Ζιλί στο gazzetta.gr: «Μεγάλο ταλέντο ο Γουαμανγκιτούκα, τον παρακολουθούν από Γαλλία και Αγγλία»

Ζιλί στο gazzetta.gr: «Μεγάλο ταλέντο ο Γουαμανγκιτούκα, τον παρακολουθούν από Γαλλία και Αγγλία»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ζιλί στο gazzetta.gr: «Μεγάλο ταλέντο ο Γουαμανγκιτούκα, τον παρακολουθούν από Γαλλία και Αγγλία»

bet365

Ο ασίσταντ της Paris FC και πρώην της εθνικής Βοσνίας, Στεφάν Ζιλί «ακτινογράφησε» στο gazzetta.gr τον 19χρονο στράικερ Σιλάς Γουαμανγκιτούκα, που βρίσκεται στα ραντάρ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός λόγω της παρουσίας αλλά και των διασυνδέσεων των Φρανσουά Μοδέστο και Κριστιάν Καρεμπέ θεωρείται μια από τις πιο καλά ενημερωμένες ευρωπαϊκές ομάδες σε ότι αφορά την γαλλική αγορά.

Ο 19χρονος Κονγκολέζος της Paris FC μπορεί ακόμη να μην είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο όσοι... ψάχνονται με την Ligue 2 έχουν αντιληφθεί πως ο Αφρικανός είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

O Γουαμανγκιτούκα, μετράει μέχρι στιγμής 4 γκολ σε 7 ματς πρωταθλήματος και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Βοσνίας, Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς. Με τα συνεχόμενα του τέρματα έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο αήττητο που «τρέχει» η Paris FC σε τέσσερις αγωνιστικές. Και να φανταστεί κανείς πως μέχρι πριν από έναν χρόνο έπαιζε ποδόσφαιρο στους δρόμους της Κινσάσα!

Ο ασίσταντ κόουτς της Paris FC και πρώην συνεργάτης του Μπαζντάρεβιτς στην εθνική Βοσνίας, Στεφάν Ζιλί ήταν ο άνθρωπος που ζήτησε από τον πρόεδρο της γαλλικής ομάδας να κρατήσει τον νεαρό φορ όπως και έγινε.

Το gazzetta.gr ζήτησε την άποψη του 44χρονου τεχνικού για τον Γουαμανγκιτούκα, για το στιλ παιχνιδιού του, αλλά και για τον εάν αξίζει ο ντόρος που γίνεται γύρω από το όνομα του.

Ο Ζιλί έκανε λόγο για ένα ακατέργαστο ταλέντο, το οποίο εκτός από τον Ολυμπιακό, παρακολουθούν ομάδες από την Γαλλία και την Αγγλία.

Πρόκειται ασφαλώς για μια δύσκολη περίπτωση με τις εξελίξεις να μετατίθενται για το τέλος της σεζόν, αφού στην Paris FC προέχει ο στόχος της ανόδου στην Ligue 1.

«Για μένα είναι ένα μεγάλο ταλέντο. Διαθέτει ποιότητα, είναι δυνατός, γρήγορος και έχει πολύ καλή τεχνική. Θεωρώ πως το σημείο στο οποίο χρειάζεται βελτίωση είναι στην τακτική σε ότι αφορά την κίνηση του με ή χωρίς την μπάλα, και στα τελειώματα μπροστά από τον τερματοφύλακα. Σκεφτείτε όμως πως πριν από έναν χρόνο βρισκόταν στην πατρίδα του παίζοντας μπάλα στους δρόμους.

Όταν ξεκίνησε η σεζόν ενσωματώθηκε στην ομάδα μας συμμετέχοντας στις προπονήσεις, ενώ έπαιζε με την β΄ ομάδα. Έπειτα από μια εβδομάδα ζήτησα από τον πρόεδρο να τον κρατήσει και είχε την φαεινή ιδέα να του προσφέρει συμβόλαιο. Είναι ένας επιθετικός που μπορεί να κρατήσει την μπάλα, να βρει χώρους και με την ποιότητα του να έρθει από πίσω και να επιτεθεί. Αμυντικά δουλεύει πολύ σκληρά για την ομάδα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η αντίληψη στον αγωνιστικό χώρο. Είναι όμως 19 ετών και προπονείται ως επαγγελματίας για έξι μόλις μήνες. Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι από την Αγγλία και την Γαλλία που τον παρακολουθούν. Το θέμα είναι πέρα από το οικονομικό να παίξει σε μια ομάδα που θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά».

Δείτε το εκπληκτικό γκολ του Σιλάς Γουαμανγκιτούκα (0'45'')...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα