Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 2-1

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 2-1

bet365

Ο Παναιτωλικός βρέθηκε στο 25΄ να προηγείται με 2-0 (Ουίλιαν, Μοράρ) και στο δεύτερο ημίχρονο... δεν βγήκε στο γήπεδο! Ο Απόλλωνας μείωσε στο 47' σε 2-1 (Τομάς) και όντας καλύτερος πάλεψε για να φύγει από το Αγρίνιο με τον βαθμό, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε!
Μάζευε και ας είναι ρώγες λέει η παροιμία και αυτό κάνει ο Παναιτωλικός. Τα «καναρίνια» έπαιξαν με τη... φωτιά κόντρα στον Απόλλωνα και μία φαινομενικά εύκολη νίκη τους μετατράπηκε σε «θρίλερ», αλλά η ουσία είναι πως κέρδισαν την «Ελαφρά Ταξιαρχία» με 2-1 και πλέον όχι μόνο απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά μπορούν να... κοιτάξουν και ψηλά.
Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Κυριακίδη στο τέρμα, τους Μαρινάκη, Αργκους, Μαλή, Τσοκάνη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Λουσέρο, Ντίας στον άξονα, τους Ουίλιαν, Μανά στα άκρα, τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης και τον Μοράρ σε ελεύθερο ρόλο πίσω του.
Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τον Χουάντερσον κάτω από τα γκολπόστ, τους Κοντοέ, Λούκιτς, Τζανετόπουλο, Οριουέλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Γκίνο «κόφτη», τους Μπεντινέλι, Κονέ εσωτερικούς, τους Τριάδη,Ακόστα στα άκρα και τον Ελ Χέλβε στην κορυφή της επίθεσης.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τα «καναρίνια», όταν μόλις στο 3' ο Αργκους έκανε 30αρα μπαλιά για τον Τσοκάνη, εκείνος βγήκε στην πλάτη του Ακόστα και «έστρωσε» στον Ουίλιαν που έρχονταν σαν «τρέιλερ» και πλάσαρε εύστοχα. Τα δεδομένα του ματς άλλαξαν πολύ νωρίς, ο Απόλλων προσπάθησε να «απαντήσει» και στο 7' απώλεσε μία καλή ευκαιρία με τον Ελ Χέλβε, αλλά κάπου εκεί τα «καναρίνια» άρχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό. Επειδή δεν ξεκίνησε ο Μάζουρεκ (αντιμετώπιζε μικροενοχλήσεις), οι γηπεδούχοι αναπτύσσονταν κυρίως από τα άκρα (πιο πολύ από αριστερά), ενώ την ίδια στιγμή δεν απειλούνταν. Ετσι φτάσαμε στο 25' όπου ο Μοράρ επιβεβαίωσε πως διαθέτει πολύ καλά πόδια, όταν με ένα «ξερό» σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, διπλασίασε τέρματά τους και έριξε τους φιλοξενούμενους στο «καναβάτσο».
Κάπου εκεί η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θέλησε να γίνει πιο επιθετική, πέρασε τον Ντεφεντερίκο στον αγώνα, όμως μέχρι την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που βρέθηκαν κοντά σε ακόμη ένα γκολ, αλλά ο Χουάντερσον αντέδρασε σωστά στο 41', όταν ο Λούκιτς υπό πίεση παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Στο δεύτερό μισό όμως η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην. Ο Απόλλωνας όχι μόνο μπήκε αποφασισμένος να «γυρίσει» το ματς, αλλά ήταν καλύτερος και έφτασε κοντά σε μία μεγάλη ανατροπή. Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα το γρήγορο γκολ του Τομάς (48') μετά από πολύ ωραία κάθετη του Ντεφεντερίκο, ο οποίος ήταν μακράν ο κορυφαίος της ομάδας του. Η παραπάνω εξέλιξη «ανέβασε» ψυχολογικά τους φιλοξενούμενους και άγχωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως είχαν τον Κυριακίδη για πρωταγωνιστή.
Ο έμπειρος πορτιέρε μπορεί να υπέπεσε σε τραγικό λάθος στο 75' το οποίο διόρθωσε ο Μαλής (έστρωσε την μπάλα σε αντίπαλο), όμως στο 56' «νίκησε» τον Ακόστα στο μεταξύ τους τετ α τετ και στο 76' απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Ελ Χέλβε, «πατσίζοντας» και με το παραπάνω την παρολίγον γκάφα του. Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, έφτασαν 2-3 φορές με αξιώσεις στα «κυανοκίτρινα» καρέ, αλλά δεν έβγαλαν κάποια μεγάλη φάση και ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη.

