Του έλειψε ο Γκερέρο, τώρα πρέπει να ανεβάσει και στροφές…

Του έλειψε ο Γκερέρο, τώρα πρέπει να ανεβάσει και στροφές…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την επιστροφή του Γκερέρο στον Ολυμπιακό, γράφοντας και κάτι για τον Ναουέλ.

Επιστροφή χρημάτων* στο Αμιάν – Μονακό και σούπερ αποδόσεις στη Ligue 1 από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πρώτη εμφάνιση του Μιγκέλ Γκερέρο χθες στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον πήγε λάου λάου, αφού έλειψε ακριβώς ένα μήνα από αγώνες. Τον έβαλε 20 λεπτά στο Περιστέρι, 35 λεπτά στην Μπέτις και τώρα βασικός με τον Παναιτωλικό.

Και νομίζω ότι έλειψε από τον Ολυμπιακό ο Γκερέρο σε αυτό το διάστημα. Και το "λέω" αυτό, αν και μπορεί να μην ανέβασε πολύ τις στροφές του- βοήθησε, όμως, ουσιαστικά την ομάδα. Έβαλε το γκολάκι του, σε μία κλασική γι΄ αυτόν φάση (αυτά τα θεωρούμενα ως εύκολα γκολ, με προβολή εξ επαφής) στην οποία όμως βρέθηκε σε σωστή θέση την σωστή στιγμή, ενώ αυτός πήρε με δύο πραγματικά ωραίες ενέργειες και τις δύο κίτρινες με τις οποίες αποβλήθηκε ο Χαντάκιας, μπήκε και σε άλλες, ουκ ολίγες φάσεις και είχε μία ωραία πάσα στον Φορτούνη, για σουτ από θέση γκολ, με τον Έλληνα διεθνή όμως να μην βρίσκει καλά την μπάλα.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός περιμένει περισσότερα από τον σέντερ φορ του. Ο Ισπανός χθες θα έπρεπε να κάνει και δεύτερο γκολ, εκεί που κοντρόλαρε ωραία την μπάλα και πλάσαρε τον Κυριακίδη, αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού τον νίκησε. Το σουτ δεν ήταν κακό, αλλά δεν ήταν και καλό για να γίνει το γκολ-κι αυτό είναι που μετράει στον φορ. Σε μία άλλη περίπτωση, του πέρασε μία ωραία σέντρα ο Φορτούνης κι ο Γκερέρο έβαλε πολύ άσχημα το κεφάλι του και βρήκε την μπάλα με την…πλάτη. Είχε και μία τέταρτη τελική, λίγο έξω από την περιοχή, σε καλή πάσα του Ποντένσε, αλλά το σουτ ήταν κακό και κόντραρε στον πρώτο αμυνόμενο που είχε μπροστά του. Αντί να μπουκάρει στην περιοχή και να σουτάρει με το αριστερό, προτίμησε να κοντρολάρει, καθυστέρησε και φυσικά κλείστηκε. Κι είχε και πέμπτη στιγμή, όταν στο φινάλε ο Κούτρης του έβγαλε τη σέντρα και δεν πρόλαβε ο Ισπανός να τσιμπήσει την μπάλα στην προβολή, υπό την πίεση του στόπερ.

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει και με την ψυχολογία, αλλά ο Γκερέρο πρέπει να κοιτάξει να βελτιώσει τα τελειώματα του-σε αυτές τις πέντε φάσεις στις οποίες μπήκε χθες, έπρεπε να κάνει δύο γκολ. Και πρέπει να προσπαθήσει να μπει περισσότερο στο παιχνίδι, να ανεβάσει γενικά τις στροφές του, γιατί πραγματικά ο Ολυμπιακός τον έχει μεγάλη ανάγκη σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια πριν τις γιορτές, γιατί όλα είναι κρίσιμα και ιδίως τα δύο επόμενα, στην Ξάνθη και με τη Μίλαν.

Έκανε κάποιες καλές κινήσεις ο Γκερέρο-π.χ. βγήκε στα πλάγια, αλλά και προς το κέντρο και πήρε μπάλα, αλλά η συμμετοχή του στο παιχνίδι δεν είναι τόση όσο απαιτείται. Είναι έμπειρος παίκτης, έκανε όλη την προετοιμασία και μας είχε δείξει ότι συνεργάζονταν πολύ καλά και με τον Φορτούνη και με τον Ποντένσε. Ακόμη λογικό είναι να παίζει κάπως επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ωστόσο σιγά σιγά πρέπει να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι, αφού στην Ξάνθη θα έχει συμπληρώσει 20 ημέρες προπονήσεις κι αγώνες.

Μπορεί να μην είναι ο σούπερ γκολτζής, αλλά παίρνει καλές θέσεις στην αντίπαλη περιοχή ο Ισπανός κι αν αξιοποιηθεί περισσότερο μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό πιο πολύ στο θέμα του γκολ. Χθες π.χ. ο Ναουέλ έπρεπε να του γυρίσει την μπάλα κι όχι να επιχειρήσει να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, στην κατάληξη της πολύ ωραίας προσωπικής του ενέργειας. Δείτε στη φωτογραφία τι καλά που είχε πλασαριστεί ο Γκερέρο στην περιοχή. Ο Ναουέλ απλά έπρεπε να σηκώσει το κεφάλι, να τον δει και να του κάνει την ασίστ…

Παρεμπιπτόντως, ο νεαρός Αργεντίνος αν θέλει να διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα, θα πρέπει να κάνει περισσότερα καλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Πλέον το έχει…καθιερώσει και κάνει μία καλή ενέργεια ανά ματς. Ούτε κατά διάνοια δεν αρκεί, για εξτρέμ του Ολυμπιακού. Είναι ευχάριστο που το παιδί επανειλημμένως γυρίζει και βοηθάει την άμυνα και μπράβο του. Το παλεύει, χθες κέρδισε το φάουλ από το οποίο προήλθε το 2-0, αλλά πρέπει όταν πατάει την αντίπαλη περιοχή να γίνει καλύτερος.

Ο προπονητής του δίνει συνεχώς ευκαιρίες. Πόσες πρέπει να πάρει δηλαδή για να δείξει περισσότερα;

Άσχετο: για τον Πειραιώτη διαιτητή Τσαμούρη του Λαμία-ΠΑΟΚ, σας είχα προϊδεάσει από χθες το πρωί...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.