Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 0-2 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης 0-2 (vid)

bet365

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας «διπλό» για τον Αστέρας Τρίπολης που πέρασε νικητής από την Λιβαδειά. Με το 2-0 επί του Λεβαδειακού πήρε μεγάλη ανάσα, ενώ παράλληλα άφησε στα χαμηλά τους Βοιωτούς, που από το 49' έπαιζαν με 10 παίκτες, λόγω κόκκινης στον Σαβαντογκό!
Μάζευε και σαν είναι ρώγες λέει μία παροιμία και ο Αστέρας προσέθεσε ακόμη τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του, καθώς κέρδισε 2-0 στη Λιβαδειά, βγήκε και εκτός της ζώνης του μπαράζ και την ίδια στιγμή «βύθισε» την τοπική ομάδα στην επικίνδυνη ζώνη.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 3-4-3 και τους Μπάγιτς στο τέρμα, Ομο, Ζησόπουλο, Παντελιάδη στα στόπερ, Τσαμπούρη, Χατζηλάμπρο στα μπακ (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), Καρχάλιο, Στανόγιεβιτς στον άξονα, Ναγκίς, Σαβαντογκό στα άκρα και Μαρκόβσκι στην κορυφή της επίθεσης.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Κυριακόπουλο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε στον άξονα, τους Τόνσο, Καλτσά στα «φτερά» και τον Μανιά προωθημένο.
Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η διάταξη και των δύο ήταν τρόπο τινά «πειραματική», καθώς οι Αρκάδες έπαιξαν με ανάποδο «τρίγωνο» στον άξονα (Βαλιέντε «κόφτης», Ιγκλέσιας, Μουνάφο εσωτερικοί), ενώ για τους γηπεδούχους σε ακόμη ένα ματς οι Επασί, Αντιλέχου, Γιακουμάκης δεν ήταν ούτε στον πάγκο και αυτό ίσως «λέει» κάτι (ή και πολλά) για το μέλλον τους στην ομάδα, αφού και οι τρεις εδώ και καιρό βρίσκονται εκτός πλάνων.
Πάμε στην μπάλα τώρα και οι Βοιωτοί ξεκίνησαν «φουριόζοι», καθώς οι Νανγκίς, Σαβαντογκό και κυρίως ο Στανόγιεβιτς έδειχναν ορεξάτοι. Στο 7' απείλησαν με τον δεύτερο, όμως μετά το 20λεπτο οι Αρκάδες άρχισαν να πατούν καλύτερα. Ο Ιγγλέσιας πατούσε περιοχή σαν δεύτερος φορ (στο 9' «άγγιξε» το γκολ με κεφαλιά «ψαράκι»), ο Τόνσο είχε ελεύθερο ρόλο και δεν ήταν στη γραμμή και με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι έφταναν με ευκολία στα καρέ των γηπεδούχων. Ομως... υπολόγιζαν χωρίς τον Μπάγιτς, καθώς ο Σέρβος γκολκίπερ είπε «όχι» στους Μανιά (32'), Καλτσά (35'), ενώ ο πρώτος σούταρε από καλή θέση άουτ στο 32'. Ετσι στην ανάπαυλα δεν είχαμε σκορ και μπορεί οι τελικές να ήταν 7-6 υπέρ του Λεβαδειακού, όμως ο Αστέρας ήταν πιο απειλητικός και κρατούσε μπάλα (κατοχή στα επίπεδα του 62%).
Αμέσως μετά την έναρξη του δεύτερου μισού (50') ο Σαβαντογκό αποβλήθηκε και η αλλαγή στις αριθμητικές ισορροπίες, επηρέασαν την εικόνα του ματς. Ο Αστέρας με την είσοδο του Τσιλιανίδη γύρισε σε ένα «καθαρό» 4-2-3-1 και ο Τόνσο εδραιώθηκε πίσω από τον φορ. . Μάλιστα στο πρώτο του σουτ (64') βρήκε δίχτυα και πλέον οι φιλοξενούμενοι ήταν το «αφεντικό» της αναμέτρησης.
Να τα λέμε όλα ο Λεβαδειακός δεν παράτησε το ματς ακόμη και με 10, ορισμένες φορές πίεσε για 2λεπτα-3λεπτα τους αντιπάλους του, αλλά «καθαρή» φάση δεν έβγαλε. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έπιασαν την άμυνά του στον ύπνο και ο Φερνάντεζ μετά από πάσα «πάρε-βάλε» του Μανιά, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
MVP: Ο Τόνσο. Οχι μόνο γιατί ο Αργεντινός σκόραρε. Ηταν δραστήριος, στο πρώτο ημίχρονο που επί χάρτου ήταν στον «ασβέστη» συνέκλινε και έπαιζε κάθετα (βρήκε 1-2 φορές ωραία τον Μανιά), ενώ πίσω από τον φορ σε «καθαρό» 4-2-3-1, άνοιξε το σκορ με πολύ ωραίο σουτ.

Στο ύψος του: Ο Μπάγιτς. Ο Σέρβος πορτιέρο «κράτησε» όρθιο τον Λεβαδειακό με τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις του, όταν το σκορ ήταν ακόμη στα επίπεδα του 0-0 (Μανιάς, 32', Καλτσάς 35', Μουνάφο 52').

Αδύναμος κρίκος: Ο Σαβαντογό. Στο 7' απώλεσε μία πολύ καλή ευκαιρία, στο 11' δεν «διάβασε» σωστά την ενέργεια του Στανόγιεβιτς που θέλησε να τον βγάλει τετ α τετ και στο 50' αποβλήθηκε. Πάντως ούτε ο Νανγκίς, το άλλο «φτερό» των Βοιωτών, ήταν σε καλή ημέρα.

Η «γκάφα»: Στα Γιάννινα έβγαλε μία «καθαρή» φάση από στατική μπάλα (το δοκάρι του Ζησόπουλου) και ακόμη μία από λάθος αντιπάλου και έδωσε την κατοχή στον Μανγκά που σούταρε άουτ. Σήμερα είχε μία καλή στιγμή στο 7' συνεργασία των Σαβαντογκό, Νανγκίς και ακόμη μία στο 71' με σουτ του Στανόγιεβιτς. Με τέτοια επιθετική λειτουργία, ο Λεβαδειακός δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά.


Το «στραγάλι»: Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου είδαμε μία σπάνια φάση, καθώς τότε ο Σαβαντογκό έπεσε μέσα στην περιοχή του Αστέρα, αλλά ο ρέφερι Μανούχος «έχασε» τη φάση καθώς γλίστρησε! Προφανώς μετά από συνεννόηση με τον βοηθό Νικολαϊδη «κιτρίνισε» τον ακραίο του Λεβαδειακού για «θέατρο», απόφαση που πάντως φαίνεται πως ήταν σωστή. Ο ακραίος των Βοιωτών πήρε δεύτερη κίτρινη στο 50' για πάτημα στον Πασαλίδη σε διεκδίκηση, σε ακόμη μία φάση που φαίνεται ότι ορθώς αποφάνθηκε ο ρέφερι.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Δίκαιη η νίκη των Αρκάδων. Μπορεί βρήκαν δίχτυα μετά την αποβολή του Σαβαντογκό, αλλά και μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ήταν καλύτεροι και απειλούσαν.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Χατζηλάμπρος (55' Βλάχος), Παντελιάδης, Ομο, Καραχάλιος, Στανόγεβιτς (77' Μητρόπουλος), Σαβαγκοκό, Νανγκίς (72' Μητρόπουλος), Μαρκόβσκι.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (58' Τσιλιανίδης), Καλτσάς (80' Φερνάντεζ), Μουνάφο, Τόνσο (90'+2' Ανχελ), Μανιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα