Και τώρα τρέχουμε με… ψυχραιμία

Και τώρα τρέχουμε με… ψυχραιμία

Και τώρα τρέχουμε με… ψυχραιμία

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναφέρεται στο κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ μέσα στο 2019 και την ανάγκη να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, χωρίς να επικρατήσει πανικός.

Τότε στις 3 του μήνα, σημείωνα ότι αυτός ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη, στις αρχές του 2019 όπου κρίνεται ο πολύ-πολύ μεγάλος και ιστορικός στόχος του πρωταθλήματος, δεν θα έπρεπε να έχει τόσες εκκρεμότητες. Τότε, δεν είχε ξεσπάσει το θέμα του Πρίγιοβιτς…Αν αυτό έρχονταν μόνο του, τότε η αντιμετώπιση θα ήταν πιο εύκολη, ακόμη και μέσα στο γήπεδο. Τώρα όμως αυτό προστίθεται σε αρκετά ακόμη και η κατάσταση δυσκολεύει.

Μετά από όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, μετά και το χθεσινό 2-1 της Παναχαϊκής, αμφιβάλει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ διανύει μία κρίσιμη περίοδο;

Όσον αφορά στα… εντός γηπέδου, ήταν ξεκάθαρο χθες στην Πάτρα, ότι αυτή η ομάδα της Παναχαϊκής που έχει τα δικά της προβλήματα, «έτρεξε» όσο μπόρεσε τον ΠΑΟΚ και τον κέρδισε δίκαια χωρίς να του «κλέψει» το ματς παίζοντας μόνο άμυνα, πραγματοποιώντας μία-δύο αντεπιθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάστηκε χάλια γι’ αυτό τον αγώνα, η ομάδα φάνηκε να μην καταλαβαίνει ότι σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο η ποιότητα πάει περίπατο και «παίζει» μπάλα η δύναμη και επειδή είχε όλους σχεδόν τους παίκτες σε κακή μέρα, έχασε και απέκτησε μπελάδες ΚΑΙ για το κύπελλο.

Μία ήττα είχε ο ΠΑΟΚ όλο το 2018 σε ελληνική διοργάνωση και χθες έχασε στο πρώτο ματς του 2019!!

«Γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε από ομάδα β΄ κατηγορίας; Γιατί έκανε μία τόσο κακή εμφάνιση; Γιατί φεύγει ο Πρίγιοβιτς; Ποιος και πότε θα τον αντικαταστήσει; Που είναι ο χαφ που αναζητείται τόσο καιρό; Γιατί δεν τελειώνει του Βαρέλα και του Κρέσπο να ηρεμήσει λίγο παραπάνω η ομάδα; Γιατί τώρα ο ΠΑΟΚ πάει αποδυναμωμένος για ένα τέτοιο ματς στην Τρίπολη; Τι κάνει η διοίκηση; Τι κάνει ο προπονητής».

Αυτές οι ερωτήσεις είναι λογικές. Άλλοι τις κάνουν με ψυχραιμία και με τρόπο ασκώντας και κριτική για μερικές παραλείψεις-καθυστερήσεις και άλλοι φωνάζουν, ουρλιάζουν, εκνευρίζονται, ξεφεύγουν όπως ξεφεύγουν αρκετοί Έλληνας σε δύσκολες στιγμές…

Αυτά γίνονται και όόόόλα αυτά, γεγονότα και αντιδράσεις, προκαλούν μία δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση στον ΠΑΟΚ. Έναν Οργανισμό που όλοι ξέρουν ότι είναι λίγο επιρρεπής και… επικίνδυνος στις κρίσεις. Στα καλά και στα άσχημα. Φέτος βέβαια, ο Οργανισμός ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την θριαμβευτική πορεία του πρώτου γύρου με ψυχραιμία. Δεν επηρεάστηκε σχεδόν κανείς από το 13/14 και ΚΑΝΕΙΣ δεν εφησύχασε. Τώρα να δούμε που διανύουμε δύσκολες μέρες ποια θα είναι η αντίδραση και πάνω απ’ όλα η διαχείριση από αυτούς που έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους.

Αυτή την περίοδο που ο ΠΑΟΚ πρέπει να ηρεμήσει, να κλείσει όσο το δυνατό πιο πολλές εκκρεμότητες, πρέπει να ενισχυθεί και να μην χάσει ούτε μέρα την ποδοσφαιρική αυτοπεποίθηση που του έδωσαν οι 34 νίκες σε 37 αγώνες που έδωσε μέσα στο 2018 για τις ελληνικές διοργανώσεις.

Τώρα πρέπει να «τρέξει» ο ΠΑΟΚ, αλλά να παραμείνει και ψύχραιμος, γιατί ο ΠΑΟΚτσήδικος πανικός είναι πολύ χειρότερος ακόμη και από τον ΠΑΟΚ χωρίς… Πρίγιοβιτς, Μάτος, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια, Βαρέλα και Πέλκα.

Έχει και ο Λουτσέσκου ευθύνες, ένας προπονητής που σήμερα μπορεί να είναι λίγο ανάστατος, αλλά αν σε λίγες μέρες έχει χαφ, έχει επιθετικό και πιο ήρεμους μερικούς κομβικούς τους παίκτες, τότε θα ξεχάσει πολύ γρήγορα και τον πρώτο του σκόρερ.

Όσον αφορά στον Πρίγιοβιτς, τώρα που ξεκαθαρίζει το θέμα του, πολύ θέλω να δω αν θα αποχαιρετήσει. Την ομάδα (από κοντά), αλλά και τον κόσμο… Έχω μία περιέργεια. Γιατί και πέρυσι το… πώς πήγε να φύγει πριν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και φέτος το τι γίνεται, δείχνει ότι ακόμη και η μνήμη, αλλά και οι τρόποι, έχουν την… τιμή τους. (Και μην διαβάσω πάλι ότι τον αμφισβητώ ως παίκτη και δεν αναγνωρίζω την προσφορά του. Άλλο το ένα και άλλο οι τρόποι που οφείλει να έχει ο καθένας όσο «killer» και αν είναι).

* Δεν θυμάμαι αν το σημείωσα στο περασμένο blog… Πραγματικά ΔΕΝ θα ήθελα να ήξερα τι σκέφτεται ο Παπαθεοδώρου, ο Μαργαρίτης, φυσικά και ο Πρέλεβιτς, βλέποντας τι νούμερα «παίζονται» για τον κάθε Πρίγιοβιτς, κάθε Βέρνμπλουμ και Χατσερίδη της ποδοσφαιρικής ομάδας…

Ο ΠΑΟΚ που ακόμη και στο βόλεϊ κάνει μεταγραφάρες και κινδυνεύει να χάσει την ηρεμία του και τους στόχους του στο μπάσκετ, για 200 χιλιάρικα…

* Είναι… κωμικοτραγικό να ξέρουμε τόσα πολλά για τους δράστες της επίθεσης στον Τζήλο και αυτοί να είναι ακόμη ελεύθεροι… Δεν μπορεί όμως. Κάποτε θα συλληφθούν και θα τους μάθουμε επίσημα. Έτσι δεν είναι;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.