Τι δείχνει η στατιστική για την αποδοτικότητα των «ερυθρόλευκων» φορ!

Τι δείχνει η στατιστική για την αποδοτικότητα των «ερυθρόλευκων» φορ!

Τι δείχνει η στατιστική για την αποδοτικότητα των «ερυθρόλευκων» φορ!

Με την συζήτηση για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να μην έχει το εύκολο γκολ να συνεχίζεται το gazzetta.gr αναδεικνύει ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τους φορ του...

Το ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουν. – Άρσεναλ παίζει στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Είναι λογικό και επόμενο όταν το γκολ δεν έρχεται εύκολα το πιο μεγάλο... ανάθεμα να το δέχονται οι επιθετικοί. Και όμως στον Ολυμπιακό των 17 γκολ σε 190 τελικές και 12 αγώνες στο πρωτάθλημα, που σημαίνει 1 γκολ ανά 11.2 προσπάθειες οι φορ του δεν έχουν την χειρότερη αναλογία τερμάτων με τελικές προσπάθειες!

Για αρχή ο Ισπανός Γκερέρο - που όπως ο Χασάν - είχε και αυτός τραυματισμό σε 9 αγώνες έχει 2 γκολ σε 17 τελικές, που σημαίνει 1 τέρμα ανά 8.5 τελικές. Ο Χασάν επίσης έχει την ίδια αναλογία. Σε 7 αναμετρήσεις έχει βάλει 2 γκολ σε 17 τελικές, δηλαδή 1 ανά 8.5. Ο τρίτος φορ Μάνος σε 4 συμμετοχές έχει 1 γκολ σε 3 τελικές (1 / 3.0).

Αυτοί οι αριθμοί δεν είναι οι χειρότεροι στην μεσοεπιθετική γραμμή των Πειραιωτών. Με εξαίρεση τον Ντάνιελ Ποντένσε του 1 γκολ ανά 8 τελικές (έχει 2 σε 16 σε 11 αγώνες) οι αριθμοί των άλλων επιθετικογενών παικτών είναι που ανοίγουν την... ψαλίδα.

Ο Νάτχο για παράδειγμα έχει 1 γκολ ανά 10 τελικές, ο Φορτούνης - ο οποίος και προφανώς κάνει μία πολύ καλή χρονιά που μπορεί να εξελιχθεί ακόμα σε κορυφαία του - έχει με τα 2 τέρματά του σε 23 τελικές 1 ανά 11.5 και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με 1 γκολ σε 23 τελικές έχει την αναλογία 1 προς 23.

Από τους υπόλοιπους σκόρερ ο Μαντί Καμαρά που έχει 2 γκολ σε 22 τελικές έχει ως αναλογία 1 / 11.0. Στο σύνολο λοιπόν η στατιστική απεικόνιση μας δείχνει πως οι επιθετικοί του Ολυμπιακού δεν είναι οι λιγότερο εύστοχοι από το ρόστερ. Τα προβλήματα φυσικά των Γκερέρο και Χασάν ήταν οι τραυματισμοί ενώ ο Μάνος συνολικά δεν έχει παίξει πολύ.

 
​- Στην Gallery δείτε τα συνολικά στατιστικά του Ολυμπιακού που δείχνουν και τα γκολ με τις τελικές αλλά και των αντιπάλων του.

Best of internet