Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός όλα να τα πάει στην …παράταση!

Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός όλα να τα πάει στην …παράταση!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τι συμβαίνει στα παιχνίδια του Ολυμπιακού εδώ κι ένα μήνα και σχολιάζει, ενόψει και του αγώνα του με τον ΟΦΗ...

Εδώ και πάνω από ένα μήνα, όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, πλην εκείνου στο Μιλάνο, έχουν ένα κοινό γνώρισμα: κρίθηκαν η, θα μπορούσαν να είχαν κριθεί στην…παράταση! Υπάρχει μία ισορροπία…τρόμου, με τα παιχνίδια να είναι στον αέρα ως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης!

16.9 Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1. Από εδώ ξεκίνησε αυτή η φοβερή ιστορία. Με το νικητήριο γκολ του Νάτχο στο 92’ από τη σέντρα του Ποντένσε και την κεφαλιά-ασίστ του Γκερέρο.

20.9 Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0. Στο 93’ ο Τέγιο βγήκε σε πλεονεκτική θέση κι είχε σέντρα-σουτ φαρμάκι παράλληλα προς την εστία του Γιαννιώτη κι απλά χρειάζονταν ένα πόδι για να την σπρώξει στα δίκτυα.

24.9 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1. Στο 92’ ο Χασάν σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ομάρ.

30.9 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1. Στο 95’ ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε σε θέση γκολ, αλλά έχασε την ευκαιρία με ένα κακό σουτ. Και στο 96’ ο Χασάν είχε ένα έξοχο γυριστό σουτ που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

7.10 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1. Στο 90’ ο Μπακασέτας ισοφάρισε με κεφαλιά από σέντρα του Γκάλο από δεξιά. Και στο 94’ ο Φετφατζίδης έχασε την ευκαιρία του αγώνα αστοχώντας σε μοναδικό τετ α τετ με τον Μπάρκα.

Σε πέντε παιχνίδια ουσιαστικά το ίδιο σκηνικό! Ο Ολυμπιακός να πάει να τα καθαρίσει στις καθυστερήσεις η, να κινδυνεύει να τα χάσει στις καθυστερήσεις. Μόνο που πέντε παιχνίδια κάτω από τέτοιες συνθήκες μέσα σε τρεις εβδομάδες είναι πολλά...

Τα δε αποτελέσματα μπορείς να τα πεις και περισσότερο καλά, παρά άσχημα για τον Ολυμπιακό. Από τη μία κέρδισε δύο ματς στο 92’ και δεν έχασε ένα ματς στο 93’. Από την άλλη, δεν ισοφάρισε ένα ματς στο 96’ και δεν κέρδισε στο 94’ ένα ματς στο οποίο ισοφαρίστηκε στο 90’!

Είναι πράγματι έτσι τα πράγματα; Ήταν περισσότερο κερδισμένος ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις η, ήταν χαμένος; Εγώ νομίζω ήταν χαμένος. Προτιμότερο να έμενε στις ισοπαλίες με Αστέρα και Πανιώνιο και να έπαιρνε τους τέσσερις πόντους στα δύο ντέρμπι. Θα ήταν δύο πόντους η διαφορά του από τον ΠΑΟΚ κι όχι τρεις. Ο δε πόντος που έσωσε με την Μπέτις, δεν ξέρω αν θα τον βοηθήσει να προκριθεί.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι άλλη: όσο ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να καθαρίσει τα παιχνίδια του και τα αφήνει να κρέμονται σε μία κλωστή έως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αυτά θα τα έχει. Κάτι θα κερδίζει τη μία φορά και κάτι θα χάνει την άλλη.

Μαγκιά του θα είναι να μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει μετά το 90’! Ποιος δεν θα το ήθελε; Θα μας έβγαζε την ψυχή, αλλά τέτοιες νίκες είναι κι οι πιο γλυκές. Ωστόσο, ο νόμος των πιθανοτήτων λέει άλλα πράγματα. Και πρέπει σιγά σιγά ο Ολυμπιακός να χτίζει πιο δυνατά τα καλά του αποτελέσματα μέσα στα παιχνίδια κι όχι να βρίσκεται συνεχώς σε διαδικασία να παίζει με τη φωτιά.

Γιατί ξέρουμε ότι όταν το κάνεις αυτό, κινδυνεύεις να καείς. Κι αυτό πρέπει να το δει ενόψει του αγώνα του με τον ΟΦΗ, αλλά και των επόμενων με την Ντούντελανζ, τον Απόλλωνα κλπ, κλπ.

Άσχετο: γιατί να μην γίνει Δευτέρα και το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, μετά το Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ Πέμπτη, όπως θα γίνει Δευτέρα το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός μετά το ΠΑΟΚ-Βίντι Πέμπτη; Θέλουμε πράγματι πρωτάθλημα με ισονομία;...Ρητορικό καθαρά το ερώτημα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.