Ο Πόνσε σκοράρει με κάθε τρόπο και δίνει νίκες!

Ο Πόνσε σκοράρει με κάθε τρόπο και δίνει νίκες!

Δημήτρης Βέργος
Ο Πόνσε σκοράρει με κάθε τρόπο και δίνει νίκες!

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει την αίσθηση του γκολ του Έκι Πόνσε, ο οποίος σκοράρει με κάθε τρόπο μέσα από την περιοχή και ανοίγει τον δρόμο για τις νίκες της ΑΕΚ.

Ήρθε από τη Ρόμα με τη μορφή δανεισμού και υψηλή οψιόν αγοράς το καλοκαίρι για να αποτελέσει τον αντι-Αραούχο. Άλλωστε, ο Μόντσι ήξερε τι έκανε, γνωρίζοντας τη μεγάλη ποιότητα του Αργεντινού. Δεν θα τον έχανε εύκολα... Λίγους μήνες αργότερα και πριν ολοκληρωθεί καν το πρώτο μισό της σεζόν, ο Έκι Πόνσε έχει ήδη πιάσει τα επτά τέρματα και βαδίζει ολοταχώς για να ξεπεράσει τα 11 που είχε σκοράρει στην περσινή Super League ο «Τσίνο». Διαφορετικού τύπου επιθετικοί, με το «Τανκ» να αποδεικνύει ότι μέσα στην αντίπαλη περιοχή είναι αυτό που λέμε... killer.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Ανοίγει το σκορ και φέρνει τρίποντα

Στο χθεσινό 2-0 επί της Λαμίας είναι αλήθεια πως ο Πόνσε για... Πόνσε, και για τα τελειώματα των φάσεων που μας έχει συνηθίσει, σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες. Ήταν, ωστόσο μέσα σε όλες τις φάσεις, έτρεχε ακατάπαυστα πρεσάροντας τον αντίπαλο και διεκδικώντας μπάλες (σήμα κατατεθέν του), και φυσικά είναι αυτός που ξεκλειδώνει την άμυνα της Λαμίας νωρίς βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Είναι κάτι που κάνει με συνέπεια ο Αργεντινός φορ, κάτι για το οποίο τον επέλεξε άλλωστε και η Ένωση το καλοκαίρι. Ήταν η τέταρτη φορά που ο Πόνσε άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ, έχοντας πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο και στα εντός έδρας ματς με ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο και Ξάνθη, στα οποία η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο.

Ο Πόνσε σκοράρει, η ΑΕΚ νικάει

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όταν ο Αργεντινός επιθετικός βρίσκει δίχτυα η ΑΕΚ πάντα κερδίζει. Καθώς, πέρα από τα παραπάνω γκολ που άνοιξαν τον δρόμο για το τρίποντο, έχει βρει δύο φορές δίχτυα με τον Άρη, τελειώνοντας μόνος του την αναμέτρηση, ενώ σκόραρε και το τρίτο τέρμα στην εύκολη επικράτηση στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ. Συνολικά δηλαδή έχει σκοράρει στις έξι από τις οκτώ νίκες της ΑΕΚ μέχρι στιγμής στη Super League. Το πιο σημαντικό μάλιστα είναι ότι ο Πόνσε έχει τη δυνατότητα να σκοράρει σχεδόν κάθε φορά και με διαφορετικό τρόπο μέσα από την περιοχή. Μπορεί έξω από αυτήν να μην έχει αυτό το απρόβλεπτο μακρινό σουτ του Αραούχο, μέσα όμως σε αυτήν αποδεικνύεται πραγματικός εκτελεστής.

Έχει βρει δίχτυα επτά φορές με πέντε διαφορετικούς τρόπους

Στο παρθενικό του γκολ με τον ΠΑΣ Γιάννινα αφού έχει πρεσάρει τον αντίπαλο, έχει καταφέρει να φτάσει η μπάλα στον Λιβάια, ο οποίος τον βρίσκει μέσα στην περιοχή και με καλοζυγισμένο σουτ βάζει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Με τον Πανιώνιο δίνει το προβάδισμα με προβολή, διαβάζοντας το εξαιρετικό «τσίμπημα» της μπάλας του Μάνταλου. Με τον ΟΦΗ εκμεταλλεύεται την κεφαλιά του Μάνταλου και πάνω στη γραμμή σχεδόν σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. Με τον Άρη δείχνει ότι είναι δυνατός και στο ψηλό παιχνίδι με δύο γκολ από κεφαλιές έπειτα από το κόρνερ του Γκάλο και τη σέντρα του Μπακάκη. Με αντίπαλο την Ξάνθη σπρώχνει πάλι την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, έχοντας πάρει την κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, και με τη Λαμία στην κίνηση αυτή τη φορά σημαδεύει σωστά έπειτα από τη σέντρα του Μάνταλου. Επτά γκολ, πέντε διαφορετικοί τρόποι μέχρι στιγμής για τον Έκι Πόνσε μέσα από την περιοχή.

Πολύ τρέξιμο, πρέσινγκ και διεκδικήσεις

Φυσικά, η βοήθεια του Πόνσε είναι πολύτιμη και χωρίς την μπάλα. Πολύ συχνά κατεβαίνει αρκετά έξω από την περιοχή για να πάρει μπάλες ή και να διεκδικήσει μπαλιές με το γνωστό πάθος που τον διακρίνει. Τρέχει συνεχώς καταναλώνοντας πολύ ενέργεια και πρεσάρει τους αντίπαλους αμυντικούς όλη την ώρα, δείχνοντας πολύ χρήσιμος και στο κομμάτι της επανάκτησης της μπάλας. Ο Πόνσε αποτελεί τον επιθετικό που θα ήθελε να έχει κάθε προπονητής στα χέρια του, έχοντας στο ρεπερτόριό του το γκολ, το πρεσάρισμα και τις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του στην κορυφή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα