Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 1-0

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 1-0

bet365

Το... κάζο της χρονιάς γλίτωσε στο 90' ο Ολυμπιακός! Ο Μάνος με το γκολ που πέτυχε στο φινάλε του αγώνα έδωσε στους «ερυθρόλευκους» την αγχωτική αλλά και πολύτιμη νίκη (1-0) κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μεταγραφή που πέρασε στα ψιλά. Ναι μεν ήταν ο πρώτος σκόρερ της περσινής Football League, αλλά ποιος φίλαθλος του Ολυμπιακού θα ενθουσιαζόταν με το άκουσμα του Δημήτρη Μάνου. Κι εάν έμενε ο Ανσαριφάρντ στο ρόστερ τούτη τη στιγμή θα αγωνιζόταν δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα της Super League. Ομως ο Καρίμ είναι στο Νότιγχαμ, ο Χασάν έπαθε θλάση, ο Γκερέρο πρόβλημα στο γόνατο και ξαφνικά το όνομά του ακούστηκε ξανά.

Ο Δημήτρης Μάνος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής την Πέμπτη στο Europa League (εκτός ευρωπαϊκής λίστας) όμως είχε την Δευτέρα. Και παρά το γεγονός ότι άλλος φορ δεν υπάρχει στο ρόστερ του Ολυμπιακού ο Μαρτίνς διάλεξε τον Χριστοδουλόπουλο για επιθετικό. Δεν του βγήκε. Γι' ακόμα ένα ματς οι «ερυθρόλευκοι» κόλλησαν στο μηδέν και ο Πορτογάλος... έπεσε στην ανάγκη του Μάνου. Τον έριξε στο 75', τον δικαίωσε στο 90'! Με δικό του γκολ ο Ολυμπιακός σώθηκε γι' ακόμη μια φορά φέτος στα... χασομέρια (μετά από Αστέρα και Πανιώνιο) και πήρε το τρίποντο.

Το είπε και το έκανε ο Μαρτίνς
Στη συνέντευξη που δίνει κάθε εβδομάδα στην κάμερα της Nova πριν από κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν ξεκάθαρος. «Εχουμε τον Μάνο για επιθετικό αλλά και ο Λάζαρος μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη θέση», είπε πριν τον Απόλλωνα. Και παρά το γεγονός ότι αυτή την φορά είχε διαθέσιμο τον Μάνο (δεν είναι δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα), ο Πορτογάλος έβαλε σε θέση σέντερ φορ τον Χριστοδουλόπουλο και πήγε σε συνταγή... Λουξεμβούργου. Με τον Σα να είναι η έκπληξη για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και τον Ναουέλ να παραμένει βασικός στα εξτρέμ.

Από τις 17 τελικές στο Λουξεμβούργο, στις 5 με τον Απόλλωνα
Μπορεί ο Ολυμπιακός να έμεινε στο μηδέν και στο Λουξεμβούργο στο πρώτο μέρος, αλλά την Πέμπτη ήταν καταιγιστικός και τελείωσε το ημίχρονο με 17 τελικές. Κόντρα στον Απόλλωνα δεν έδειξε την ίδια εικόνα. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν με παθητικό ρόλο, εντούτοις οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το ημίχρονο με μόλις πέντε τελικές από τις οποίες μόνο αυτή του Λάζαρου ήταν καθαρή (στο 26' πλασέ η μπάλα λίγο άουτ).

Ο Νάτχο άλλαξε την εικόνα
Μετά το κακό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού αλλά και την ακόμα χειρότερη... εκκίνηση στο δεύτερο ο Μαρτίνς έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Νάτχο και τον Φετφατζίδη. Με τον πρώτο να τον εκθέτει με την απόδοσή του. Ο Νάτχο μπήκε στο 58' και στο 60' έδωσε μισό γκολ στον Φετφατζίδη αλλά αυτός έστειλε την μπάλα άουτ από την μικρή περιοχή. Με τον Ισραηλινό όμως στην 11αδα ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο και είχε πιο κλασικές φάσεις. Μετά το 60' του Φέτφα είχε αυτή στο 67' με τον Χριστοδουλόπουλο (άουτ το σουτ) και μετά ξανά με τον Λάζαρο στο 70'.

Τον έσωσε ο Μάνος
Ο Ολυμπιακός πίεζε, έκλεισε μέσα στην περιοχή του τον Απόλλωνα αλλά γκολ δεν έβρισκε. Ο Μαρτίνς τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας και τον Μάνο στο ματς και αφήνοντας μοναδικό μέσο τον Νάτχο. Κι αφού δεν το πλήρωσε στο 83' (ο Ναδάλες έφυγε πίσω από το κέντρο αλλά σηκώθηκε οφσάιντ) βρήκε γκολ με τον Μάνο.

Ο Ελληνας φορ μπήκε στη φάση του 90' κι εκμεταλλεύτηκε την κόντρα στο σουτ του Χριστοδουλόπουλου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Γκολ που χάρισε τρίποντο στον Ολυμπιακό και δεδομένα έσωσε τους «ερυθρόλευκους» από νέα μεγάλη εσωστρέφεια μιας και θα ήταν το τέταρτο σερί ματς πρωταθλήματος που δε θα νικούσε ο Ολυμπιακός και δεύτερο σερί κόντρα σε ομάδα που ήταν τελευταία στο πρωτάθλημα.

MVP: Μάνος! Εκ του αποτελέσματος. Μπήκε στο 75' και στο 90' χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να βρει γκολ κόντρα στον Απόλλωνα.
Αδύναμος κρίκος: Ναουέλ. Ακόμα ένα παιχνίδι που ουσιαστικά δεν βοηθάει σε τίποτα την ομάδα του. Και γι' ακόμα ένα ματς έγινε πρώτη αλλαγή! Ο Ναουέλ απλά δεν υπήρχε στο γήπεδο.
Στο ύψος του: Νάτχο. Μπήκε κι άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού. Μπήκε στο 58' και οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν αμέσως απειλητικοί στο 60', στο 67' και στο 68'.
Η γκάφα: Η μη απομάκρυνση της μπάλας στο 90' από τον Απόλλωνα.
Το στραγάλι: Πολλά παράπονα και από τις δύο ομάδες για την διαιτησία του Ζαχαριάδη με τον Απόλλωνα να διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 25' (μαρκάρισμα του Καμαρά στον Ντουρσό). Ο Ολυμπιακός για την συνολική του διαιτησία στο ματς. Μαντάρα τα έκανε ο βοηθός Χριστάκογλου. Στο πρώτο ημίχρονο κόβει με δύο ανύπαρκτα οφσάιντ τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο σηκώνει σημαία στον Ναδάλες που ξεκίνησε πίσω από την σέντρα (!) κι έβγαινε τετ α τετ με τον Σα.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός έδειξε γι' ακόμα ένα παιχνίδι τα προβλήματά του στο θέμα του γκολ. Χρειάστηκε το ματς να φτάσει στο 89' κόντρα στον τελευταίο Απόλλωνα για να πάρει τελικά μια αγχωτική νίκη κι αυτό γιατί ο Μαρτίνς αποφάσισε να βάλει τον Μάνο στο 75' ενώ μέχρι εκείνο το σημείο έπαιζε με επιθετικό τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη αλλά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση παραμένουν.

Oι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης (75' Μάνος), Καμαρά (58' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ (58' Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Λούκιτς, Οριουέλα, Γκίνο, Κονέ, Ντουρσο, Ακόστα (75' Ζοάο Πέδρο), Τριάδης, Σικαμπάλα (79' Ναδάλες)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα