Το ντέρμπι, ο Μαρίνος και η φαρσοκωμωδία!

Το ντέρμπι, ο Μαρίνος και η φαρσοκωμωδία!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το ντέρμπι, ο Μαρίνος και η φαρσοκωμωδία!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, την επιστροφή του Ουζουνίδη ως αντίπαλος και όσα αστεία συμβαίνουν με την υπόθεση Παϊρότζ!

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Το βράδυ του Σαββάτου το ΟΑΚΑ θα φορέσει τα καλά του! Σε πράσινο φόντο, θυμίζοντας κάτι από το ένδοξο πρόσφατο και πιο μακρινό παρελθόν του Παναθηναϊκού στην Καλογρέζα! 30.000 και πλέον φίλοι του ᾽᾽τριφυλλιού᾽᾽ αναμένεται να τιγκάρουν το κάτω διάζωμα, σφραγίζοντας την σχέση αγάπης που χτίζει αυτή η έκδοση με τον κόσμο του συλλόγου. Μία σχέση που ξεκίνησε από την απόλυτη αδιαφορία το περασμένο καλοκαίρι και έχει περάσει στην φάση του ποδοσφαιρικού... έρωτα, όντας δίχως καμία αμφιβολία το μεγαλύτερο κέρδος της φετινής χρονιάς, όντας η πιο σημαντική επιτυχία του Νταμπίζα, του Δώνη και των ποδοσφαιριστών του κλαμπ.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έρχεται για το αθηναϊκό ντέρμπι χωρίς να έχει το παραμικρό περιθώριο απώλειας! Ο ασταμάτητος ΠΑΟΚ που αποτελεί το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και το -3, έχουν φέρει από πολύ νωρίς τον αντίπαλο του ᾽᾽τριφυλλιού᾽᾽ να παίζει όλα τα παιχνίδια σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να είναι τελικοί! Σε περίπτωση ήττας είναι πιθανό να μείνει ακόμη και 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή, πριν ακόμη συμπληρωθεί το 1/3 του πρωταθλήματος! Με λίγα λόγια και σε απλά ελληνικά... καίγεται!

Τα καλά νέα, όμως, για τον Παναθηναϊκό έρχονται από το ιατρικό δελτίο της ΑΕΚ και την σχεδόν δεδομένη απουσία του Τάσου Μπακασέτα. Ναι μεν οι ᾽᾽κιτρινόμαυροι᾽᾽ διαθέτουν πληθώρα ικανών δημιουργικών ποδοσφαιριστών, ωστόσο, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κάνει ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αποτελεί τον πιο καθοριστικό ποδοσφαιριστή της φετινής ‘’Ένωσης᾽᾽και ο τραυματισμός του αφαιρεί έναν πονοκέφαλο από τον Γιώργο Δώνη και την αμυντική προετοιμασία της ομάδας του.

Από κει και πέρα, και σύμφωνα με όσα έχει δείξει η ΑΕΚ μέχρι στιγμής, ο Παναθηναϊκός μεταξύ άλλων θα πρέπει να προσέξει αρκετά τα εξής, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στην νίκη:

1)Την ΑΕΚ στο επιθετικό τρανζίσιον. Αν βρει χώρους και ανοιχτό γήπεδο είναι ικανή να σε... σκοτώσει, εκμεταλλευόμενη την καλή δουλειά που έχει γίνει σε αυτό τον τομέα και τις ποιοτικές επαφές στο επιθετικό τρίτο των μέσων και των επιθετικών της.

2) Τον Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης είναι ο κορυφαίος ᾽᾽δεύτερος᾽᾽ επιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος. Μπορεί να δημιουργήσει, να εκτελέσει, να ανοίξει χώρους και όλα αυτά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η άμυνα του Παναθηναϊκού πήρε κάτω από την βάση στο... διαγώνισμα με τον Πρίγιοβιτς και της δίνεται μία ακόμη ευκαιρία σε τοπ επίπεδο, αυτή την φορά απέναντι στον Λιβάγια.

3) Τον Μπογέ. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ παίζεται μία θέση για τα δεξιά της μεσαίας γραμμής ανάμεσα στον Γκάλο και τον Αργεντινό εξτρέμ και... μακάρι για τον Παναθηναϊκό να ξεκινήσει ο Βραζιλιάνος.

Σίγουρα ο Γκάλο έχει δημιουργικές αρετές που μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα(ανεβάσματα, σέντρες, εξαιρετικά στημένα) αλλά ο Μπογέ έχει αυτό το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα με μία επαφή, είναι πιο δημιουργικός και επιθετικός.

Εκτός από τα παραπάνω, κατά την ταπεινή μας άποψη, για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να έχει μία ανταγωνιστική εικόνα κόντρα στην ΑΕΚ και να αφήσει πίσω του όσα (δεν) έδειξε με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αν δεν το κάνει αυτό, δύσκολα θα έχει τύχη να πάρει κάτι καλό από το παιχνίδι.

Πως μπορεί να συμβεί αυτό; Εκτός από το θέμα ημέρας(οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ρομπότ, έχουν και άσχημα βράδια όπως είχαν στην Τούμπα ο Κουρμπέλης με τον Δώνη), θα ήταν πιο safe αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε με τριάδα στα χαφ και ίσως η εικόνα να είναι διαφορετική αν δούμε από την αρχή τον Κάτσε και τον Τζανδάρη αντί του Χρήστου Δώνη, ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει καλά την σεζόν και γενικά δεν ᾽᾽τραβάει᾽᾽μέχρι στιγμής παρά την δικαιολογημένη ποδοσφαιρικά στήριξη από τον προπονητή του.

Ξέχωρα από το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, έχουμε και την επιστροφή του Μαρίνου Ουζουνίδη ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Ο Μαρίνος μπορεί να βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ και του ευχόμαστε να φύγει με την ήττα από το ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο, κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ όταν ένα ολόκληρο σύστημα τον πολεμούσε για να φέρει τον... Τσιώλη, κράτησε σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο το ποδοσφαιρικό τμήμα παρά τις παλινωδίες και την κοροϊδία της διοίκησης για πληρωμές και ήταν η κολόνα που κράτησε όρθιο το οικοδόμημα σε μία χρονιά που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί ακόμη χειρότερα αν δεν ήταν εκείνος στο τιμόνι του συλλόγου. Τουλάχιστον η φυγή του, έφερε στον πάγκο του Παναθηναϊκό ακόμη έναν εξαιρετικό Έλληνα τεχνικό, ακόμη έναν άνθρωπο που ξέρει 100% το μέγεθος του συλλόγου και τις αξίες του.

Για το... φινάλε, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στην φαρσοκωμωδία που ζούμε με την υπόθεση του Παϊρότζ. Από την μία ο Αλαφούζος να διαρρέει πως έβαλε ο Ταϊλανδός 1 εκατομμύριο ενώ δεν έχει περάσει ακόμη ο φάκελός του από την ΕΕΑ, από την άλλη το περιβάλλον του να διαρρέει πως έβαλε 500.000 ενώ η αρχική πρόταση έκανε λόγο για 47 εκατομμύρια(για να μην ξεχνιόμαστε) και φυσικά ο ίδιος να παραμένει εξαφανισμένος, χωρίς να έχει τοποθετηθεί, έστω για την είσοδό(;) του στην ΠΑΕ, όπως ανακοίνωσε πριν ένα μήνα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Το σίριαλ έκλεισε 7 μήνες, τίποτα δεν λειτουργεί με την φυσιολογική ροή των πραγμάτων σε τέτοιες υποθέσεις και η ζωή συνεχίζεται...

Υ.Γ1: Νεκτάριε γίγαντα καλό ταξίδι. Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο μέσα στο 2018. Ο Θανούλης, ο Γιάννης, ο Νεκτάριος, φιγούρες τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια, απόλυτα ταυτισμένες με την ᾽᾽ζωή᾽᾽στην Λεωφόρο τις Κυριακές. Τι να πεις...

Y.Γ2: Έρχεται αύριο στο Gazzetta Weekend Journal κείμενο για το Football Manager 19.

Υ.Γ3: Είστε τόσο ανύπαρκτοι και πουθενάδες που πραγματικά βαριέμαι και να ασχοληθώ μαζί σας!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.