Οι δέκα νίκες της ΑΕΚ «σφραγίζονται» και από την άμυνα

Οι δέκα νίκες της ΑΕΚ «σφραγίζονται» και από την άμυνα

Δημήτρης Βέργος
Οι δέκα νίκες της ΑΕΚ «σφραγίζονται» και από την άμυνα

bet365

Η ΑΕΚ έπιασε τις δέκα νίκες στη φετινή Super League με την Ένωση κάθε φορά που παίρνει «τρίποντο» να κρατάει και την εστία της απαραβίαστη.

Επιστροφή χρημάτων* στο Έιμπαρ - Εσπανιόλ και σούπερ αποδόσεις στην La Liga από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Για την ΑΕΚ το 2019 στο πρωτάθλημα της Super League μπήκε με δύο στα δύο καθώς η πρωταθλήτρια Ελλάδας μετά το διπλό στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ, «καθάρισε» εύκολα στο ΟΑΚΑ και τον Αστέρα Τρίπολης, ανεβαίνοντας έτσι στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δύο νίκες οι οποίες δείχνουν ότι η ΑΕΚ με τη νέα διάταξη (αυτό το 3-5-2 που έχει εφαρμόσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης) εμφανίζεται σαφέστατα βελτιωμένη στο δημιουργικό κομμάτι.

Ωστόσο, ένα σημαντικό στοιχείο στις νίκες της ΑΕΚ, το οποίο διατηρείται από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν και έχει τη σημασία του είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Με το 3-0 επί του Αστέρα, η Ένωση συμπλήρωσε δέκα νίκες τη φετινή σεζόν στη Super League, έχοντας κρατήσει σε όλες ανέπαφη την εστία της. Οι κιτρινόμαυροι σε όλες αυτές τις νίκες έχουν φροντίσει να μην δέχονται εύκολα φάσεις, «χτίζοντας» έτσι αυτά τα αποτελέσματα από το μηδέν παθητικό πίσω, είτε με αμυντικά δίδυμα, είτε με τρεις, όπως οι δύο τελευταίες επικρατήσεις με ΠΑΣ και Αστέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουζουνίδης έχει χρησιμοποιήσει τις περισσότερες φορές διαφορετικά πρόσωπα στο κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας, έχοντας φυσικά και τη συνεισφορά του Βασίλη Μπάρκα. Τα αμυντικά δίδυμα, στις έξι πρώτες νίκες τουλάχιστον, εναλλάσσονταν μεταξύ Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλου, Οικονόμου και Τσόσιτς. Έπειτα από τον κακό Νοέμβριο για την ΑΕΚ, ο Ουζουνίδης σταθεροποίησε στην «καρδιά» της αμυντικής του γραμμής το δίδυμο του Τσιγκρίνσκι με τον Οικονόμου, με τον Μπακάκη να προστίθεται έπειτα στις δύο πρόσφατες νίκες όπου η Ένωση παρουσιάστηκε με τρεις στα μετόσπισθεν.

Το κέντρο άμυνας ανά παιχνίδι στις δέκα νίκες της ΑΕΚ στη Super League:

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Λαμπρόπουλος - Τσόσιτς)

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 0-1 (Λαμπρόπουλος - Οικονόμου)

ΑΕΚ - Πανιώνιος 4-0 (Λαμπρόπουλος - Τσιγκρίνσκι)

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-3 (Τσιγκρίνσκι - Τσόσιτς)

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 0-2 (Λαμπρόπουλος - Τσιγκρίνσκι)

ΑΕΚ - Άρης 4-0 (Τσόσιτς - Οικονόμου)

ΑΕΚ - Ξάνθη 2-0 (Τσιγκρίνσκι - Οικονόμου)

ΑΕΚ - Λαμία 2-0 (Τσιγκρίνσκι - Οικονόμου)

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 0-4 (Τσιγκρίνσκι - Οικονόμου - Μπακάκης)

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-0 (Τσιγκρίνσκι - Οικονόμου - Μπακάκης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα