Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε την προσέγγιση του Ολυμπιακού και έγραψε ιστορία! (poll)

Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε την προσέγγιση του Ολυμπιακού και έγραψε ιστορία! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε την προσέγγιση του Ολυμπιακού και έγραψε ιστορία! (poll)

bet365

Ο 48χρονος Πέδρο Μαρτίνς αποδεικνύεται ένας χαρισματικός προπονητής, που διαφοροποίησε τα δεδομένα στον Ολυμπιακό και έγινε ο αρχιτέκτονας της μεγάλης πρόκρισης με την Μίλαν.
Ο Ίβηρας τεχνικός από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο... Λιμάνι φαινόταν να έχει κάτι διαφορετικό. Ήταν ένας προπονητής με την... έγκριση του Κριστιάν καρεμπέ και που σου έδειχνε να καταλάβεις ότι ήξερε πολύ καλά το που ήρθε αλλά και το τι θα συναντήσει. Ήταν ένας προπονητής που δέχθηκε να αναλάβει ένα μέγεθος σαν τον Ολυμπιακό με ένα ρόστερ τόσων αλλαγών που γνώριζε το πόσο δύσκολη θα ήταν η διαχείριση αλλά και να δέσει όλους αυτούς τους παίκτες ως σύνολο. Ο Μαρτίνς με την μεθοδικότητά του, την δουλειά του, την σοβαρότητά του και το σκεπτικό του άλλαξε μία ολόκληρη λογική στον Ολυμπιακό. Στο Λιμάνι άφησαν πίσω τους τις λογικές στις πρώτες... στραβές να την πληρώνει προπονητής. Άλλες χρονιές με -8 από την πρώτη θέση ή και πιο μικρή διαφορά ο προπονητής θα είχε... χαιρετήσει.
Ωστόσο υπήρξε το δείγμα της σεζόν 2017 - 2018. Ο Ολυμπιακός πήρε τον Χάσι, πέρασε στους ομίλους του Champions League, τον έδιωξε αντικαθιστώντας τον με τον Λεμονή που τον έβγαλε πρωταθλητή χειμώνα για να φέρει μετά τον Όσκαρ Γκαρθία. Αποδέσμευσε μετά τον Ισπανό για να κλείσει την σεζόν ο υπηρεσιακός Κόντης. Αποτέλεσμα; Απώλεια Κυπέλλου και 3η θέση στο πρωτάθλημα. Ναι προφανώς και έπαιξαν και άλλοι παράγοντες ρόλο όμως και οι συνεχόμενες αλλαγές τεχνικών δεν βοήθησε δεδομένα.
Ο Μαρτίνς ήρθε λοιπόν να το αλλάξει αυτό και ο Ολυμπιακός τον στήριξε και τον στήριξε πραγματικά ακόμα και σε θέματα τύπου Τουρέ ή όταν ήθελε (σ.σ. και το έκανε) το ritiro για τους παίκτες των Πειραιωτών. Προπονητής που δεν έχει πρόβλημα να... τσαλακώσει το πλάνο του και να αποδεχθεί το εάν έχει διαχειριστεί λανθασμένα ένα ματς. Για να παρέμβει να αλλάξει ότι μπορεί στην εξέλιξή του. Με 4-2-3-1, 4-4-2 ή 4-3-3. Ήδη έχει 28 ματς στον έως τώρα προπονητικό του απολογισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει χάσει από την Μπέτις με 1-0 στην Ισπανία, από τον ΟΦΗ με 1-0 στην Κρήτη, από την Μίλαν στην Ιταλία με 3-1 και από τον ΠΑΟΚ με 1-0 στο Φάληρο. Τέσσερις ήττες συν το 1-1 στην Ξάνθη που στην Super League ήταν απώλεια βαθμών.
Με τον Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, στον πάγκο, ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει 18 νίκες και μόλις δύο φορές, σε αυτή την 9ετία, ο πειραϊκός σύλλογος είχε σημειώσει παραπάνω ως την διακοπή των εορτών, λόγω Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Κορυφαία επίδοση είναι αυτή των 21 νικών από τη σεζόν 2013-14 με τον Ισπανό Μίτσελ στον πάγκο. Όσον αφορά στην επόμενη, την δεύτερη, αυτή είναι οι 20 νίκες που πέτυχε ο Ολυμπιακός την περίοδο 2015-16 στο πρώτο μισό της χρονιάς.
Στην Ευρώπη άφησε εκτός την 7η της Premier Μπέρνλι και φυσικά πέτυχε την φοβερή και τρομερή & επική πρόκριση σε βάρος της Μίλαν. Φυσικά δεν πρέπει να αγνοηθεί το πως... εκτόξευσε τον Φορτούνη (σ.σ. βάζοντάς τον ακόμα και φορ όπως έκανε και με τον Λάζαρο που τον είχε επιθετικό στην Ευρώπη) και ανέδειξε παίκτες σαν τον Καμαρά και τον Μπουχαλάκη.
Στα πινακάκια στην Gallery μπορείτε να δείτε τα ματς του όλα με τον Ολυμπιακό, τους παίκτες που χρησιμοποίησε φέτος και τα ξεχωριστά παιχνίδια του (σ.σ. οι πίνακες είναι από το Transfermarkt). Πιο κάτω ψηφίστε την επιλογή σας:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα