Η ενίσχυση της Λαμίας με Τομάς και τα «ερωτηματικά»

Δημήτρης Ρούσσος
Η ενίσχυση της Λαμίας με Τομάς και τα «ερωτηματικά»

bet365

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ζοάν Τομάς βρίσκεται η Λαμία, με τον 33χρονο επιτελικό μέσο να αποχωρεί από την ΑΕΚ Λάρνακας ως ελεύθερος. Το «ερωτηματικό» για την κατάσταση και για τη θέση του.

Η δεδομένη επιθυμία των «κυανόλευκων» για την απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο έφερε τη Λαμία προ πολλών επιλογών, με τη «μπίλια» να κάθεται, όπως όλα δείχνουν, στον Ζοάν Τομάς.

Ο 33χρονος Καταλανός αναμένεται σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυπριακής ιστοσελίδας aek24.net να λύσει πολύ σύντομα το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία με τη σειρά της θέλει να δει τον παίκτη να αποχωρεί.

Δεδομένης της συμφωνίας με τη Λαμία, ο Τομάς, τον οποίο ο Μάκης Χάβος γνώρισε ως αντίπαλο την περίοδο 2015/16, όταν προπόνησε την ΑΕΛ Λεμεσού στην Κύπρο, θα γίνει άμεσα κάτοικος Φθιώτιδας ως το καλοκαίρι και με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο, με ισπανικά και κυπριακά δημοσιεύματα να θεωρούν δεδομένη τη μεταγραφή.

«ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

Ο Τομάς αναμένεται σύντομα να γίνει η δεύτερη μεταγραφή της Λαμίας μετά από τον Μπεχαράνο, με σκοπό να ενισχύσει τα φτερά της επίθεσης της Λαμίας, σε μια ακόμα «ηχηρή» μεταγραφική κίνηση των Φθιωτών, μετά το καλοκαίρι και τους Μπαράλες και Μπερτόλιο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η κανονική του θέση είναι στο «10», παρόλο που φέτος οι περισσότερες από τις 11 συμμετοχές του στους «φρουρούς» ήταν στα άκρα της επίθεσης, όπου δεν διακρίθηκε ιδιαίτερα στην καριέρα του.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την καριέρα του παίκτη.

Πληροφορίες του gazzetta.gr από την Κύπρο αναφέρουν εξάλλου πως ο Τομάς δεν υπολογίζεται από τον παλιό παίκτη της Αθλέτικ Μπιλμπάο και νυν προπονητή του, Άντονι Ιραόλα ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα είχε αποχωρήσει από την ΑΕΚ ήδη από το καλοκαίρι. Τότε ανανέωσε, αφού «έπιασε» έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών, ενώ και ο σύλλογος ήθελε να τον τιμήσει και για την προσφορά του.

Τα δεδομένα ωστόσο άλλαξαν τις τελευταίες εβδομάδες, με τη διοίκηση των «κιτρινοπράσινων», που βρίσκονται στην 6η θέση του πίνακα, να εξαγγέλει τέσσερις μεταγραφές για τον Ιανουάριο. Αυτόματα δημιουργήθηκε η ανάγκη να… ξαλαφρώσουν το ρόστερ τους, με τον πρώην παίκτη των Βιγιαρεάλ και Θέλτα να βρίσκεται πλέον στην πόρτα της εξόδου.

Πάντως ο Τομάς αποχωρεί ως φίλος από την ομάδα. Οι σεζόν του από το 2013 ως και το 2018 ήταν «γεμάτες» συμμετοχές και γκολ (181-40), όμως τον Οκτώβριο του 2016 ένας σοβαρός τραυματισμός τον άφησε εκτός δράσης για τέσσερις μήνες κι ουσιαστικά δεν τον άφησε να επιστρέψει στα ίδια επίπεδα απόδοσης.

Στη φετινή σεζόν αγωνίστηκε 11 φορές σε Κύπρο και Ευρώπη, πέντε εκ των οποίων ως βασικός, ενώ η εμφάνισή του και η ασίστ στη νίκη της ΑΕΚ επί της Ζυρίχης στην Ελβετία αποτέλεσε το highlight του. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν για τη Λαμία, θα τον προσθέσει στο ρόστερ της, ελπίζοντας να βρει τον παίκτη που ψάχνει, ώστε να βελτιώσει το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της, χρησιμοποιώντας τον είτε στα πλάγια, είτε πίσω από τον Μπαράλες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα