Πλατέλλας-Βουό: Το «αθόρυβο» δίδυμο του ΟΦΗ

Πλατέλλας-Βουό: Το «αθόρυβο» δίδυμο του ΟΦΗ

Δημήτρης Ρούσσος
Πλατέλλας-Βουό: Το «αθόρυβο» δίδυμο του ΟΦΗ

bet365

Η πορεία του ΟΦΗ στη Super League εξαρτάται σημαντικά από την προσφορά των Βαγγέλη Πλατέλλα και Πατρίκ Βουό στην επίθεση, με τους αριθμούς τους να μη «θαμπώνουν», αλλά την προσφορά τους να αξιολογείται ως πολύπλευρη μέχρι τώρα.

Ακισάρ Μπελεντίγιε – Κόνιασπορ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος… σχεδόν ολοκληρώθηκε και το δείγμα αγώνων που έχει προκύψει ως τώρα είναι επαρκές για να γίνει «ακτινογραφία» της κάθε ομάδας και τα ατού της στην πορεία που διαγράφει.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος προσπαθεί στο Γεντί Κουλέ να καταλήξει σε έναν «κορμό» παικτών, ιδανικό για την εφαρμογή όσων έχει στο μυαλό του ως τακτική και φιλοσοφία παιχνιδιού για την παραγωγή των βέλτιστων αποτελεσμάτων. Σε αυτό τον κορμό ανήκουν μεταξύ άλλων οι Βαγγέλης Πλατέλλας και Πατρίκ Βουό, που κατά βάση συνθέτουν τα 2/4 της μεσοεπιθετικής γραμμής των Ηρακλειωτών.

Είναι αλήθεια πως ο… ψηλός και ο κοντός του ΟΦΗ δεν ξεχωρίζουν για την αποτελεσματικότητά τους μέχρι τώρα, με δυο γκολ μαζί σε 14 παιχνίδια. Αυτή ωστόσο είναι η μισή αλήθεια, αφού με βάση τα δεδομένα της ομάδας μπορούν να «διαβαστούν» και διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, στον Πλατέλλα (1 γκολ, 3 ασίστ) και στον Βουό (2 γκολ, 2 ασίστ) οφείλεται σχεδόν το 50% του ενεργητικού των Κρητικών. Από τα 13 γκολ (σ.σ το ένα το Βουό είναι στο Κύπελλο) που έχουν πετύχει, τα 7 προέρχονται εν μέρει από δικές τους ενέργειες. Οι αριθμοί δεν είναι «φανταχτεροί», όμως σίγουρα καθοριστικοί για την ομάδα τους.

Εξάλλου, τόσο ο Έλληνας εξτρέμ, όσο και ο Ιβοριανός φορ ξεχωρίζουν σε πολλές άλλες επιμέρους κατηγορίες του παιχνιδιού. Όσον αφορά τον Πλατέλλα, είναι πρώτος μεταξύ των παικτών του ΟΦΗ σε ασίστ (3), πάσες (66), και κερδισμένα φάουλ (39). Μετράει οριακά πάνω από ένα κλέψιμο ανά παιχνίδι (15), είναι πρώτος σε τελικές (18), όπως βέβαια και σε λάθη (64), κάτι μάλλον αναμενόμενο, δεδομένης της μεγάλης συμμετοχής του στο παιχνίδι.

Από την άλλη, ο Βουό είναι κλασική περίπτωση επιθετικού που δεν διακρίνεται για την επαφή του με τα δίχτυα, αλλά για πλείστα άλλα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, κάτι που πολλοί προπονητές «λατρεύουν» να έχουν. Η θέση του βασικού ήταν καπαρωμένη από τον 31χρονο Ιβοριανό με πορτογαλικό διαβατήριο ήδη από το ξεκίνημα της σεζόν και η αυτοθυσία του εκτιμάται ιδιαίτερα.

Το γκολ του απέναντι στον Ολυμπιακό χάρισε στον ΟΦΗ την πρώτη και πολύ σπουδαία νίκη στη φετινή Super League, ενώ ο ψυχωμένος τρόπος με τον οποίον αγωνίζεται αποτυπώνεται σε στατιστικές κατηγορίες όπως τα κερδισμένα φάουλ (23), όπου είναι τρίτος μεταξύ των «μελανόλευκων» και στα κλεψίματα (17), όπου είναι έβδομος με πάνω από ένα ανά αγώνα, στις πάσες (31). Παράλληλα είναι δεύτερος σε ασίστ (2), ενώ η πίεση στις αντίπαλες άμυνες, οι κινήσεις για να «σπάει» την πρώτη μπάλα και συνολικά το ακούραστο παιχνίδι του τον έχουν καταστήσει πολύτιμο.

Η ενίσχυση του ΟΦΗ κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, μαζί με την αναμενόμενη άνοδο του Νέιρα, που είναι σχεδόν «άφαντος» στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, παρά τα τρια γκολ που έχει πετύχει, αναμένεται να βελτιώσει τόσο συνολικά την ομάδα, όσο και τους δυο μέχρι στιγμής πιο πολύτιμους επιθετικούς των Ηρακλειωτών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα