Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τους δύο αυτούς παίκτες...

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τους δύο αυτούς παίκτες...

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τους δύο αυτούς παίκτες...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για δύο από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού, που ανέβασαν στροφές μετά την κριτική που δέχθηκαν.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ζαλγκίρις Κάουνας – Ολυμπιακός! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Δύο παίκτες του Ολυμπιακού, τους οποίους είχα κριτικάρει την περασμένη εβδομάδα για την εικόνα τους στο παιχνίδι με την Μπέτις, αλλά και για τη γενικότερη παρουσία τους στα τελευταία παιχνίδια, ήταν εκ των κορυφαίων στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό!

Δεν ξέρω αν τους έκανε καλό η κριτική, εγώ το πιστεύω αλλά τέλος πάντων, όμως τόσο ο Γκιγιέρμε, όσο και ο Ποντένσε εμφάνισαν ένα διαφορετικό πρόσωπο τη Δευτέρα και βοήθησαν πραγματικά την ομάδα, με τις όποιες αδυναμίες έχουμε καταλάβει ότι έχουν. Πρόκειται, ωστόσο, για δύο εργαλεία πολύτιμα για τον Ολυμπιακό, που όταν είναι στα καλά τους μπορούν να κάνουν τη διαφορά, μπορούν δηλαδή να κάνουν αυτό για το οποίο τους ακριβοπληρώνει το κλαμπ.

Ο Γκιγιέρμε είχε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στον αγώνα με το Αγρίνιο, παίζοντας ψηλά και με αποφασιστικότητα, κλέβοντας τρεις φορές την μπάλα μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο κιόλας! Η ανταμοιβή ήρθε στο τρίτο κλέψιμο, όταν πήρε την μπάλα από τον αντίπαλο του, την άλλαξε με τον Σισέ κι άμεσα την πέρασε έξοχα στον Ποντένσε, που συνεργάστηκε με τον Ομάρ για το 1-0 (δείτε τα δύο κλεψίματα από το στο 00.29 εδώ https://www.olympiacos.org/video-gallery/77388/highlights-olympiakos-panaitolikos-2-1)

Ο Βραζιλιάνος διακρίθηκε και για τις επεμβάσεις του ανασταλτικά, με εντυπωσιακή στιγμή αυτό το δυναμικό τάκλιν που επιχείρησε, όμως το παιχνίδι του έχει κάτι πολύ σημαντικό για ομάδα που συνήθως επιτίθεται και προσπαθεί να παίξει καλή μπάλα, όπως ο Ολυμπιακός: μπορεί και κυκλοφορεί σωστά την μπάλα ακόμη και υπό πίεση. Παίζει κάθετα, αλλάζει το παιχνίδι στα πλάγια, βγάζει έξυπνες πάσες. Όταν βρει καλύτερη χημεία με τον Φορτούνη, γιατί ακόμη δεν έχει μαζί του τη χημεία που έχει π.χ. ο Μπουχαλάκης, ο οποίος έκανε κανονικά προετοιμασία, θεωρώ ότι θα βοηθηθεί πολύ περισσότερο η ομάδα.

Θα μπορούσε ο Γκιγιέρμε να προσφέρει πιο πολύ κι επιθετικά, καθώς ορισμένες πάσες του που ήταν καλές ιδέες για δημιουργία φάσης δεν πέρασαν, ενώ και τα δύο σουτ που επιχείρησε δεν είχαν τύχη. Νομίζω δε ότι πρέπει να παίρνει καλύτερες αποφάσεις στο πότε θα πρέπει να κάνει φάουλ (έκανε ένα που «έπρεπε» στο α΄, αλλά όχι και στο β΄) και κυρίως να μην ρισκάρει τα φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή του Σα, εκτός κι αν υπάρχει…σοβαρός λόγος.

Ο Ποντένσε, από την πλευρά του, είχε στιγμές κλάσης, αυτές τις οποίες λατρεύει η εξέδρα, αλλά αρκετές από αυτές τούτη τη φορά τις συνόδεψε και με ουσία. Οι συνεργασίες του με τον Ομάρ ήταν πραγματικά χάρμα ιδέσθαι (κι εδώ επίσης καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να κάνουν προετοιμασία μαζί όλοι οι παίκτες κι όχι να έρχονται οι μισοί μέσα στον Αύγουστο…), ενώ έβγαλε και αρκετές καλές πάσες, από τις οποίες προέκυψαν η, θα μπορούσαν να προκύψουν φάσεις.

Κι εκεί πρέπει να επικεντρωθεί ο Πορτογάλος. Παράδειγμα του πρέπει να έχει, την κίνηση που έκανε στο 66’: μπούκα από δεξιά, ντρίμπλα, σήκωμα του κεφαλιού και σέντρα στο Φορτούνη (04.28). Μπορεί να το έχασε το γκολ ο Φόρτου, αλλά ο Ποντένσε έκανε το σωστό ποδοσφαιρικά. Αντίθετα, δεν έκανε το σωστό στο 17’, όταν ζογκλερικά πέρασε τον αντίπαλο μπακ κι αντί να γυρίσει την μπάλα προς τα πίσω στον Γκιγιέρμε, που ήταν μόνος και του φώναζε για πάσα, προτίμησε να σεντράρει χωρίς να έχει καμία τύχη για κάτι καλό (δείτε 01.37)

Ο Ποντένσε άμα εστιάσει στην ουσία και γίνει και πιο αποφασιστικός, μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό. Αλλά πολλές φορές ακόμη και στο συγκεκριμένο παιχνίδι έμοιαζε να του λείπει ένα κλικ: τη μία έδωσε πιο δυνατά την μπάλα στον Ομάρ, την άλλη έκανε κακή πάσα μετά από καλή ντρίμπλα, την παράλλη κόπηκε εύκολα κλπ. Αντίθετα, είχε μία-δύο πολύ καλές επιστροφές βοηθώντας την άμυνα, κι ειδικά μία φορά προς το τέλος. Μόνο που αυτό το κομμάτι θα πρέπει να το βάλει σταθερά στο ρεπερτόριο του παιχνιδιού του κι όχι να το κάνει αραιά και που. Γιατί όπως βγαίνει μπροστά και τον βοηθάει ο Ομάρ, έτσι κι αυτός πρέπει να γυρίζει πίσω και να βοηθάει τον Ομάρ. Όχι όπως έκανε σε μία φάση στο α΄ ημίχρονο (στο 02.20)…

Όπως είναι φανερό ότι ο «κοντός» πρέπει να δουλέψει πολύ στις τελικές του προσπάθειες. Έχει μία αδυναμία, να μην βρίσκει γωνία! Τα σουτ δηλαδή που κάνει, πάνε πάνω στον γκολκίπερ, λες και σημαδεύει τον τερματοφύλακα κι όχι τις γωνίες! Χαρακτηριστική η φάση στο 42’ (02.59), όπου πραγματικά είναι κρίμα να κάνει το δύσκολο, δηλαδή την ντρίμπλα μέσα στην περιοχή και να μην κάνει το εύκολο, δηλαδή ένα σωστό πλασάρισμα. Η, να έκανε την πάσα στον Γκερέρο, ο οποίος είχε πάρει καλή θέση για να την δεχθεί…

Το θέμα είναι ένα: ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από αυτό τον καλό Γκιγιέρμε κι από αυτό τον καλό Ποντένσε. Μόνο που τους έχει ανάγκη όχι μόνο με το Αγρίνιο στο Καραϊσκάκη, αλλά και σε πιο σκληρά παιχνίδια, όπως αυτό στην Ξάνθη και σε πιο μεγάλα παιχνίδια, όπως αυτό με τη Μίλαν.

Ας κοιτάξουν λοιπόν να δουν τι θα κάνουν και πώς θα δώσουν συνέχεια στην καλή απόδοση και στα πιο δύσκολα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.