Η ισορροπία που λείπει από την επίθεση του Ολυμπιακού

Η ισορροπία που λείπει από την επίθεση του Ολυμπιακού

Η ισορροπία που λείπει από την επίθεση του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta το πρόβλημα ισορροπίας που υπάρχει στην επίθεση του Ολυμπιακού και δη στα άκρα του.

Γίνεται πολύς λόγος για το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού, αλλά εγώ θα ήθελα σήμερα να σταθώ σε μία «λεπτομέρεια» που νομίζω ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην ισορροπία που πρέπει να έχει η γραμμή κρούσης.

Δείτε όλους τους ακραίους κυνηγούς του Ολυμπιακού: Λάζαρος δεξιοπόδαρος, Ποντένσε δεξιοπόδαρος, Ναουέλ δεξιοπόδαρος, Πάρντο δεξιοπόδαρος, Βρουσάϊ δεξιοπόδαρος…Από τους έξι εξτρέμ που έχει η ομάδα οι πέντε είναι δεξιοπόδαροι κι αριστεροπόδαρος μόνο ο Φετφατζίδης, που ήρθε το καλοκαίρι μετά από τρία χρόνια απουσίας από την Ευρώπη με την μεταγραφή του στην Αραβία, στην Αλ Αχλί.

Ένα παιδί που αδικεί τον εαυτό του, αλλά αδικεί και την επιλογή της ομάδας του να τον φέρει πίσω, καθώς ούτε φρόντισε να κάνει την καλύτερη προετοιμασία το καλοκαίρι, ούτε δείχνει μέσα στα παιχνίδια την αποφασιστικότητα και τη συγκέντρωση που χρειάζεται, με συνέπεια την εικόνα που βλέπουμε αυτό το τετράμηνο.

Μία επιθετική γραμμή, όμως, έχει ανάγκη από όσο το δυνατό μεγαλύτερη ισορροπία. Και την ισορροπία την δίνει ένας αριστεροπόδαρος, που θα παίζει κι από τα αριστερά κι από τα δεξιά (με «ανάποδο» πόδι)-ο Φετφατζίδης έχει και το χούϊ να μην μπορεί να παίζει από τα αριστερά (!), αλλά ας το ξεπεράσουμε αυτό. Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν έχει αυτή την ισορροπία φέτος, αφού όλοι οι κυνηγοί του είναι δεξιοπόδαροι-και ο Γκερέρο με τον Μάνο το ίδιο (με τον Χασάν δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι το καλό του πόδι!).

Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο γιατί και στα χαφ υπάρχει η ίδια κατάσταση: όλοι δεξιοπόδαροι (Γκιγέρμε, Καμαρά, Νάτχο, Τουρέ, Ανδρούτσος, Φορτούνης) και μοναδικός αριστεροπόδαρος ο Μπουχαλάκης, που μάλιστα είναι ουσιαστικά η συνέχεια της άμυνας, αφού κόφτης παίζει.

Ας θυμηθούμε ότι ο Ολυμπιακός επί Μάρκο Σίλβα είχε φέρει από την Πορτογαλία δύο αριστεροπόδαρους εξτρέμ (Σεμπά και Ερνάνι). Πιο πριν, επί Μίτσελ, είχε έξοχους αριστεροπόδαρους εξτρέμ, πρώτα τον Κάμπελ και μετά τον Σουηδό διεθνή Ντουρμάζ. Κι επί Βαλβέρδε είχε τον Ριέρα…Ακόμη και πέρσι είχε τον επίσης αριστεροπόδαρο Μαροκινό διεθνή Καρσελά, που ναι μεν δεν «έπιασε» εδώ, αλλά η ποιότητα του είναι δεδομένη. Τώρα;

Κοινώς, νομίζω ότι κάτι δεν πήγε καλά στο σχεδιασμό του καλοκαιριού στο συγκεκριμένο κομμάτι κι ίσως είναι μία ευκαιρία να διορθωθεί το χειμώνα…

Εδώ έχει μία σημασία η παρατήρηση ότι ακόμη κι οι εξτρέμ που έχει δανεικούς ο Ολυμπιακός, ο Μανθάτης στον Πανιώνιο κι ο διεθνής με την Ελπίδων της Σερβίας, Ραγκέλοβιτς της Ραντνίσκι Νις (2η παρακαλώ στο πρωτάθλημα της Σερβίας, πίσω από τον ανίκητο Ερυθρό Αστέρα), κι αυτοί δεξιοπόδαροι είναι…

Παρεμπιπτόντως, οι Κινέζοι δεν κράτησαν τον Σεμπά, δεν τον αγόρασαν τελικά, αφού έδιωξαν τον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος τον είχε πάρει εκεί κι έτσι δεν έκαναν χρήση της οψιόν αγοράς των 3 εκ. Ευρώ. Ο Βραζιλιάνος ανήκει στον Ολυμπιακό και είτε θα πωληθεί η, θα δοθεί εκ νέου δανεικός η, θα γυρίσει στην ομάδα το Γενάρη αν το αποφασίσει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Για να μην γίνει καμία παρεξήγηση, δεν θέλω να υπονοήσω ότι ο Σεμπά είναι η λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αριστεροπόδαρου κυνηγού, που κατά την γνώμη μου υπάρχει στον Ολυμπιακό. Απλά με την ευκαιρία της κατάθεσης της άποψης μου, καταγράφω και μία πραγματικότητα για ένα παίκτη που ανήκει στο σύλλογο.

Βεβαίως, εάν είχε ο Ολυμπιακός δύο φοβερούς δεξιοπόδαρους εξτρέμ, όλα θα ήταν διαφορετικά και το σχετικό πρόβλημα απουσίας ισορροπίας θα ήταν πολύ πιο…υποτονικό. Όπως είχε συμβεί με τον Μιραλάς και τον Αμπντούν στα ντουζένια τους τη δεύτερη σεζόν του Βαλβέρδε…Μακάρι στην πορεία της σεζόν ο Λάζαρος κι ο Ποντένσε να εξελιχθούν σε τέτοια όπλα (γιατί όχι) και να βοηθήσει παραπάνω κι ο Ναουέλ. Γιατί όχι και να αλλάξει μυαλά και πρόσωπο ο Φετφατζίδης.

Αλλά μία πραγματικά καλή προσθήκη αριστεροπόδαρου εξτρέμ δεν θα έβλαπτε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.