Σαμπανάτζοβιτς στο gazzetta.gr: «Ο γιος μου θα γίνει καλύτερος από μένα»

Σαμπανάτζοβιτς στο gazzetta.gr: «Ο γιος μου θα γίνει καλύτερος από μένα»

Σαμπανάτζοβιτς στο gazzetta.gr: «Ο γιος μου θα γίνει καλύτερος από μένα»

bet365

O θρυλικός Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς μίλησε στο gazzetta.gr για τον γιο του Ανέλ και την επικείμενη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. «Συμφώνησαν Ζελέζνιτσαρ με ΑΕΚ και σύντομα θα έρθουμε στην Αθήνα. Tου έχω μιλήσει για την ιστορία της ΑΕΚ», τονίζει μεταξύ άλλων ο «Σάμπα».

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η ΑΕΚ με αστραπιαίες ενέργειες έκλεισε τον γιο του Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Ανέλ επενδύοντας για το μέλλον.

Ο 19χρονος αμυντικός χαφ θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του βοσνιακού ποδοσφαίρου και μόνο τυχαίο πως βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στα ραντάρ της Ρόμα του Μόντσι, αλλά και γερμανικών ομάδων.

Ο διεθνής με την U19 της Βοσνίας αναμένεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με την «Ένωση» με τον Ράφικ Σαμπανάτζοβιτς με δηλώσεις του στο gazzetta.gr να επιβεβαιώνει πως σύντομα θα ταξιδέψει με τον γιο του στην Αθήνα για τις τελικές επαφές με την ΑΕΚ.

Άλλωστε ο «Σάμπα», ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης την σεζόν 1990/91 με την Ερυθρό Αστέρα, μεγαλούργησε για μία πενταετία στην ΑΕΚ κατακτώντας τρία σερί πρωταθλήματα για να πάρει στη συνέχεια μεταγραφή στον Ολυμπιακό υπό την καθοδήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Με τους Πειραιώτες στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας άλλες δύο φορές ολοκληρώνοντας την πετυχημένη καριέρα του στους Κάνσας Σίτι Γουίζαρντς (1998/99).

Ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς δεν κρύβει την επιθυμία του να δει τον γιο του να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα.

«Υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ζελέζνιτσαρ και ΑΕΚ. Θα έρθω σύντομα στην Αθήνα με τον Ανέλ και πιστεύω όλα θα πάνε καλά. Είναι και δική μου επιθυμία να τον δω στην ΑΕΚ. Σκεφτείτε στην ΑΕΚ αγωνίστηκα τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου. Στο Μαυροβούνιο έπαιξα δύο χρόνια, στη Ζελέζνιτσαρ τέσσερα, στον Ερυθρό Αστέρα τέσσερα, στην Αμερική δύο χρόνια, ενώ στην ΑΕΚ έμεινα πέντε χρόνια».

Ο άλλοτε διεθνής με την Γιουγκοσλαβία ισχυρίστηκε πως ο γιος του είναι σε θέση να τον ξεπεράσει!

«Όλος ο κόσμος ξέρει τι πρόσφερα στην ομάδα και πόσο πάλεψα για την ΑΕΚ. Έδωσα τα πάντα. Θα μπορούσα να αγωνιστώ σε άλλο σύλλογο στο εξωτερικό, όμως δικαιώθηκα όταν ήρθα στην ΑΕΚ. Πιστεύω ο Ανέλ θα γίνει καλύτερος από μένα. Έχει περισσότερο χρόνο μπροστά του, απ' ότι είχα εγώ για να εξελιχθεί και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Αγωνίζεται από τα 17 του και ήδη μετράει 40 συμμετοχές. Είναι μικρότερος από όλους σε αυτό το επίπεδο. Έχει παίξει μάλιστα και στο Youth League κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και Λουντογκόρετς».

Ο «Σάμπα» επιβεβαίωσε πως τον 19χρονο αμυντικό χαφ παρακολουθεί μεταξύ άλλων και η Ρόμα.

«Είναι μεγάλο ταλέντο αν και όπως είπα βελτιώνεται συνεχώς. Λόγω του Τζέκο τον παρακολουθούν και από τη Ρόμα, ενώ υπήρχε πρόταση και από την Γερμανία».

Έχοντας περάσει μια πενταετία στην ΑΕΚ όπου έκανε την διαφορά δεν θα μπορούσε παρά μεταλαμπαδεύσει την φιλοσοφία της ελληνικής ομάδας στον Ανέλ.

«Του έχω μιλήσει για την ΑΕΚ και ασφαλώς κατανοεί την ιστορία της ομάδας αν και γεννήθηκε στην Αμερική. Θεωρώ πως όλα θα πάνε όλα καλά και θέλω να μάθει και ελληνικά. Ούτως ή άλλως δεν θα έχει πρόβλημα στην επικοινωνία του αφού γνωρίζει αγγλικά.

Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θα είμαι μαζί του στο ξεκίνημα για όσο χρειαστεί. Άλλωστε και εγώ όταν ήρθα στην ΑΕΚ χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής, ένα δίμηνο προκειμένου να μπω στους ρυθμούς της ομάδας. Για την τωρινή ΑΕΚ όλοι μου λένε τα καλύτερα λόγια και είμαι χαρούμενος για την δουλειά που γίνεται στον σύλλογο».

Δείτε τον Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα