H διαιτησία ενός Θεσσαλονικιού στο Καραϊσκάκη…

H διαιτησία ενός Θεσσαλονικιού στο Καραϊσκάκη…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη διαιτησία ενός τίμιου ρέφερι στο τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Νις – Σεντ Ετιέν με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Ολυμπιακός ανταγωνίζεται τον ΠΑΟΚ στη μάχη του τίτλου.

Θέλετε να προσθέσω στην φράση τη λέξη «θεωρητικά», επειδή ήδη ο ΠΑΟΚ έχει έξι πόντους διαφορά (22-16); Να το προσθέσω, αλλά με την υπενθύμιση ότι η διαφορά των έξι βαθμών υπάρχει λόγω του μεταξύ τους αγώνα στο Καραϊσκάκη, με το μαγικό σκορ 0-1. Ειδάλλως, αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός, που συμφωνούν όλοι ότι μπορούσε να κερδίσει, τώρα οι δύο ομάδες θα ήταν ισόβαθμες με 19 πόντους...

Έχετε παρατηρήσει τους ορισμούς των διαιτητών στον Ολυμπιακό; Στα μισά παιχνίδια του τον παίζουν διαιτητές από τη Βόρεια Ελλάδα…

Ολυμπιακός-Απόλλωνας Ζαχαριάδης από τη Θεσσαλονίκη, με επόπτες από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη

ΟΦΗ-Ολυμπιακός, Σέζος από το Κιλκίς με τον ένα επόπτη από την Φλώρινα

Ολυμπιακός-ΠΑΣ, Φωτιάδης από την Καστοριά με τον ένα επόπτη από την Καστοριά

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός, Κουμπαράκης από την Θράκη με τους δύο επόπτες από τον Έβρο

Αντίθετα, στον ΠΑΟΚ έχουν οριστεί μόνο σε δύο παιχνίδια του διαιτητές από τη Νότια Ελλάδα. Στην ΑΕΚ, που κι αυτή ανταγωνίζεται τον ΠΑΟΚ, έχουν οριστεί σε μόνο δύο παιχνίδια της διαιτητές από τη Βόρεια Ελλάδα. Τα νούμερα σε ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ είναι νορμάλ, στον Ολυμπιακό όχι.

Τώρα, αναφορικά με τη διαιτησία του Ζαχαριάδη στο Ολυμπιακός-Απόλλωνας. Εγώ τον Ζαχαριάδη πάντοτε τον είχα σε εκτίμηση. Το θεωρώ τίμιο παιδί, τόσα χρόνια που τον βλέπω στα γήπεδα. Τη Δευτέρα, όμως, στο Καραϊσκάκη είδα έναν άλλο Ζαχαριάδη. Δεν ξέρω αν ήταν φοβισμένος η, τι είχε στο μυαλό του, αλλά ήταν διαφορετικός. Δεν μπορείς να παίζεις από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό 45-55 στο Ολυμπιακός-Απόλλωνας μέσα στο Καραϊσκάκη.

Εφτά φορές έδωσε ανύπαρκτα φάουλ εις βάρος των Καμαρά, Ομάρ, Σισέ, Λάζαρου, Μάνου, Βούκοβιτς, Κούτρη! Δύο φάουλ που έγιναν υπέρ των Φορτούνη, Λάζαρου δεν τα σφύριξε. Με αυτά και με αυτά, η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε 15-9 τα φάουλ που έκαναν αντίστοιχα Ολυμπιακός κι Απόλλωνας!!! Δόθηκαν, δηλαδή, σχεδόν τα διπλάσια φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού, σε παιχνίδι με κατοχή μπάλας 64-36, με τελικές 16-2, με επεμβάσεις 6-32, με γεμίσματα 41-6 και κόρνερ 12-2. Συγνώμη, αλλά αυτό είναι κόντρα στο ποδόσφαιρο. Όχι απλά κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά κόντρα στο ποδόσφαιρο.

Προσέξτε, ο Ζαχαριάδης δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Όχι γιατί σκόραρε ο Μάνος στο 89’. Και 0-0 να έμενε, δεν θα το είχε αλλοιώσει. Δεν έκανε κάποιο κραυγαλέο λάθος. Και προς τιμήν του δεν τσίμπησε να δώσει πέναλτι σε ένα πέσιμο παίκτη του Απόλλωνα σε μαρκάρισμα του Καμαρά. Αλλά ο εκνευρισμός που δημιουργήθηκε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από την εν γένει διαιτησία του (για πρώτη φορά πήραν δύο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία…) έκανε μεγάλη αγωνιστική ζημιά στην ομάδα.

Το χειρότερο απ΄ όλα; Στο α΄ ημίχρονο, ο Ζαχαριάδης κράτησε ένα λεπτό καθυστέρηση! Ξέρετε πόσες φορές διακόπηκε ο αγώνας στο α΄ ημίχρονο; Τρεις! Μία σε τραυματισμό του Φορτούνη πάνω από ένα λεπτό. Δεύτερη σε τραυματισμό του Ορεχουέλα σχεδόν δύο λεπτά. Τρίτη σε τραυματισμό του Κύργια σχεδόν ένα λεπτό. Τα τέσσερα λεπτά καθυστέρησης ο διαιτητής τα μετέτρεψε σε ένα!!! Συγνώμη, αλλά αυτό κι αν είναι κόντρα στο ποδόσφαιρο. Κι ένας διαιτητής δεν πρέπει να πηγαίνει κόντρα στο ποδόσφαιρο, αλλά να βοηθάει το ποδόσφαιρο.

Να πάμε στον (πρώτο) επόπτη, τον Χριστάκογλου; Ασφαλώς κι ήταν τεράστιο λάθος που σταμάτησε με υπόδειξη οφσάϊντ τον Ναδάλες σε αντεπίθεση για γκολ του Απόλλωνα στο 82’. Με τη διαφορά ότι μόλις στο πρώτο 20λεπτο είχε κάνει το ίδιο σε δύο επικίνδυνες επιθέσεις του Ολυμπιακού, στο Φορτούνη και στο Λάζαρο. Κι αν του Φορτούνη η φάση ήταν κάπως δύσκολη, του Λάζαρου ήταν υπερβολικά εύκολη-και παρεμπιπτόντως έφευγε πολύ απειλητικά για την εστία του Απόλλωνα. Μεγάλο το λάθος στο 82’, αλλά δεν ξέρουμε αν φτάναμε στο 82’ και το αποτέλεσμα έμενε στο 0-0, εάν δεν σήκωνε λανθασμένα το σημαιάκι του στο 12’ και στο 22’…

Για τον Ζαχαριάδη να κάνω μία παρατήρηση: η αμέσως προηγούμενη φορά που είχε παίξει τον Ολυμπιακό, ήταν τον περασμένο Γενάρη, δηλαδή 10 μήνες πριν. Τότε, στο Αστέρας-Ολυμπιακός (1-1) είχε σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Πέναλτι που ήταν. Ποια ήταν η συνέχεια για τον Θεσσαλονικιό διαιτητή, που έδωσε το πέναλτι, που ήταν πέναλτι; Έμεινε έξω εκτός ορισμών για τέσσερις αγωνιστικές πρωταθλήματος και μια αγωνιστική Κυπέλλου. Έξω συνολικά για πέντε ορισμούς...

Αρνούμαι να κάνω σχόλιο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.