Εφτά μήνες δεν ορίζονται στον Ολυμπιακό, οι δύο διαιτητές που ήταν σε έξι νίκες του πέρσι

Εφτά μήνες δεν ορίζονται στον Ολυμπιακό, οι δύο διαιτητές που ήταν σε έξι νίκες του πέρσι

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα περί ορισμών στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και κάποιες καλές φετινές διαιτησίες.

Το ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουν. – Άρσεναλ παίζει στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Σχεδόν σε κάθε παιχνίδι ορίζεται κι άλλος διαιτητής στον Ολυμπιακό. Ποιος δεν έχει οριστεί σε κανένα παιχνίδι του; Ο καλύτερος κατά την γνώμη μου νέος Έλληνας ρέφερι, ο Διαμαντόπουλος.

Φαντάζομαι δε ότι αυτή η επιλογή της ΚΕΔ δεν έχει να κάνει με τη συγκυρία ότι πέρσι ορίστηκε τρεις φορές ο Διαμαντόπουλος και στα τρία παιχνίδια κέρδισε ο Ολυμπιακός (2-1 τον Λεβαδειακό μέσα, 3-0 τη Λάρισα έξω και 5-1 την Κέρκυρα μέσα). Δεν ήταν τα πιο δύσκολα παιχνίδια, αλλά τα πήρε ο Ολυμπιακός. Και τα κέρδισε χωρίς να πάρει ούτε μισό σφύριγμα από τον ρέφερι από την Τρίπολη. Ούτε τον…πυρετό του, που λένε στη γλώσσα των διαιτητών. Όπως, όμως, είναι αλήθεια ότι δεν τον αδίκησε κιόλας. Ήταν δίκαιος. Σκληρός απέναντι του, αλλά δίκαιος, όπως ακριβώς κι όταν παίζει τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Άνθρωπος είναι, μπορεί να κάνει κάποιο λάθος, αλλά τον βλέπεις τι διαιτητής είναι, αδέκαστος. Τον είχα τσεκάρει από την αρχή και χαίρομαι που με δικαιώνει-κι ελπίζω να μην…στρίψει στην πορεία χάριν της…εξυγίανσης…

Βεβαίως, με τον Ολυμπιακό υπάρχει και μία άλλη συγκυρία με τους διαιτητές. Υπάρχει και δεύτερος ρέφερι που πέρσι τον έπαιξε σε τρία παιχνίδια, κέρδισε και τα τρία ο Ολυμπιακός και έκτοτε δεν τον ξαναέβαλαν να σφυρίξει Ολυμπιακό-κι αυτόν! Ο λόγος για τον Τζοβάρα, που έδωσε την Κυριακή τα τρία πέναλτι στο Άρης-Παναθηναϊκός (και νομίζω ότι είχε γενικά καλή διαιτησία, αλλά την πάτησε από την κίνηση του χεριού του Γιόχανσον). Ο Τζοβάρας πέρσι ήταν στα παιχνίδια Ολυμπιακός-Απόλλωνα 3-1, Πλατανιάς-Ολυμπιακός 0-4 και Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 4-0, όχι δύσκολα παιχνίδια, με τρεις πάντως νίκες του Ολυμπιακού. Επίσης δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα στα παιχνίδια αυτά, επίσης δεν ξανασφύριξε από τότε Ολυμπιακό. Κι εδώ το ίδιο γράφω, ως καλοπροαίρετος, ότι φαντάζομαι πως η συγκεκριμένη επιλογή της ΚΕΔ, να μην τον ορίζει κι αυτόν εδώ κι εφτά μήνες (από τον περασμένο Απρίλιο) σε παιχνίδια του Ολυμπιακού, δεν έχει να κάνει με το ότι ο Ολυμπιακός μαζί του είχε τρία στα τρία, όπως με τον Διαμαντόπουλο.

Πάντως, στο πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι Ξάνθης-Ολυμπιακού ορίστηκε διαιτητής με τον οποίο ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε πέρσι ένα άλλο πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, στο Περιστέρι, στο 2-2 με τον Ατρόμητο, όταν κι έπαιζε ένα από τα τελευταία του χαρτιά για τον τίτλο. Ο λόγος για τον Τζήλο, που χρήστηκε πρόσφατα διεθνής, όπως κι ο Διαμαντόπουλος. Γενικά έχει καλές διαιτησίες κι είναι προσεκτικός, αλλά όπως τον είδα και στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός πέρσι και στο Ολυμπιακός-Αστέρας φέτος 2-1 φέτος παίζει αρκετά «σφιγμένα» τον Ολυμπιακό. Δεν νομίζω ότι θέλει να τον αδικήσει, αλλά φαίνεται να παίζει με το άγχος μήπως του δώσει το παραμικρό σφύριγμα κι αυτό συνήθως οδηγεί τελικά στο να τον αδικεί σε αρκετές φάσεις κι αυτό πρέπει να το κοιτάξει.

Για να μην αδικούμε τους Έλληνες διαιτητές, εγώ είδα φέτος καλές διαιτησίες τους σε δύσκολα παιχνίδια. Όπως του Σιδηρόπουλου στο Άρης-Ολυμπιακός και στο ΠΑΟΚ-Άρης, του Διαμαντόπουλου στο ΑΕΚ-Ατρόμητος, στο ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και στο ΠΑΟ-Πανιώνιος, του Τζήλου στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, του Παπαπέτρου στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ και του Σκουλά στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός, στο Αστέρας-Παναθηναϊκός και στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ. Όπως μου άρεσε και π.χ. ότι ο Κομίνης στο Ξάνθη-Πανιώνιος και δη στο α΄ ημίχρονο άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί, απέφευγε να σφυρίζει υπερβολικά κι είχαμε ωραίο παιχνίδι.

Περισσότερο από επόπτες έγιναν τα πιο σημαντικά λάθη, ακόμη και σε κάποια από τα παραπάνω παιχνίδια.

Άσχετο: Ωραία ταινία στις 19.30 στο Cosmote Cinema 2, η σουηδική A Man Called Ove.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.