (ανέβηκε) και πέρσι είχε κερδίσει 3-1 στην Κέρκυρα (έπεσε). Βλέπουμε δηλαδή ότι η βαθμολογική άνοδος του Ολυμπιακού σφραγίστηκε μόλις στα δύο τελευταία παιχνίδια του, αφού μέχρι πρότινος ήταν στο -1 σε σχέση με πέρσι!

Η πιο εντυπωσιακή, όμως, διαπίστωση είναι άλλη: αυτή την στιγμή, στη φετινή 16η αγωνιστική ο Ολυμπιακός έχει παραπάνω βαθμούς απ΄ ότι είχε πέρσι την 16η αγωνιστική. Για την ακρίβεια έχει ένα βαθμό παραπάνω-36 έναντι 35. Το φοβερό είναι ότι πέρσι με 35 βαθμούς ο Ολυμπιακός στην 16η αγωνιστική ήταν 1ος, ενώ φέτος είναι 2ος και δη με οκτώ πόντους διαφορά από τον 1ο ΠΑΟΚ! Η διαφορά έχει γίνει δηλαδή όχι επειδή έχει πτώση ο Ολυμπιακός, αλλά επειδή ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια άνοδο (+10, με 44 βαθμούς έναντι 34), για τον απλούστατο λόγο ότι, με κάποιο τρόπο, παντού κερδίζει (παρεμπιπτόντως, η ΑΕΚ είναι στο -7, με 27, έναντι 34). Η δε άνοδος του ΠΑΟΚ δεν είναι ουσιαστικά 10 βαθμοί, αλλά 12, αφού υπάρχει κι η αφαίρεση των δύο βαθμών (της δε ΑΕΚ είναι -4, λόγω της αφαίρεσης των τριών βαθμών).

Εξίσου σημαντικό είναι ότι αυτό το +8 του ΠΑΟΚ εν πολλοίς οφείλεται στα αυτογκόλ του Βούκοβιτς, αφενός μεν στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, αφετέρου δε στην επίσκεψη των «ερυθρόλευκων» στην Ξάνθη. Έστω το 0-0 να είχε μείνει στο μεταξύ τους ντέρμπι, το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, και να κέρδιζε ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη (όπου έφερε 1-1), η διαφορά αυτή την στιγμή θα ήταν τρεις βαθμοί (42-39). Δεν λέω να κέρδιζε ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, οπότε θα ήταν τώρα ισόβαθμοι! Λέω απλά να έμενε το 0-0 και να κέρδιζε ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη, αποτελέσματα που μπορεί εύκολα να υπήρχαν μηδέν των αυτογκόλ του Βούκοβιτς. Τρεις βαθμοί θα ήταν η διαφορά, δηλαδή το μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα.

Γενικά, ο Ολυμπιακός έχει ήδη αυτοκτονήσει δις στο φετινό πρωτάθλημα με το να σκοράρει εις βάρος της ίδιας της ομάδας του ο βασικότερος αμυντικός του σε δύο από τα πέντε παιχνίδια στα οποία δεν κέρδισε (το έκανε και τρίτη φορά, στα Γιάννινα προχθές, αλλά τέλος πάντων εκεί νίκησε). Και το να φέρεις ισοπαλίες σε δύο ντέρμπι (με την ΑΕΚ έξω και τον Παναθηναϊκό μέσα) έχει ποδοσφαιρική λογική. Το να κάνεις και μία γκέλα σε 16 αγωνιστικές, εννοώ την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο επίσης έχει ποδοσφαιρική λογική, αν και πραγματικά έχει πλάκα ότι ο Βουό, που είχε σκοράρει τότε το μοναδικό γκολ, σκόραρε για μόλις δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα μόλις χθες, στο τελευταίο λεπτό του ΟΦΗ-Παναιτωλικός 3-0…Αλλά το να χάσεις εσύ τρεις βαθμούς και να δώσεις και δύο βαθμούς στον κύριο αντίπαλο σου με δύο δικά σου αυτογκόλ, αυτό πραγματικά δεν έχει ποδοσφαιρική λογική.

Ο Ολυμπιακός αδικεί σε βαθμό ενοχλητικό τον ίδιο τον εαυτό του. Το να πας να περνάς από το Περιστέρι, από το Χαριλάου, από τη Νέα Σμύρνη, τώρα από τα Γιάννινα και να είσαι στο -8 δεν λέει…

Άσχετο: η ΑΕΚ έδειξε στα δύο τελευταία παιχνίδια της, με το συνολικό 7-0 επί του ΠΑΣ και του Αστέρα, γιατί στην πτώση της κατέγραφα εγώ την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πολύ δύσκολο έργο στην υπεράσπιση της δεύτερης θέσης. Η διαφορά της ΑΕΚ είναι ότι πλέον δεν έχει την φθορά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθότι στο α΄ μισό της σεζόν ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις διπλές υποχρεώσεις της. Μην συγκρίνετε με πέρσι. Άλλο Μπενφίκα και Άγιαξ κι άλλο Ριέκα και Αούστρια. Και φυσικά άλλο Μπάγερν κι άλλο (ειδικά η περσινή) Μίλαν. Τώρα, χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και χωρίς αυτή να έχει προβλήματα με τη διαιτησία, η ΑΕΚ θα είναι ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.