Ολυμπιακός: Η μεγαλύτερη παραγωγή φάσεων, αλλά και η μικρότερη αποτελεσματικότητα! (pics)

Ολυμπιακός: Η μεγαλύτερη παραγωγή φάσεων, αλλά και η μικρότερη αποτελεσματικότητα! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η μεγαλύτερη παραγωγή φάσεων, αλλά και η μικρότερη αποτελεσματικότητα! (pics)

bet365

Ένα βασικό... αγκάθι που εξακολουθεί να προβληματίζει τον Ολυμπιακό και τον Πέδρο Μαρτίνς είναι η κακή αναλογία αποτελεσματικότητας της ομάδας σε σχέση με τις τελικές που έχει. Μάλιστα συγκριτικά με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου έχει το πιο κακό ποσοστό.
Έχουμε αναλύσει και αναφέρει ξανά το πρόβλημα πως ο Ολυμπιακός δεν παίρνει αρκετά γκολ από τους μεσοεπιθετικούς και τους φορ του. Ο Γκερέρο σε επτά ματς έχει βάλει ένα γκολ σε δεκαπέντε τελικές ενώ ο Χασάν σε πέντε αναμετρήσεις έχει ένα γκολ σε δεκατρεις τελικές.
Έχουν την σημασία τους λοιπόν οι αριθμοί σε σχέση με την αποτελεσματικότητα. Ο Ολυμπιακός παρότι παράγει πολλές φάσεις δεν σκοράρει εύκολα. Σε επτά αναμετρήσεις έχει σκοράρει δέκα γκολ σε εκατόν πέντε τελικές. Πράγμα που αποτυπώνεται σε ένα γκολ ανά 10.5 τελικές. Αντίστοιχα οι αντίπαλοι που έχει αντιμετωπίσει έχουν βάλει τέσσερα γκολ σε 56 τελικές, ήτοι ένα τέρμα ανά 14 τελικές προσπάθειες. Το πιο σπουδαίο όμως είναι τι τι γκολ και τελικές έχουν οι ανταγωνιστές του για τον τίτλο.
Η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει βάλει 13 γκολ σε 93 τελικές, δηλαδή 1 ανά 7.2. Ο πρωτοπόρος και αήττητος ΠΑΟΚ έχει 12 τέρματα σε 68 τελικές, που... μεταφράζεται σε 1 ανά 5.7. Επίσης ο Παναθηναϊκός των τόσων νέων προσώπων που με τις υπάρχουσες συνθήκες κοιτάζει να κάνει όσο πιο καλή πορεία μπορεί έχει 14 τέρματα σε 76 τελικές: 1 ανά 5.4. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς και από τους αριθμούς ότι στην παρούσα φάση το πιο μεγάλο ζήτημα για τον Ολυμπιακό είναι η αποτελεσματικότητα των μεσοεπιθετικών αλλά κυρίως των στράικερ του. Όπερ σημαίνει πως περιμένει περισσότερα γκολ στην συνέχεια κυρίως από εξτρέμ και φορ. Στην Gallery δείτε τα σχετικά στοιχεία των Πειραιωτών και των υπόλοιπων ομάδων:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα