Ο Χατζηγιοβάνης έσβησε... το κεράκι στην τούρτα του Πανένκα! (vids)

Ο Χατζηγιοβάνης έσβησε... το κεράκι στην τούρτα του Πανένκα! (vids)

Θάνος Σαρρής
Ο Χατζηγιοβάνης έσβησε... το κεράκι στην τούρτα του Πανένκα! (vids)

bet365

Την ημέρα των γενεθλίων του Αντονίν Πανένκα ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με την εκτέλεση-σήμα κατατεθέν του 69χρονου Τσέχου!

Ήταν στο Euro του 1976, όταν η μεγάλη Τσεχοσλοβακία έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης. Απέναντί της η Δυτική Γερμανία. Το ματς τελείωσε 2-2, η παράταση δεν έβγαλε νικητή και έτσι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Αμφότερες οι δύο ομάδες ευστόχησαν στις πρώτες εκτελέσεις, μέχρι που ήρθε η σειρά του Ούλι Χένες, ο οποίος έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το σκορ ήταν στο 4-3 και ο Άντονι Πανένκα πήρε φόρα, για ένα πέναλτι που αν κατέληγε στα δίχτυα, θα χάριζε στη χώρα του τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Κι εκείνος αποφάσισε να γράψει ιστορία, υπογράφοντας την χαρακτηριστική εκτέλεση με το όνομά του.

Ακολούθησαν πολλοί μεγάλοι που τον μιμήθηκαν, με τα πέναλτι να έχουν πάντα αναφορά στο όνομά του. Σαράντα δύο χρόνια μετά, ένας πιτσιρικάς του Παναθηναϊκού έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για την ομάδα του, που βρισκόταν αντιμέτωπη με την ήττα από τον Άρη.

Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε αλά Πανένκα ρισκάροντας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα έκανε τους πάντες να τον υμνούν, καθώς έκανε το 1-1 για τους «πράσινους» με θεαματικό τρόπο. Λεπτομέρεια: Έγινε ανήμερα των 69ων γενεθλίων του «εφευρέτη» της εκτέλεσης!

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το «αλα» Πανένκα» θα συνοδεύει τις εκτελέσεις εκείνων που ρισκάρουν, αλλά όταν βλέπουν το τόπι να αναπαύεται στα δίχτυα η απόλαυσή τους είναι διπλή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα