ΑΕΚ: Έτσι μπαίνει σε τροχιά restart!

ΑΕΚ: Έτσι μπαίνει σε τροχιά restart!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Έτσι μπαίνει σε τροχιά restart!

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τα στοιχεία που επέστρεψαν στο παιχνίδι της ΑΕΚ προκειμένου να γυρίσει στα νικηφόρα αποτελέσματα και να μπει ξανά σε σωστό δρόμο.

Η νίκη επί της Ξάνθης έπειτα από έναν Νοέμβριο με μπόλικη τρικυμία ήταν το ζητούμενο στο στρατόπεδο της ΑΕΚ για να επέλθει η ηρεμία στο κλαμπ και να φύγει το άγχος και η πίεση που υπήρχαν. Ήταν το αποτέλεσμα για το απαραίτητο restart που ψάχνει η Ένωση και όλοι στον σύλλογο ελπίζουν πως αυτή η νίκη θα είναι εκείνη που θα γυρίσει τον διακόπτη. Αυτό που έκανε η ΑΕΚ για να το πετύχει ήταν να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και φυσικά να μιλήσουν τα «βαριά» χαρτιά στην επίθεση της πρωταθλήτριας Ελλάδας, τα οποία είχαν σιγήσει.

Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να σκοράρει ο Πόνσε

Ο Έκι Πόνσε προφανώς και δεν είχε ξεχάσει την τέχνη του γκολ, κάτι που αποδεδειγμένα έχει. Απλά αποτελεί έναν επιθετικό που πρέπει να τροφοδοτηθεί μέσα στην περιοχή και αυτός απλά να βρεθεί στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και να βρει δίχτυα. Έτσι είχε πράξει και στα πέντε τέρματα που είχε σκοράρει μέχρι χθες. Μέσα στον κακό μήνα της Ένωσης, ο Αργεντινός επιθετικός δεν είχε τις ευκαιρίες μέσα στην περιοχή καθώς η ΑΕΚ επιθετικά ήταν απούσα. Με την Ξάνθη, ο Πόνσε εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε και φυσικά δεν την άφησε να πάει χαμένη, σκοράροντας το έκτο του γκολ.

Ο Λιβάια θυμήθηκε τον καλό... Μάρκο!

Ο Κροάτης επιθετικός είχε πολλά νεύρα και πίεση και τα έβγαζε στο γήπεδο. Αυτό τον είχε αποδιοργανώσει με αποτέλεσμα να τον αφήνει σταθερά μακριά από τις εξαιρετικές περσινές του εμφανίσεις. Χθες, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να μην τον ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα και ίσως αυτό να έκανε τελικά καλό, πληγώνοντας τον εγωισμό του Λιβάια. Μπήκε μέσα φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο και θυμήθηκε ξανά τον καλό του εαυτό. Γκολ με φοβερή ενέργεια, και πριν από αυτό παραλίγο άλλα δύο με ένα ψαλιδάκι και ένα σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι, που αποδεικνύουν ότι ο Κροάτης είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του πρωταθλήματος.

Η επανεμφάνιση Κλωναρίδη στην ενδεκάδα

Από το ξεκίνημα της σεζόν είχε φανεί ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξέρει να παίρνει από τον Βίκτωρα Κλωναρίδη το καλύτερο δυνατό. Και γι' αυτό τον λόγο ο «Κλώνα» ήταν αναγεννημένος σε σύγκριση με την περσινή σεζόν. Τελευταία είχε... εξαφανιστεί παίρνοντας πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής. Στο πλαίσιο του φρεσκαρίσματος, ο Ουζουνίδης τον ξεκίνησε με την Ξάνθη και ο Κλωναρίδης έβγαλε ενέργεια, τρεξίματα και... ζωηράδα στην επίθεση, ενώ από δική του προσπάθεια δημιουργείται η φάση για να σκοράρει ο Πόνε και η ΑΕΚ να πάρει το προβάδισμα νωρίς.

Πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ

Ένα χαρακτηριστικό της φετινής ΑΕΚ είναι ότι αν της πάει σχετικά καλά το πρώτο ημίχρονο, τότε στο τέλος θα καταφέρει να πάρει τη νίκη. Τουλάχιστον να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Ίσως αυτό να παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη, οι οποίοι μετρούν (με τη χθεσινή) επτά νίκες στο πρωτάθλημα, στις οποίες είχαν πάρει το προβάδισμα πριν το 45'. Μάλιστα το ίδιο είχε συμβεί και στις δύο νίκες στα προκριματικά του Champions League με Σέλτικ και Βίντι, κάτι που ανεβάζει το ποσοστό στο 9/9 στα παιχνίδια όπου η ΑΕΚ βρισκόταν στο πρώτο μέρος να έχει το προβάδισμα. Οι «κιτρινόμαυροι» ξέρουν να το διαχειρίζονται και να το κρατάνε ως το τέλος.

Η άμυνα κράτησε το μηδέν και το... παράδοξο με τα δίδυμα

Και στις επτά νίκες που έχει η ΑΕΚ μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχει έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ. Το μηδέν παθητικό σε αυτές πιστώνεται βέβαια και στον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος και χθες στο ματς με την Ξάνθη κάνει μια καθοριστική επέμβαση στο δεύτερο ημίχρονο κρατώντας το 1-0. Δεδομένα, ο Ουζουνίδης θα πρέπει κάποια στιγμή να σταθεροποιήσει τα πρόσωπα της αμυντικής του γραμμής, τα οποία αλλάζουν παιχνίδι με το παιχνίδι. Το παράδοξο, ωστόσο, είναι ότι οι επτά νίκες με μηδέν παθητικό ήρθαν με έξι διαφορετικά δίδυμα! Λαμπρόπουλος - Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος - Οικονόμου, Λαμπρόπουλος - Τσιγκρίνσκι (2), Τσιγκρίνσκι - Τσόσιτς και Τσόσιτς - Οικονόμου είχαν χρησιμοποιηθεί στις προηγούμενες έξι νίκες, με τον Τσιγκρίνσκι - Οικονόμου να μπαίνει και αυτό στην εξίσωση έπειτα από το νικηφόρο αποτέλεσμα με την Ξάνθη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα