Άλλες 23 έμειναν… Μη σταματάς Δικέφαλε!

Άλλες 23 έμειναν… Μη σταματάς Δικέφαλε!

Άλλες 23 έμειναν… Μη σταματάς Δικέφαλε!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νέα νίκη του ΠΑΟΚ και παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες που δεν φαίνονται σε αυτή την βαθμολογία η οποία προέκυψε χθες το βράδυ.

Αυτή η βαθμολογία όπως σήμερα αποτυπώνεται στο site της Λίγκας, θα μπορούσε να τα λέει όλα για την πολύ μεγάλη ανωτερότητα του ΠΑΟΚ σε σχέση με τους άλλους που υποστηρίζουν ότι διεκδικούν τον ίδιο στόχο! Είναι μία βαθμολογία που -ναι μεν- μας περνάει πολλά χρήσιμα μηνύματα, ΔΕΝ μας δίνει όμως και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που φανερώνουν πόσο ανώτερος είναι ο Δικέφαλος του Βορρά ΚΑΙ σε αυτό το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν μετά το 1/4 -σχεδόν- του πρωταθλήματος έχει ξεφύγει με έξι βαθμούς διαφορά από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, τις ομάδες που στο ξεκίνημα έθεταν στόχο την κατάκτηση του τίτλου, κάτι το οποίο ξέρουμε καλά ότι με πολλούς και διάφορους τρόπους, θα συνεχίσουν να κάνουν και τους επόμενους μήνες… (Μην ξεχνάτε τι έγινε πέρυσι μετά τον Φεβρουάριο, όταν διαπίστωσαν την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ που ήδη προηγούνταν με διαφορά).

Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε λοιπόν έχοντας ξεκινήσει με δύο βαθμούς λιγότερους. (Φυσικά η σύγκριση είναι πολύ υπέρ του ακόμη και αν συγκρίνουμε τους πραγματικούς βαθμούς του και απέναντι στην ΑΕΚ).

Όλα αυτά ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε ξεπερνώντας το πιο δύσκολο πρόγραμμα όλων των εποχών στην Ελλάδα, συνδυαζόμενο και με τις πολλές-δύσκολες υποχρεώσεις του στην Ευρώπη.

Μοναδικό επίτευγμα για τον ΠΑΟΚ ότι ξεφεύγει βαθμολογικά, έχοντας και τις χειρότερες αποφασίσεις διαιτητών εναντίον του όπως πολλές φορές καταδείξαμε.

Απέναντί του, ο πιο δυνατός και σταθερός αντίπαλος όπως μέχρι τώρα εμφανίζεται είναι ο Παναθηναϊκός του Δώνη, η ομάδα που έχει κερδίσει 19 πόντους, το σύνολο το οποίο ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την άλλη Δευτέρα στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας και τους πρωταθλήματος.

Αυτά πρέπει να τονίζονται για να αξιολογείται καλύτερα αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ, μία κατάσταση βέβαια που σε επίπεδο αποτελεσμάτων αποτελεί την απόλυτη συνέχεια και της περσινής πορείας, τότε που το πρωτάθλημα δεν πανηγυρίστηκε λόγω των δύο μηδενισμών.

Όλα αυτά γενικά…

Στα πιο ειδικά, η χθεσινή νίκη εκτιμώ ότι προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη χαρά και περηφάνια στον ΠΑΟΚ από το διπλό στο Καραϊσκάκη.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε κατά διαστήματα ωραία και σωστό ποδόσφαιρο, μελέτησε πάρα πολύ καλά τον αντίπαλό του και προσπάθησε να τον οδηγήσει σε λάθη, κάτι που πέτυχε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όταν ξεπέρασε (για πλάκα) το σοκ του 1-0 που προέκυψε στο 2΄.

Στην επανάληψη το ματς άνοιξε κατά ένα παράδοξο τρόπο που πρέπει να μελετήσει και να βρει ο Λουτσέσκου, γιατί σε αυτό το άναρχο παιχνίδι όπου το κέντρο καταργήθηκε και για τις δύο ομάδες, οι πιο αδύναμοι γηπεδούχοι, κατάφερναν να φθάνουν στην περιοχή του ΠΑΟΚ περισσότερες φορές απ’ ότι στο πρώτο μέρος και με περισσότερες αξιώσεις.

Μια και αναφερόμαστε στον Άρη…

Ο Κόκε, μερικοί παράγοντές του, άλλοι που έχουν ευθύνη σε ΜΜΕ, είπαν και έκαναν πολλά τις περασμένες ημέρες. (Δεν αναφέρομαι σε οπαδούς, γιατί αυτοί μπορούν να κάνουν και να λένε ό, τι θέλουν, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας). Ακόμη δεν έμαθαν ότι όταν… ανοίγεσαι και προκαλείς και αυθαδιάζεις, πάντα στο τέλος ο Θεός της μπάλας σε τιμωρεί.

Είπε ο Κόκε… «ποιος Πρίγιοβιτς» και… να που χθες τον έμαθε. Αλλά του Κόκε γράψαμε ότι όλο το σκηνικό είχε την πλάκα του… Οι άλλες οι οργανωμένες (όπως χθες αποδείχθηκε) ανοησίες, καλλιεργούν μίσος και πραγματικά όσοι τις προκάλεσαν δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

* Ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος μεγάλος που παίζει στο πρωτάθλημα ΧΩΡΙΣ να του έχουν αφαιρεθεί βαθμοί από αυτούς που οι παίκτες του κέρδισαν στον αγωνιστικό χώρο. Παρολ’ αυτά βρίσκεται έξι πίσω από την κορυφή, αφού έχει κερδίσει οκτώ λιγότερους από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο στο δεύτερο γύρο λογικά θα κατέβει να αντιμετωπίσει (;) στην Τούμπα! Ο μόνος πρωταθλητισμός που φαίνεται ότι μπορεί να κάνει, είναι στο πώς γίνεται προσπάθεια να σβήσει η κριτική των αγανακτισμένων φίλων του κατά όλων όσων πραγματοποιεί, πρεσβεύει, αλλά και υποστηρίζει η ΠΑΕ στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσει όσους έχουν μάτια και βλέπουν…

Κλείνοντας για τον ΠΑΟΚ…

Η δουλειά έγινε με τον καλύτερο τρόπο τις εφτά πρώτες αγωνιστικές, αλλά έτσι… πρωτάθλημα δεν παίρνεις. Επειδή στην Ελλάδα αποδείχθηκε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χάσεις αυτό που δικαιούσαι, ο ΠΑΟΚ μπορεί και πρέπει να προσπαθήσει για να κερδίσει όλα ή σχεδόν όλα τα ματς που απομένουν για να μην αφήσει άλλα περιθώρια.

Απομένουν άλλοι 23 τελικοί και… καλό θα ήταν να γίνουν άλλες… 20 και πλέον νίκες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.