Ο Ολυμπιακός ή θα ματώσει στα Γιάννενα ή θα πάει -10 (-11)…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Ολυμπιακός ή θα ματώσει στα Γιάννενα ή θα πάει -10 (-11)…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta το κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι του Ολυμπιακού στα Γιάννινα.

Για να καταλάβει κανείς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ τον αγώνα του με τον Ολυμπιακό, αρκεί ένα πράγμα.

Τα Γιάννινα είχαν πέντε παίκτες τιμωρημένους λόγω καρτών. Αποφάσισαν λοιπόν και τις τιμωρίες τους θα τις εκτίσουν οι Κλάους, Τζημόπουλος, Νικολιάς στο ΠΑΟΚ-ΠΑΣ, ο Σιόντης στο ΠΑΣ-Απόλλων κι ο Κριζμάν στο Άρης-ΠΑΣ. Κανείς από τους πέντε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Αυτό τα λέει όλα. Και για το πώς θα παίξει ο ΠΑΣ, αλλά και για το πώς πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός, αν θέλει να φύγει με τη νίκη από τα Γιάννινα.

Ο ΠΑΣ βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, μόλις δύο πόντους πάνω από τον ΟΦΗ, την πρώτη ομάδα δηλαδή που κινδυνεύει να δώσει μπαράζ για την παραμονή και όχι μόνο αυτό, αλλά προέρχεται από το πολύ βαρύ 0-4 από την ΑΕΚ, που θορύβησε τους πάντες στην ομάδα. Ο Πετράκης υποσχέθηκε διαφορετικό ΠΑΣ στη συνέχεια και όλη την εβδομάδα είδαμε μία μεγάλη μυστικοπάθεια στα Γιάννινα. Μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε ανακοινωθεί ούτε η αποστολή του ΠΑΣ-θυμάμαι ότι το ίδιο είχε κάνει κι ο Παπαδόπουλος του ΟΦΗ πριν το νικηφόρο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό…

Άλλωστε, ανέκαθεν οι Ζωσιμάδες ήταν μία αφιλόξενη έδρα για τον Ολυμπιακό, που το 2007 είχε αποκλειστεί από τον ΠΑΣ (Β΄ Εθνικής τότε) στο Κύπελλο σε διπλά παιχνίδια (0-2 στα Γιάννινα, 2-1 στο Καραϊσκάκη) και στις πέντε τελευταίες επισκέψεις του εκεί για το πρωτάθλημα μετράει τρεις ήττες και δη με συνολικό σκορ 1-8!!! 0-2 το 2014, 1-3 το 2015 και 0-3 το 2018…Και στα τρία παιχνίδια, στον πάγκο του ΠΑΣ ήταν ο Πετράκης. Στα δύο από αυτά ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ με κεφαλιές των στόπερ (Τζημόπουλου και Μιχαήλ) από εκτελέσεις κόρνερ στα πρώτα λεπτά των ημιχρόνων…

Αντίθετα, όταν ο Ολυμπιακός ανοίγει αυτός το σκορ, τα παίρνει τα παιχνίδια στα Γιάννινα. Είτε εύκολα (3-0 το 2016, 4-0 το 2012), είτε δύσκολα (2-0 το 2017 με το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, 2-1 το 2013). Τελευταία ισοπαλία των δύο ομάδων το 2-2 (από 2-0 του Ολυμπιακού ως το 83’) το 2010. Βλέπουμε δηλαδή ότι στη σύγχρονη ιστορία των δύο ομάδων, υπάρχει σχεδόν πλήρης ισορροπία στα αποτελέσματα!!! Με την υποσημείωση ότι και τα δύο παιχνίδια που έγιναν μέσα στο καταχείμωνο, ο Ολυμπιακός τα πήρε και τα δύο: 3-0 στις 31.1.2016 και 2-0 στις 12.1.2016.

Αν ο Ολυμπιακός επειδή πήγε στη Λιβαδειά και κέρδισε εύκολα, πιστέψει ότι στα Γιάννινα θα κερδίσει με τη φανέλα, γελάστηκε. Πρέπει για να κάνει το διπλό να παίξει το ίδιο καλά και να είναι και πιο καλός στη δημιουργία καθαρών ευκαιριών και στην εκμετάλλευση τους. Μην κοροϊδευόμαστε, άλλη δυναμική σαν ομάδα και σαν έδρα έχει ο ΠΑΣ κι άλλη ο Λεβαδειακός. Ο ΠΑΣ έχει έρθει στο Καραϊσκάκη κι έχει πάρει 2-2 από τον Ολυμπιακό το Δεκέμβρη του 2014, πάλι με τον Πετράκη στον πάγκο…

Ο Κρίσμαν (πέντε γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) είναι επικίνδυνος μπροστά κι ο Κλάους μπορεί να σκοράρει σπανιότατα εδώ και μία ολόκληρη τριετία, αλλά με τον Ολυμπιακό έχει πολύ καλή παράδοση και σίγουρα θα θέλει να τη συνεχίσει σήμερα, κάνοντας δώρο και στους φίλους του ΠΑΣ, αλλα και σε εκείνους του ΠΑΟΚ. Οι δε αμυντικογενείς παίκτες του ΠΑΣ είναι όλοι έμπειροι παίκτες (μέσος όρος ηλικίας άνω των 30 ετών), κωλοπετσωμένοι και σκληρά παιδιά. Κι ο Βελλίδης παραμένει αξιόλογος γκολκίπερ.

Το 0-4 της ΑΕΚ δεν πρέπει να ξεγελάσει τον Ολυμπιακό και να τον βάλει χαλαρό στο παιχνίδι. Για να περάσει από τα Γιάννινα πρέπει να ματώσει. Διαφορετικά, πολύ απλά απόψε ο ΠΑΟΚ θα είναι στο -10 η, το -11…

Άσχετο: Εργάρα το αργεντίνικο El Ciudadano Ilustre το μεσημέρι (13.40) στην Cosmote Cinema 2. Και ευχάριστο για εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους το επίσης αργεντίνικο My love or My Passion νωρίτερα, στις 12.00, στην Cosmote Cinema 1.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.