MVP: Θα τον μοιραστούν οι Τσοκάνης και Αργκους για τους εξής λόγους. Ο κυριότερος είναι γιατί αν και αμυντικογενείς συνεργάστηκαν στη φάση του πρώτου γκολ και «άνοιξαν» την άμυνα του Απόλλωνα. Μετά ανασταλτικά που ήταν πάνω κάτω στην ίδια πλευρά (αριστερή), δεν δέχθηκαν τόσο μεγάλη πίεση στο δεύτερο μισό, σε σύγκριση με τον άξονα του Παναιτωλικού.

Στο ύψος του: Ο Ντεφεντερίκο ήταν μακράν ο κορυφαίος του Απόλλωνα στο δεύτερο μισό και δημιουργός του γκολ του. Αν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έπαιρνε έστω τον βαθμό, θα δικαιούνταν τον τίτλο του κορυφαίου.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ακόστα όχι μόνο «έχασε» τον Τσοκάνη στη φάση του πρώτου γκολ του Παναιτωλικού, αλλά και δεν βοήθησε μεσοεπιθετικά τον Απόλλωνα. Τα «καναρίνια» δεν πήραν πολλές βοήθειες από την πλευρά του Μανά.

Η «γκάφα»: Από μία για κάθε ομάδα. Στο 59' ο Ντίας έκλεψε μεν την μπάλα μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα, αλλά αντί να την γυρίσει στον Καμαρά που ήταν μόνος απέναντι σε κενή εστία, θέλησε εκείνος να τελειώσει τη φάση και πλάσαρε άουτ. Αν έδινε στον συμπαίκτη του θα γίνονταν – λογικά – το 3-1 και θα «τελείωνε» εκεί το ματς. Μάλιστα του ζήτησε και συγνώμη. Στο 83' ο Απόλλων βγήκε στο τρανζίσιον με παίκτη παραπάνω, αλλά ο Κονέ άργησε να δώσει στον Ντεφεντερίκο και ο Αργεντινός υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Αν ήταν ένα «κλικ» πιο γρήγορος, θα έβγαζε τον συμπαίκτη του τετ α τετ με τον Κυριακίδη.

Το «στραγάλι»: Ο Γρατσάνης δεν έκανε το «χοντρό» λάθος, αλλά υπέπεσε σε αρκετά. Κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο, όπου του ξέφυγαν ορισμένες φάσεις για κάρτα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Αν κάποιος που δεν ξέρει τις ομάδες της κατηγορίας έβλεπε μόνο το δεύτερο ημίχρονο και του έλεγαν πως ο Απόλλωνας είναι τελευταίος χωρίς νίκη μετά από 13 ματς όπου έχασε στα 11, σίγουρα θα ... τσιμπιόνταν. Ομως υπάρχει και το πρώτο, όπου η «Ελαφρά Ταξιαρχία» με εξαίρεση μία φάση στο 7' δεν έκανε κάτι το ουσιαστικό. Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων, έχει παίκτες με ποιότητα, θα μπορούσε να είχε «τελειώσει» το ματς από το 59' και έτσι έφτασε στη νίκη. Σε μεγάλο βαθμό όλα κρίθηκαν στο γρήγορο γκολ του Ουίλιαν.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Μαλής, Αργκους, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (68' Λιάβας), Μπαρμπόσα (85' Τσιγγάρας), Μοράρ (60' Μάζουρεκ), Καμαρά

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Τζανετόπουλος, Κοντοές, Λούκιτς, Οριουέλα, Ακόστα (66' Ναδάλες), Κονέ, Γκίνο (46' Ντ' Ούρσο), Μπεντινέλι, Τριάδης (35' Ντεφεντερίκο), Ελ Χέλβε

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα