Θα μπορούσε να είναι και καλύτερα…

Θα μπορούσε να είναι και καλύτερα…

Θα μπορούσε να είναι και καλύτερα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ξεκίνημα του 2019 στον ΠΑΟΚ, για τις καλές προοπτικές που υπάρχουν, αλλά και μερικά εμπόδια που προκύπτουν και πρέπει να ξεπεραστούν.

Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του 2019 το οποίο ξεκινάει πολύ καλά για τον ΠΑΟΚ μια και τον βρίσκει πρώτο και δυνατό στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ με τις 13 νίκες στα 14 παιχνίδια, η ομάδα με την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, η μόνη αήττητη, το ποδοσφαιρικό σύνολο με τις περισσότερες ασίστ, τις πιο πολλές τελικές πάσες που δεν κατέληξαν σε γκολ, ο ΠΑΟΚ που είναι και η μόνη Ελληνική ομάδα η οποία κερδίζει (όλους) τους αγώνες που σφυρίζουν ξένοι διαιτητές, είτε «μιλάμε» για πρωτάθλημα είτε για κύπελλο.

Όλα αυτά τα πέτυχε ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, οι οποίοι βέβαια ξεκίνησαν αυτή την ξέφρενη πορεία στα Ελληνικά γήπεδα από τον Δεκέμβριο του 2017. Από τότε, αυτός ο ΠΑΟΚ μετράει 39 νίκες σε 42 αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου!

Άρα;

Πρόκειται λοιπόν για τσεκαρισμένη, για δοκιμασμένη ομάδα, με παίκτες-προπονητές που έχουν ξεπεράσει τη φάση της κρίσης των ικανοτήτων τους. Ξέρεις τις έχεις εσύ ως ΠΑΟΚ στα αποδυτήριά σου και βλέπεις καθημερινά τα στελέχη σου. Από την άλλη βέβαια, πέρα από όλα αυτά υπάρχει και ένα θέμα… ταυτότητας. Ηλικίας δηλαδή…

Αυτή η ομάδα διαθέτει 11 παίκτες από 30 και πάνω… Θέμα και αυτό! Επιτυχημένη ομάδα και δυνατό σύνολο, αλλά και μεγάλο σε Μέσο Όρο ηλικίας. Ένα σύνολο το οποίο και μεγαλώνει επικίνδυνα, αλλά και μέσα στο γήπεδο είναι… λίγο βαρύ. Σίγουρα χρειάζεται φρεσκάρισμα και… πιο γρήγορα πόδια.

Έλα όμως που όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται και με την ανάγκη μίας ομαλής πορείας σε αυτό το πρώτο πεντάμηνο του 2019, όπου ο ΠΑΟΚ διεκδικεί το πρωτάθλημα που τόσο του λείπει εδώ και 34 χρόνια…

Πού θέλουμε να καταλήξουμε;

Ο ΠΑΟΚ δεν έπρεπε μέσα σε αυτές τις πρώτες ημέρες του 2019 να έχει σε εκκρεμότητα τόσα πολλά θέματα ανανεώσεων με αυτούς τους παίκτες που τον έχουν οδηγήσει σε αυτή την πορεία, με αυτούς τους παίκτες που θα πρέπει να «παλέψουν» πάρα πολύ για να κερδίσουν τον τίτλο. Μέσα σε αυτά έχουν προκύψει και μεταγραφικές ανάγκες. Όλα μαζί μια και ο ΠΑΟΚ «καίγεται» για χαφ.

Δεν παίρνουμε θέση στο ποιος έπρεπε να ανανεώσει, προφανώς και δεν μας ενδιαφέρουν χρήματα και χρόνια για κάθε περίπτωση, φυσικά και δεν μπαίνουμε στην τσέπη εκείνου που πληρώνει… αδρά εδώ και πολλά χρόνια, αλλά.. δεν έπρεπε η μισή ενδεκάδα να είναι στον αέρα αυτή την περίοδο που παίζεται το πρωτάθλημα.

Όλα είναι καλά στον ΠΑΟΚ, έχει το πάνω χέρι σε σχέση με κάθε αντίπαλο σε κάθε τομέα, αλλά τόσα ανοικτά μέτωπα που δημιουργούν καθημερινά τόσες πολλές κουβέντες και ανησυχία στα αποδυτήρια, δεν έπρεπε να βιώνει αυτή η ομάδα στο ξεκίνημα του 2019.

Έγινε όμως αυτό και το ζήτημα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα…

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα πλάνο αντιμετώπισης αυτής της σύνθετης κατάστασης. Πώς δηλαδή η ΠΑΕ θα οργανώσει την επόμενη πιο φρέσκια ομάδα, ΧΩΡΙΣ να διαταραχθεί η πορεία της τωρινής που έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα.

Δεν είναι απλή η κατάσταση, χρειάζεται μεθοδολογία και μεγάλη προσοχή- παραγοντική μαγκιά, για να επιτευχθεί και ο στόχος του πρωταθλήματος, αλλά και ο στόχος της ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού.

Τα έχουν όλα αυτά στον ΠΑΟΚ; Προφανώς… Έστω και αν το γεγονός ότι τα άφησαν όόόλα για το ξεκίνημα του 2019, δεν βοηθάει. Δεν βοηθάει την καθημερινότητα της ομάδας, αλλά και τις διαπραγματεύσεις, μια και μάνατζερ εμφανίζονται πιο σκληροί έχοντας μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου των πελατών τους.

* Πρώτη φορά ζούμε μία τέτοια κατάσταση, με την διαρροή τόσων στοιχείων και με αυτό τον τρόπο, για μία υπόθεση ξυλοδαρμού στο χώρο του ποδοσφαίρου. Όλα βέβαια οδηγούν σε ένα συγκεκριμένο δρόμο, ώστε να γίνουν γνωστοί οι ηθικοί αυτουργοί. Οι φυσικοί έχουν «καρφωθεί» και επειδή ήταν πολύ απρόσεκτοι, όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα τους μάθουμε όλους και θα βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για πολλά γεγονότα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.